Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: a?kyn kanunu( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3476 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: a?kyn kanunu Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2012 Saat 11:15 |
a?kyn kanununu yazsam yeniden...
Yki ki?iyi katleden ve kendini öldüren a?k nedir ?
Muhabbetin kör duygusu mu ?
Cehalet karanly?y my ?
Merhametsizlik ate?i mi ?
Kar?ylyksyz a?k ya da platonik a?k.. muhabbetlerin en acylysydyr.
Allah kimseyi dü?ürmesin.
A?k, muzaaf ihtiyaçtyr, der Ymamy Nursi (R.A) Hazretleri.
Ynsan bir nesneyi ya da bir kimseyi sever ve e?er bu sevgi ?iddetli ise bunun a?yry derecesine a?k en son hududuna da tapmak ady verilir. Bu durumda insan bir kaynak ve sevdi?i de erek (hedef) haline gelir. Bu iki uç kavu?madykça aradaki gerilim birini di?erine çeker. Ve en önemlisi insan elde edemedi?inin dü?manydyr. Bu yüzden sevgi kini baryndyryr. Muhabbet nefret ile arkada?tyr.
Sevgi ve kin olaylary üzerine yüzlerce gerçek ve binlerce öykü yazylmy?tyr. Buna bir yenisini ekleme?e luzum var my ? Ancak ?u satyrlar ben isteMEden döküldü buraya.. ba?ka bir konu ve devam etti?im bir mevzuuyu yazacaktym fakat gazetedeki haberin trajedisi kalemimi tutamady..
Gençli?imi dü?ündüm.. gençli?imde bu kör duygu ve aptal davrany? yüzünden kaybettiklerimi dü?ündüm ve bu yüzden "a?kyn kanunu yazsam yeniden" diyerek Gencebayist duygularymy dillendirdim.
Ne kazandy?ymyn ve ne kaybetti?imin muhasebecesini yapmak intim sferime girmeyi gerektirir ki benim buna hiç niyetim yok de?il okuyucuyu kendimi dahi bilgilendirmek istemiyorum. Çünkü bu güne kadar gelen tarzym bu.. kendimi gölgeleyen ve benli?imi dokuyan ve osmanziyayy ören "insan"y yakalama misyonunun a?y?y oldum.
Onurun ürünün kadardyr yasasynyn mahkumu oldum.
Gelece?in yapty?yn kadardyr olgusunun memuru oldum.
Kendini göster güzelinin a?y?y , benini gör gözünün delisi oldum.
Her gözün güzeli ayrydyr.. bu yüzden sevgi ve a?k içkindir, duygu ve iç istek mündemiçtir. Yçeri.. daha içeri ve daha da içeri.. girdikçe ma?ara ma?aza halini mi alyr yoksa ma?aza ma?ramy olur.
Anlamayy my çaly?tym yoksa anla?ylmaya my.. bilmiyorum.. karar veremiyorum.. sanyrym ya?amym anlama ve ö?renme üzerine geçti.. anlatmak de?il öyle olsayda görünür bir eserim olurdu.. amma anla?ylmamak ?ikayetleri de a?zymdan çykmady de?il.. zaten bir gün yazylarym okuycu buldu?unda ya da bulursa yakynmalarymdan yakynacaktyr.
Kendimden bahsetmeyi sevmem.. sevilmeyenden de söz edilmez.. çünkü sevilmeyen ya çirkindir, ya kötüdür, ya yetersizdir ki bu eksiklik ve yetkinsizlik görünenin görünmeyen ( syrly ) tarafy gibi olursa camynyz ayna olur.
Çirkin kendi'si ve kötü ben'i ile me?gul olmadykça insan ilerleyebilir.
Yoksa çaly?ma, ürün, ba?ary ve yükselme olmaz, diyebiliriz ama içerikli yazylaryn ve öykülerin büyük bir kysmy ise bu iki ucun kendisini de?ilde i?, i?lem ve i?letimlerin dillendirilmesinden ibarettir.
Tabiri caizse tabiatyn hareketine tarih dendi?i gibi aklyn yürüyü?ünede ömür denilebilir.
Bu biyografi öyle bir grafik çizer ki bunun yöntembilimsel analiz eksenlerini YARARLANMA ( yatay) ÇYZGYSY ve YETKYNLE?ME (dikey) ÇYZGYSY olarak gösteririm.
Y?te a?k, yararlanma çizgisinin yasalaryn birisidir di?erleri merak, i?tah ve i?tiyak.
böylece ba?a döndük..
Sa?lycakla kalyn
Osmanziya
Düzenleyen osmanziya - 23-Şubat-2012 Saat 11:19 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |