Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: mi'rac nedir ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: mi'rac nedir ?
    Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2024 Saat 01:20



NAMAZ MU'MININ MI'RACIDIR.

Mİ’RAC GECESİ NEBİMİZİ   SÜT İÇERİLMİŞTİR.

Peygamberimize mirac gecesinde cennetin dört ırmagindan.. su.. bal.. süt.. şerbet getirmişler.. Seyyidimiz SÜT'ü tercih eylemişler. Kendisine FITRATI tercih ettin demişler. SU evrensel içecektir. BAL civa gibi ağirdir.. ifrattir.. ŞERBET hafiftir.. tefrittir.. bu iki FART'ın karşısindaki FITRAT orta yolun hattı vasatidir.

Kitabda Usvetunhasene olarak tanimlanan SUNNETI SENIYYE.. gunde 40 kez namazda istedigimiz SIRATI MUSTAKIM içun ORTA YOL koşullarini hazirlar.

Mustakim sirat ise dört nehirden beslenir; akli salih ve kalbi selim ile nakli sahih ve lisanı salim.

Cennetlerin altindaki bu nehirler YONTEMBILIM ile yazdigimiz INSANBILIM.. insanbilim ile okudugumuz ISLAMBILIM...

IŞTE bu üçünün DORDUNCUSU nedir ? Koca YUNUS u dinlerseniz bu da KENDINBILIM olacaktir.

Bizim bunu yazmaya ve yapmaya nefesimiz yetmedi..

Kardeşinle DIYALOG kuramazsan Rabbinle nasıl kuracaksin.. kendinle diyalog kuramazsan kardeşinle nasil kuracaksin ?

Karini tapilasi kadın yapamamişsan.. Tanrı'nin güzelligine nasil tapacaksin ?

Kocani kulluk edilesi erkek edememişsen.. Tanrı'nin iyiliğine nasil kulluk edeceksin...

Ana ve babana aid olamamişan Tanri'ya nasil aid olacaksın...

Çoluk çoçuguna ve mahallene ve cemaatine.. şirketine ve partinevsahib olamamişsan bu millete.. bu medeniyete ve bu ümmete nasil sahib olacaksin.

Işte biz bunlara esas olacak MENTALITEYI hazırladik ve duşunurken bu MANTIGI çaliştirdik ve adina da YÖNTEMBILIM dedik.. yuzlerce yaziya işledik ve binlerce tabloya dokuduk.

Ancak sizi HAZIRA ALIŞKIN çağiniza degil gelecegin ARAYICI kuşaklarina.. [ O Z O ]

Işte aranan bu denge ve uyumun ILIMLISI
ŞU SEKİZ kavi-zaif arasında bulunacaktir:

Karı ve koca MUVAZENESİ
Kalb ve akil MUTABAKATİ
Dünya ve ahiret MUTARABATI
Toplum ve birey.. MUVAFAKATI

EMEK VE SERMAYENİN dengesi
İKTİDAR VE MUHALEFETİN uyumu
GELENEK VE YENİLİĞİN bağlantısı
KRAL ve KÖLENİN uyuşması

Bu savaş ve barış içindeki savaş ve barışta ;
Her birey
Her toplum
Her kultur
Her millet
Her çağ

Bu IKTISATLARİ ve şu ADALETLERI kurdugunu sanir..
Ancak ya tefrit ya tefrit yapar.. dengeyi ve uyumu kuramaz.
Bundan da toplumda kaos ve insanda patos çikar.
07.02.2024 27 Receb 1445
[ OZO ]


Aklı mustakim.. sirati mustakim.. lisani mustakim.. dini kayyim.. dini hanif.. dini halis

Ameli salih.. emaneti takva.. zikri hafi.. fikri cehri.. tahkiki iman.. rabitayi mevt.. hakkı hakikat.. kuvveti hürriyet.. bu kadar çok kavaidi şeriat ve kavanini şeriati toplamak ve sağlamak nasil mumkun olacak ?

Aykili coşku ve özenli tutkulariniza yön vermeye birakin onlari tanimiyorsunuz bile.. tanisanizda başka yazar ve hocalarin tanittigi kadar biliyorsunuz.. o da bu konuda bir okumaniź ve incelemeniz ve çalışmaniz bulunuyorsa..

Kişisel gelişim ve toplumsal değişim ve ulusal ilerleme ve yerel uzlaşma ve kuresel bariş.. hiç bu kadar bozulmamişti.. çogumuz birbirimize göre bir mehdi ya da deccalin bir NESH eden bir MESIHIN sihirli değneğini bekliyoruz.. ironinin en şaşırticisi.. çelişkinin en aykırısi.. yaşamin dogumunun ardindan gelen yaşamin düğumü.. hem yok ölüş kurtuluşu hem var oluş yitirişi.. olarak görünüyor.

:NAMAZ'ın Mİ'RAÇ oluşu.. neyin ORUCU ? nelerde vaz geçiyorsun ki miraca kavuşuyorsun.
Salatin savm olması ne demektir ? Dört dakikalık bir namazdaki haramiyeti yarım güne yayıyorsun oruç ile.. Namazda ne yemek yiyor ne su içiyorsun.. ne bir yere bakıyorsun ne birisiyle konuşuyorsun.. ancak oruçta sadece yemek ve içmeyi terk ediyorsun. Aslında sadece yemek ve içmek yasağı ile yapılan oruç dışında konuşma yasağı ile yapılan oruçlarda bulunur. Hatta sadece gündüz tutulan bilindik oruç değil gece tutulan.. yani akşam 18:00 den sonra hiç yemek yememe ile tutulan AKŞAM ORUCU dahi bulunuyor. İşte bu kendini yoksun bırakma ve o işi kendine yasaklama ve haram etme işinin bir DİSİPLİN ve kendini rabt u zapt altına alma.. kendini eğitme ve terbiye etme.. KENDİNİ TEMİZLEME ve KİŞİSEL GELİŞİM ile ilgisi olan işlerdir ki bunun dini adına ibadet denilir.

Tahrime tekbiri ne anlama geliyor ?
Bu namaza giriş tekbiri ile dunyayi kendimize haram ve yasak edip suhuddan gayba geçiyoruz.. Fatihayi Şerife ile sorup Zammi Sure ile yanitini aliyoruz.. Yaratan ile konuşup FITRATIN gizemini çozuyoruz.. İnşaallah.

07.02.2024 ÜÇYOL İZMİR



Namazda her TEKBİR bir faz değişimidir.. Yeni bir DURUMA geçilmesidir. Dünyada ne bulunur ? Bir süre eksiklikler.. noksanlıklar.. ısraflar.. zulumuler.. bozukluklar.. bozgunlar bulunur.. sevmediğin bir sürü pislik üstünde bir de kısıtlamalar ve yasaklamalar ve yoksunluklar.. Mükemmel bir TANRI'nın yapacağı iş mi bunlar.. Tanrı MÜKEMMEL ise yaptığı da YETKİN olmalı değil mi ? Şimdi kimileri bu saydığım BOZUKLUKLARI görür kimileri de YARATILAN yapılardaki olağanüstü güzellikleri ve iyilikleri ve yetkinlikleri görür.. aslında örürler.. yani gördüklerini örerler.. bu ördüklerine de GERÇEK derler.. aslında var olan ne gerçektir ne de doğru.. sadece bize çıkarlı ve yararlı ise ona GÜZEL ve İYİ diyoruz..böyle değilse ÇİRKİN ve İYİ.. TANRI'NIN YARATTIKLARINI.. ana ve babamızın yarık ve yarağından oluşturulup dünyaya bir YARIK'tan atıldıktan sonra görmeye başlıyoruz ki YARATAN.. yani bir YAR'dan ATAN.. TANRI.. acaba ne yapıyor ve yapmak istiyor hiç düşündünüz mü ? Kendisine ADAN'mamızı.. kendisine BAĞLAN'mazı.. kendisine İNAN'mamızı.. kendisine TAP'mamızı.. kendisini KULLUK etmemizi.. bunun için O'na MA'BUD yani YARADAN diyoruz.. Yaratan'a da HALIK..

YARATAN ve YARADAN TANRI..
Halık ve Ma'bud olan İLAH..

Şimdi sen ona ALLAH desen ne olur.. TEO desen ne olur.. GOOD desen ne olur.. DİEU desen ne olur ? En son kitabında kendisine ALLAH demiş.. ben onu daha çok kullanıyorum.. hatta İslamiyetten önce de araplar ALLAH diyorlar.. imiş.. yani yeni bir AD değil.. paganizm'de insanlar bir türü TANRI edinmişler ancak bunlara bir de BAŞ TANRI eklemişler.. Yunan'ın ZEUS'u.. Romanın İŞTAR'dan gelme JUPİTER'i yani her kültürün bir BEŞLİSİ oluyur.. bizimde ESMA-İ İLAHİ pagan'larımız bulunuyor her birisine bir PARAGRAF açıp bir kitab yazabiliriz. Nasıl Kur'anı okuyup bu TANRI'ları tanıdıktan sonrla İHLAS suresine geldiğinde ne kadar ilim ve irade sayrın.. kudret ve rahmet sanrın.. varsa hepsini SIFIRLARSIN.. islami bir terim Vacib-ül Vucud ve Vahid-i Ehad tanımı yapılan TEK BİR ALLAH'ı tanımış olursun.. akıl ve hayat ve şuur.. reis ve başkan ve nebi.. artık ne kadar kavramın ve kişin varsa hepsini LÂ ile terk edersin sadece İLLA ile Allah azze ve celleyi TALK edersin. Yani cüz'i ve baz'i ile külli ve cem'i ne varsa hepsini SELB edersin ve sadece ve sadece.. yalnız ve yalnız.. KESİN bir şekilde O'nu yaratan.. yaradan ve tanrı edinirsin.

İşte tahrime tekbiri böyle bir işlemi başlatır.. mahlukattan ve halktan uzaklaşır HALIKA yanaşırsın.. kuvvetten uzaklaşır HÜRRİYET E yaklaşırsın.. vehimden ve hayalden uzaklaşır HAKİKATA HAKKA yönelirsin.. yani tahrime tekbiri ile namaz başlamıştır ki bunun için İFTİTAH TEKBİRİ denir ve ondon sonra FATİHA ŞERİFE ANAHTARI açılır.. feth olur.. böyle bir sohbeti bakiyenin önü açılar ta TEŞEHHÜDE kadar ilerlersin.. işte bu uzun yoluculuk YEDİ tekbirle yapılıyor.. yalnız tabloya bakarsanız İKİNCİ TEKBİR ile ÜÇÜNCÜ TEKBİR arasında TEKBİR yerine SEMİ'ALLAHÜ LİMEN HAMİDE denilen muazzam bir olay var.. bu yüzden oradan gizli tekbiri de sayarak altı tekbiri yediliyoruz.

Gönül ister ki sadece biz bu fazı değil diğer beş altı fazıda da anlatalım.. fakat bizim ilmi ve dini içerikle alakamız bulunmuyor.. biz yazar ve hoca değiliz.. sadece YBA öğrenmeyi kullanmayı ve yararlanmayı ve böylece bu yeni dili edinmeyi ve edindirtmeye muradediyoruz.


işte TAHRİME tekbiri ile dünyada gördüğün kötülükler ve çirkinlik.. namazda dolaylı iyilikler ve güzellikler haline gelir.. çünkü o kötülük ve çirkinlikler olmasaydı.. iyilikleri ve çirkinlikleri dahi duyumsamayacak.. fark edemeyecek.. kadr edemeyecek yani hissedemeyecek.. ayırt edemeyecek ve değer ve kıymetini bilemeyecek idin.. BU YÜZDEN güzellikler aracısız VE doğrudan güzellikler İLE aracılı VE dolaylı GÜZELLİKLER haline geliyor ve biz bu güzellikleri terk ederek bunların kökenine ve aslına ve temeline ve zatına erişmek için artsüremli (diakronik.. arz zamanlı) NAMAZ ve ZAMAN deneyiminde bulunuyoruz. Buraya da nereden geliyoruz.. eşsüremli (senkronik.. eş zamanlı) NİZAM ve MİZAN dayatımından geliyor.. orada kirleneni burada temizliyoruz..

Saygılarımla

Osmanziya 07.02.2024

Düzenleyen osmanziya - 09-Şubat-2024 Saat 09:47
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2024 Saat 09:55


Mi'rac ve namaz hakkında tablomuzu bir numaralı versiyondan 16 numaralı versiyona kadar 18 tablo ile teker teker ilerleterek bu tabloyu elde ettik. Siz de yalından karmaşığa kadar birer birer inceleseniz ve izleseniz anlamamız mümkün değil. çünkü ilginiz olmuyor ve alakanız bulunmuyor.. eğer ALAKA bulunsaydı ve bu tabloları izlemeye vakit ve incelemeye çaba harcasaydınız.. inceleme ve izleme için vakit ayırır ve çaba sarf ederdiniz. Ancak harcama zaman ve sarf etmeye emek bulamıyorsanız bu gerçekte bu imkan ve fırsatın bulunmadığından değil bu inceleme ve izlemeye ÖNCELİK vermediğinizden kaynaklanıyor. Bu da gayet doğal ve normal bir durumdur. Bu nedenle aslı sizi kınamıyorum. Çünkü öncelik vermek ve onu başka işlere tercih edip zaman ayırmak ona önem ve değer vermekle mümkündür.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2024 Saat 10:52


Mi'rac ve namaz hakkında tablomuzu bir numaralı versiyondan 16 numaralı versiyona kadar 18 tablo ile teker teker ilerleterek bu tabloyu elde ettik. Siz de yalından karmaşığa kadar birer birer inceleseniz ve izleseniz anlamamız mümkün değil. çünkü ilginiz olmuyor ve alakanız bulunmuyor.. eğer ALAKA bulunsaydı ve bu tabloları izlemeye vakit ve incelemeye çaba harcasaydınız.. inceleme ve izleme için vakit ayırır ve çaba sarf ederdiniz. Ancak harcama zaman ve sarf etmeye emek bulamıyorsanız bu gerçekte bu imkan ve fırsatın bulunmadığından değil bu inceleme ve izlemeye ÖNCELİK vermediğinizden kaynaklanıyor. Bu da gayet doğal ve normal bir durumdur. Bu nedenle aslı sizi kınamıyorum. Çünkü BİR İŞE öncelik vermek ve onu başka işlere tercih edip zaman ayırmak ona önem ve değer vermekle mümkündür.
Öncelik vermekte bir SEÇİM konusudur ki biz bu işe İTİBAR adını veririz. İtibar saygı gösterme ve hürmet etme anlamındadır. Seçimin İHTİYARI ve itibarın HURMETİ.. bu iki sesin köklerine dikkat ediniz.. HRR.. yani hayr ve harm.. hayır ve haram.. HYR ve HRM.. burada pozitif HAYIR ile negatif HARAM bir arada hareket ve iş ve eylemlerini bir yöne döndürür.. bir yerden bir yere çevirir.. biz de o yöne ilerleriz.
Yani seçim ya alıştığımız ya da kolayımıza gelen bir işe doğru olur..
Ya da yaptığımız öncelik acil bir gereksinime veya zorunlu bir göreve ilişkin olur..
Alışmadığımız işler bize zor gelir..
Bir yararını bilmediğimiz ya da çıkarını görmediğimiz işler zor gelir..
Ya da kolay gele gele yaptığımız ve bu yüzden sıkıldığımız işler de biz zor gelmeye başlayabilir.
Yeni bir yolu ve işi TERCİH ederiz.
Hasılı biz işleri kimliğimize ve kişiliğmize.. yaşımıza ve deneyimimize.. işimize ve görevimize.. kültürümüze ve dinimize.. göre öncelik verip seçerek KOLAY (itibarı) olanı OLAY (ihdas) ederiz.

Bu yüzde bana kolay olan sana zordur.. sana zor olan bana kolay olur.
Ben makinanın başında saatler harcamayı HOŞ görürüm.. sen ise on beş dakka çalışmayı HOR bulursun.
Çünkü bir güzel, güzelliğini sevdiğini açar.
Ben YBA ışkına ve meşkine aşık’ım.. ŞK.. Şek.. Şekk.
İnsan ne ve kime şak şak eder alkışlar.
Tercih ettiği şıkka.. tergib ettiği alternatife.. itibar ettiği seçeneğe.. hürmet gösterdiği HAYRA ki bizde buna İHTİYAR diyoruz.. insanlar ihtiyarlarını ve seçimlerini İHTİYARLAR ve HAYIRLAR üzerine değil GENÇLER ve tazeler ve yeniler üzerine kullanırlar.
Bense
yaşlandıkça güzelleşen YÖNTEM..
eskidikçe tazelenen.. BİLİM..
ZAMANLA NAMAZLAŞAN.. “ana-liz”
Bu yüzden namazın DİKEY ve YATAY’larını çok açık ve seçik anlıyorum.. çünkü ona YAKIN’ım..
Hasılı YBA anlamıyorsunuz.. çünkü ona yaklaşmıyor ve ondan uzaklaşıyorsunuz. Çünkü dünya çıkarı ve ahiret yararı gözünüzü doldurmuş hakikatteki hakkı.. hürriyetteki kuvveti.. göremiyorsunuz. Kuvvetin esiri ve hakikatın mahkumu oluyormsunuz.. çünkü İMKANI tanıyorsunuz.
MİRAC veNAMAZ hakkında yazıma.. tek bir ses..
İMKAN ve ZAMAN hakkında yazıma.. tek bir nefes..
Gelmedi.. yanaşmadı.. yaklaşmadı
bu yüzden ANLAMIYORSUNUZ.
ANLAMADIĞINIZ için yaklaşmıyorsunuz.

Engin NOYAN.. derdi
SORMAZ ki bilsin.. bilse sorar..
Bilmez Kİ sorsun.. sorsa bilir..
Dediğimiz başka bir şekilde söylemiş

Bu yüzden bizim sloganımız ise şudur.
Düşünenleri arıyorum ÇÜNKÜ arayanları düşünüyorum.

Canlı öğrenmeye ve diri düşünmeye ÇAĞIRMAMIn ardında yatan:
Yaptığınız AR’I.. taptığınız AD’I ve saptığınız AT’ı arıyorsanız.
YBA hızlı anlam sürücüsünü ögrenerek ve kolay anlatım aygıtını kullanarak düşüneceksiniz.

Ne arıyor ne düşünüyorsanız..
Yatacak ve sıçacak pardon sıcacık EVİNİZDE
Yiyecek ve içecek mâ AŞINIZDA
Giyecek ve süslenecek tâ AVINIZDA
Sokacak ve saklayacak kê EŞİNİZDE
Kaybolup gideceksiniz.
Çünkü gereksinim ve HACAT’ten başka bir şey düşünmüyor
ve bir arayışta yani HRR ve taharri ve HARRAT da bulun mu yorsunuz.
Siz bilirsiniz.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla
Osmanzmiya 09.02.2024 Üçyol – İzmir 10:48

Belki aramaya ve düşünmeye karar verir 18 dosyayı versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru inceler.. izler.. imgeler ve irdelersiniz diye buraya bindirdim.


20240209_105542_MIRAC.zip

Düzenleyen osmanziya - 09-Şubat-2024 Saat 10:55
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk