Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
fazilet
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2010 Konum: Yzmir Gönderilenler: 88 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2010 Saat 01:06 |
Dü?ündürücü Bir hikaye Yhtiyar Adam tapu dairesinden çykarken sevinçliydi. Kendi kendine dü?ünüyordu; "-Oh. . Be ferahladym. Ölümlü dünya". Oturdu?u evin tapusunu, çocu?unun üstüne kaydettirmi?ti. Tapu dairesinden çyktyktan sonra bir küçük lokantada ö?le yeme?ini yedi, vakit geçirmek için parklary dola?ty. Bir parkta Cem Karaca'nyn ?arkysy çalynyyordu; "Allah Yar! Allah Yar!". Ak?ama do?ru eve gitmek için yola çykty. Bir yandan dü?ünceler içindeydi;
-Biz öldükten sonra bir sürü i?lemle u?ra?masy gerek. Ne diye eziyet çeksin yavrum. O?lunun kendisini nerdeyse zorla doktora götürü?ü aklyna geldi;
"-Kerata amma ysrar etmi?ti. Sa?ly?yma verdi?i önem kadar, ziyarete gelmeye de önem verse ya. " Bir an dalgynla?ty; "-Gerçi, gelin bizle geçinmeye çaly?myyor ama..." derin bir nefes aldy "-Bo? ver canym, ne de olsa torunlarymyn annesi.E?ine, çocuklaryna iyi baksyn da..." Biraz da kendini teselli etmek için söylendi ...biz bu gün varyz, yaryn yo?uz. " Evine yakla?ynca yine durgunla?ty, "-Bakalym hanym ne diyecek? Gelin gelip-gitmiyor diye biraz kyrgyn ama.... " Dü?ünceler içinde zili çalarken, güler yüzlü olmaya çaly?ty; "-Yook, iyi oldu canym.Biz ölünce o?lan rahat edecek, kötü mü?" Hanymy kapyyy açty. Gülümsemesini bozmamaya çaly?arak hanymyna; -Nasylsyn hanym bu gün bakalym? Hanymy elindeki çiçek sulady?y kaby gösterdi; -Ne yapayym, bir iki çiçekle u?ra?yyorum ye?illik olsun diye. Eve girerken devam etti; -Ynsan ?ehirde özlüyor çiçe?i, ye?illi?i. -Eee. . köy gibi olmaz buralar tabii. Kadynyn durgun yüzünde acy bir tebessüm dola?ty; -Köy gibi olmaz dimi? ?imdi köyde olsak ne güzel olurdu. Yhtiyar Adam bir an yüzüne bakty hanymynyn; -Sen köyü pek sevmezdin! Geçen sene bir ay kalalym demi?tim de -Ben torunlary özlerim. " Diye tutturmu?tun. Kadyn, yüzünü çiçeklere do?ru döndü; -Ne bileyim ben, dü?ündükçe bunalyr oldum buralarda. Ynsan çocuklu?unun geçti?i yerleri özlüyor. A?açlaryn altynda, bahçelerde yürümeyi özlüyor. -Allah Allah ! Tamam hanym gideriz. Sen iste yeter ki. Hele havalar ysynsyn biraz gideriz -Havalar Kim bilir ne zaman ysynyr. Beklemek ?art my? -Yahu hanym, bunca yyllyk e?imsin hala seni tam anladym diyemiyorum. Bir gün köye gitmem diye tutturuyorsun, bir gün de hemen gidelim diye. Dur da bu gün ne oldu anlatayym. Kadyn endi?eyle bakty kocasyna; -Noldu, o?lany my gördün? -Yok canym, nerden göreyim ! Koltu?una oturdu, koynundaki tapu ka?ydyny çykardy. -Bu nedir biliyor musun? -Hayyrdyr? -Hanym, yaryn n3e olaca?y belli olmaz, vademiz gelir de ölürsek,o?lumuz kapy kapy u?ra?masyn, diye evin tapusunu onun üstüne yaptym. Hanymynyn tepkisini beklerken, onun yüzündeki acy gülü?ü gülümseme sandy.Hanymy fysyldar gibi söylendi; -O?lumuz da bu gün buraya gelmi?ti, ö?leden önce. -Öylemi, vay hayyrsyz. Demedin mi, 'uzun zamandyr niye gelmiyon' diye.Seni üzülmesin diye söylemiyordum ama 'bizi unuttu', diye kyzmaya ba?lamy?tym. Torunlary da getirdi mi? -Murat’y getirmi?. O da "-Sykyldym, gidelim. " Deyip durdu. -Vay kerata vay. ak?am gelse de ben de görseydim. Neyse, hayyrdyr, gündüz vakti niye gelmi? ? Hanymy elindeki kapta suyu bitmi? oldu?u halde, çiçekleri sular gibi durarak masadaki ka?ydy gösterdi; -?u ka?ydy getirmi?. Yhtiyar Adam, hanymynyn sesinde bir titreme hissetti ama emin olamady.Yçindeki sevinci kaybetmemeye çaly?arak masadaki ka?yda uzandy. Bir mahkeme karary oldu?unu gördü. Ya?ly kadyn kyzaran gözlerini kocasynyn görmemesine dikkat ederek, e?inin kolundan tuttu koltu?a oturmasyny sa?lady, tekrar çiçeklere do?ru uzakla?ty. Yhtiyar Adam, yakyn gözlü?ünü çykardy ve içinden yava? yava? okudu. " Ya?y ilerledi?i ve akly muhakemesi yerinde olmady?yna ve ekonomik varly?yny idare ve idame edemeyece?i, ekteki doktor raporuyla da tespit edildi?inden, ta?ynyr ve ta?ynmaz varlyklarynyn, resmi varisi o?lu Süleyman tarafyndan idaresine karar verilmi?tir. " Resmi ka?yt, ya?ly adamyn elinden yava?ça yere kaydy. Ba?yny yere e?di, ka?yda bo? bo? bakmaya ba?lady. Hanymy, gözlerini sildikten sonra çiçeklerin ba?yndan ayrylyp yanyna geldi. E?inin titreyen ellerini tuttu. Yhtiyar Adam, o?lunun neden kendini doktora götürdü?ünü anlamy?ty.. Yüre?indeki syzyyy bastyrmaya çaly?arak; -Üç senedir u?ramadyk, köydeki ev ne haldedir? -Canym ne olacak, bir gün de temizlerim ben. -O evde, dizlerin ü?ürdü senin. Yhtiyar kadyn, daralan gö?sünü hafifçe bastyrdy, "Yüre?imin ü?ümesi daha kötü diye dü?ündü". -Merak etme, ü?ümem...ü?ümem... -Yaryn my gidelim diyordun? -Sen bilirsin bey. -E?yalary bir taksiye atarsak, Son otobüse yeti?iriz. -Olur. . Köyde zaten iyi kötü e?ya var, ben hemen hazyrlanyrym. -Hazyrlan. ?u ka?ydy da tapuyla beraber masaya koyuver, o?lan gelince aramasyn. Yhtiyar adam, içinden dü?ünüyordu, "-Dünya fani, Allah Yar" Yhtiyar kadyn, birileri gelmeden gitmek ister gibi tela?la hazyrlanyyordu. Giysileri bir çantaya tyky?tyrdy. Foto?raflary duvardan toplarken o?lununkine bir an bakty, aldy, bir an dü?ünüp çantaya koymaktan vazgeçti. Masadaki ka?ytlaryn üstüne ters olarak byrakty. En son duvardaki bir küçük pati?i aldy, öptü. Bu büyük torununa ördü?ü ama küçük gelmeye ba?layynca hatyra olarak saklady?y mavi patiklerdi. Çantaya, foto?raflaryn üstüne yerle?tirirken, mavi patiklerin üstüne dü?en göz ya?laryny yava?ça sildi. |
|
fazilet
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |