Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3975 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2013 Saat 13:46 |
MESLEKÎ sitemde aşağıdaki yazı paylaşılmış: buraya kadarmış.... Kişisel olmadığı için mesleki sitemde bu yazıya cevaben yazdığımı bir metni buraya alıyorum. Bu yazı bir şiir değil fakat bir şiir gibi duruyor. Cümleleri kuruyorum ve fakat ağır olduğu için anlaşılması rahat olsun diye satırları kısaltıyorum böyle metinler oluşuyor. İşte yazım: Günah olmasaydı.. sevablar da olmazdı.. ancak şu dünyada günah ve sevab kadar bir YUVARLIK kelime yok. Özeli anlatım bilgi vermez, öğüt vermez sadece örneklendirir. Özelimi anlatmayı sevmem.. zaten çoğu kimsede sevmez. Anlatılacak bir yanı yoktur zaten hayası bulunan ve hicabı olan için. Günahlar kurşun kalem yazılır, silinebilecekken, söylenirse tükenmez kalemle yazılı hale gelir. Amma nedense insanda hep bir İTİRAF tarafı hep durur. Ancak muhatabını şaşırır. Hakka gideceksen halka gider. Korku ve umut arasındaki denge durumu bu yazıda korunmamış. Bu yüzden makbul bir anlatımda değil dini yönden, Senai beye yakıştıramadım, belki onun yazısı de değil. Hakkı öğütlemek ve sabrı önermek vermek var iken okunsun diye neden özel yazılır bilmem. Özeli yazmanın en güzel yolu öyküdür itiraf değil. Artık orada yazar değil karakter konuşur. Benim elli değil altmış hatta altmışbeş yaşımdan sonra yapacaklarım var. Ömrüm elverirse İnşaallah yapacağım. Çünkü geçen elli altmış yılı bunun için yaşadım. İnsanın yaşı yüzdür.. 20 başından 20 yılda sonundan alırsan geriye kalan 60 yıl bir şeyler yapılacak yıllardır. Çünku su damlaları bulut olsun diyedir. Damlasın fakat buluttan bir parçasın. İşin bitince yere düşsen bile yapacağın çok şey var. Toprağa gireceksen, oradan bitkiye geçmen içindir. Bitkiye yerleşeceksen onu hayvan yesin diyedir. Ve böyece dolaşıp duracaksın.. akacaksın sonsuza.. Çünka rahmet böyle diledi.. kudret böyle istedi.. İlmi açacaksın öbek öbek.. iradeye açacaksın kanat kanat.. Geldiğin yeri biliyorsan gideceğin yeride bilirsin.. Eğer bilmiyorsan neden sormuyorsun ? Eğer sormuyarsan neden aramıyorsun ? Ararsan bulursun, bulursan bilirsin, bilirsen.. korku ve umut arasında güvenli ve esenli bir yolda yürür, ilerler ve yükselirsin. Yeter ki ölmeden önce ve öldükten sonra "sağlıcak"la kal. OSMANZİYA |
|
![]() |
|
kutlu aytug
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2010 Gönderilenler: 170 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() ![]() ![]() |
Slm.
Eleştri çok güzel ve anlamlı olmuş. İyi ve kötü arasında denge kurulabildiği nispette umutlu olabiliriz. Yukarıda Senai beye atfen yazının başlığı umut... Fakat sadece her kesin yaşayabileceği, nefis muhasebesi yapabileceği,pişmanlıkları v.b duyguları şiirsel bir anlatımla ifade edilmiş... Umit verici ifadelere rastlamadım... Ne yazık ki Şairlik kaabiliyeti olanlar, bazen böyle edebi değeri üstün, duygu yüklü faydasız yazılar kaleme alıyorlar... Bir nevi Arabesk anlatım gibi hissiyatımızı etkilemiyor da diyemeyiz...
|
|
ahmet
|
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3975 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim, ilgi ve yanıtınız için.
"Amma nedense insanda hep bir İTİRAF tarafı hep durur.
Ancak muhatabını şaşırır.Hakka gideceksen halka gider." Sözünü ben söyledim amma beni kuşatan bir söz oldu. Zaten öyle demezler mi konuşana değil konuşturana bak.. Fakat konuşanda böyle bazen gerçeği rapor edeceğim derken salahat ve vasiyet dengesini bozuyor. Hakkı ve sabrı tavsiye edecekken kendisinin salahsızlığını bahsetmesi kendine de başkasına da zarar oluyor. Ama kalem bu.. hep kelama esir olmuyor. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |