Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yöntembilim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | ||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3996 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2013 Saat 12:45 |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Alquimista
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2013 Konum: İstanbul Gönderilenler: 7 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() ![]() ![]() |
||||||||
Şuur açıcı bu yazı için sağolun. Türkçe karakterler düzeltilmiş galiba. Y-?yerine ;; ı/z/ş/ç/a eklendiğinde bir önceki yazılar okunuyordu.
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3996 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
||||||||
18 Nisanda yazdığım
http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=730 bu SABIR başlıklı yazımın akabinde sabır taşım çatlamış ve 2 mayısdan itibarende telif yazısı yazmayı bırakmış ve geçmiş yazılarımı düzeltmeye karar vermiştim. Ancak kendisine değer verdiğim ve önemsediğim bir yazarımızın sitesine yazdığım yazıya tabloları bindiremeyeceğim için link vermek üzere bu yazıyı istisnaen yazdım. Maalsesef son günlerde, sitenin yönetiminde kısıtlamalar ve buradaki karakter sorunu gibi nedenlerle, bir şansızlığı da yaşıyorum. Webmasterimle görüştüm yeni bir şekil vereceğiz siteye ve bu arada İnşaallah forum sorunları da giderebiliriz. Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.. Bu siteden maksadım düz yazılarımın yazılarımın niteliği değil tablolarımın kullanımını tartışacak bir ortamın sağlanmasaydı ancak üç seneye yakın bir çabaya rağmen bunu başaramadım ve dinlenip yeniden başlamak üzerine köyüme döndüm. Döndüm diyorum ama eskiyi bırakmak ve yeniye başlamak kolay olmuyor. İnterneti bırakmak.. yazmayı bırakmak.. tablo yapmayı bırakmak.. okuyucuyu bırakmak.. fakat bırakmak için gerekli "ırak" olmak iradesi gösteremiyorum. Belki de bu da merakın bir parçası olduğundan.. yakın olan merak edilmez ırak olan merak edilir. Belki bundan öte bu sözcüklerde meknuz rüyet riya ile re'y ve rüya'daki riyaset-i rububiyetten kurtulamıyorum. Yani "R" harfinin rasat-ı rabas kılıncını sallamayı sürdürüyorum. Bir çeyreklik "r" çapı, yarım çapa ve yarım da bütün daireye ve tüm çapa kavuşmak üzere idaremi çizgilerin kulvarında sürüklüyor. Artık buna direnmek zamanı.. kendine dönmem, özelime inmem ve yürütmek olduğum mesleğime ve sürdürmekte olduğum aileme gereğince ve yeterince ağırlık vermem lazım. Buradaki yaklaşık 1000 yazı ve ona ekli en az yedibin tablo vereceği şey ne ise o verdi bence örnek olarak ve daha fazla uzatmanın alemi yok. Buna rağmen şimdi de siz çıktınız.. inanın minnettarım varlığınıza ve medyunum sesinize.. siz seslendikçe karşılık vermek dahi boynumun borcu.. amma durum da bu.. Belki teliften tashihe dönüp yazılarımı düzeltmeye başladıkça sizinle biraz daha onarılmış ve kotarılmış yazılar üzerinde tartışacağız ve bu daha faydalı olacaktır İnşaallah. Sağlıcakla kalın. Osmanziya Düzenleyen osmanziya - 13-Mayıs-2013 Saat 19:14 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Alquimista
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2013 Konum: İstanbul Gönderilenler: 7 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() ![]() ![]() |
||||||||
18 Nisan /Sabır/ yazısı okundu. Daha önce eksik okumuştum şimdi üzerinde durarak. Dediğiniz gibi tabloları tablette veya laptop içinde açamıyorum. Evet tarih 2009 Kasım sonrasını gösteriyor forumda. Kişi sayısı belirttiğiniz gibi. Telifden tashihe hocam en kısa zamanda geçmek, ama sizin bir yazınızda dediğiniz gibi "haklı olmak yetmez kuvvetli olmakta gerekir" düşüncesiyle, ve kendimi tanıdığım kadarıyla, anlamlı yazılarınız ve bazı arkadaşlarla beraber sizin burada paylaştığınız tablolar dikkatimi çekti. Aklımda ilk olan şey zamanla ilgili bir tablo yapıp başlamak. Amma Yine sabır içinde dediğiniz gibi " 15/20 dk. Da öğrenilecek , gösterdiğim anda kapılacak hemen alınacak bişey değil." Ve temennileriniz ve görüleriniz. Ayrıca yaşınızdan dolayı sizi kutlarım. Tek çekincem sağlık sektöründe olduğum için inanın makale sunumu, ki ikiye ayrılıyor genel ve alanda yapılan, deyim yerindeyse etimden, kemiğimden ve en sonunda bilgimden, enerjimden yararlanılıyor ki bunun için maaş alıyorum ama diğer taraftan eylemin benim tarafıma olan kazanımı daha önemli parasal getirisinden ziyade. Çizmiş olduğunuz durumlar için bende minnettarım.
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
||||||||
Ne güzel.. işe denge ile başlamışsınız.. özel işinizi ihmal etmeden kişisel gelişiminizi birlikte sürdürüyorsunuz.. benim yaptığım yanlışın tersini yapmayın.. yani ben birden öğretmeye kalktığım gibi sizde birden öğrenmeye kalkmayın.. her şey zamanla yola girecektir siz telaşa kapılmayın. Sadece yazılarımı okurken mutlaka o konuya ilişkin şemaların basitlerden başlayarak izleyin. Eğer hırs ve telaş göstermezseniz sabrınızın meyvesini alacaksınız. Anladığınızı eleştirebilir ve anlamadığınızı sorabilirseniz gelişim daha hızlı ve kolay olacaktır. Başarılar
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Alquimista
![]() ![]() ![]() |
||||||||
Hocam iyi akşamlar olsun. Forumda onarılmamış ve kotarılmamışta olsa yazılanları okumakla( ki büyük zevk diğer arkadaşların dediği gibi) başladım ki daha öncesinde sibel atasoy ile diyaloğunuz vardı. Az öncede kutlu aytuğ ve taharriyat ile diyaloğunuzu anlamaya çalıştım. Şema/ tablolar ilgimi/ dikkatimi çekiyor. Ki çalışma alanlarımızda yöntembilimsel olacak galiba sıkça görebiliyorum. Uzay roketini düşünüyorum; yörüngeye oturana kadar her kilometrede bırakması gerekli olan bir kapsül bırakır. Bende bunun gibi sadeleşmeye gittim hayatımda. Bunu madde madde yazmam doğru olmaz sadece uzunca olduğununu söyleyebilirim ki tam teşekküllü olarak aya giden roket örneğidir kastım. Ve sibel hanımın puma sendromu yazısı ile pekiştirip bir haritaya varmaya çalışıyorum. Ve son iki yazısı enerji ve uyanış ile ilgili. Bunları belirtme ihtiyacım ise; önemle değindiğiniz yöntembilimsel tasarım davanız. Kıssadan hisse hocam bu forumun müdavimiyim. Bunu net söyleyebilirim. Biçimsel olarak katkım ne olacak, bunuda irdelerim her daim. Mümkün mertebe elimden geldiğince. Ağırlık vereceğiniz, direnme ve köy betiminize büyük saygım var. Çok ama çok güzel bir şey bu söylemiş olduğunuz. Öncesiyle, sonrasıyla... Kolay gelsin hepimize birden.
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
||||||||
İlginizle umutlandırdınız ve sesinizle sevindirdiniz. Minnettarım. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |