Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: beslenme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Konu: beslenme
    Gönderim Zamanı: 08-Mart-2014 Saat 23:28
uploads/20140308_232645_IRFAN.rar
 
Yukarıda linki verilmiş dizin içindeki dosyalar versiyon sırası ile incelendiğinde Eniştim eminziya ile birlikte yaptığımız şemalar izleyebileceksiniz.
 
Bu tablo bu akşam enişte ile birlikte yaptığımız sohbet ile oluşturuldu ve daha sonra beraber geliştirdik. Sonra tabloların çözümüne ilişkin yazılar yazarak  konuşu geliştireceğiz İnşaallah. Burada sadece BESLENME kavramı altında iki ana başlık olan YE (metabolizma) ve EY (aktivite) koordina edildi. Gördük ki beslenme sadece yeme ve içmeden ibaret değil.. pak madde alımı ve pis madde salımı değil.. beden ve beyin hareket ve faaliyetlerini içeren bir canlı yaşam ve diri ömürdür. Ne yazık ki kendim dahil bu bütünlüğü parçalayarak bir kısım aş-almaları ve bir kısım  beyin ya da beden hareketlerine hasrediyoruz yaşamımızı.. diğer taraftan dikey eksen teşkil eden yeme ve eyleme den başka yatay faaliyetlerde var.. bu nedir ? Beslenme sadece bireyin devamına değil türün sürekliliğine hizmet eden  doğal çoğalmaya.. biolojik türselliğe.. edebli cinselliğe.. hizmet eden.. meşru seksi.. makbul erotiği içeren yönü de var. Yaşam tohum ve çekirdeklerin sağlam ve sağlıklı çoğalmasını ve yayılmasını da gerektiri.. Bu etkinlik tabloda sadece YATAY bir çizgi ile gösterilmiştir.. Sohbette bu konular geçmediğinden tablo göstergelenmemiştir.
 
  


Düzenleyen osmanziya01 - 09-Mart-2014 Saat 00:31
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2014 Saat 07:29
Beslenme.. Seslenme.. hayat ve şuur tarafızımı ifade eder.. hayat  YAŞAM derler ve şuura TANINÇ derim.. isimlerin değişmesiyle gerçekler değişmez fakat anlam ve anlatım da değişir mi ? Eğer hayat anlatım ve şuur anlam ise yine değişmez.. fakat biz ingilizceyi bilmeyince neden sesler gürültü haline gelir ? Kainat kitabı okuyamayınca neden evren bize görüntü  olarak kalıyorda gösterge hatta görüngü bile olmuyor ?  Ben çok dahiyim ve zekiyim de siz çok aptal ve gabisiniz de anlamıyorsunuz ? Ya da tersine ben ebheme ve kekeme biriyim de size anlatımıyorum da bu yüzden siz yazılarıma katılmıyorsunuz ? Bir yazıya kolay bir girişle başlanır.. insan yazının içine girince onun düğümünde biraz zorlanır fakat yazarın meharetiyle okuyucu çıkış bölümünde müellifin meramını anlar ve kendi de ondan yararlanır.. niçin bu şekilde yazamıyorum da böyle ZOR bir giriş ile başlayıp okuyucuyu kaçırıyorum.. her ne ise buraya kadar gelmişseniz okumakta.. BESLENME olayı şekilde görüldüğü gibi yimek YEMEK ve EYLEM yapıp etmek ile kurup kılmaktan  kısaca YE ve EY işleminden ibarettir.  Her bir işlemin de dört alt başlıkta döngüsü var. Şekle bakıyor musunuz .. ben bildiğim yani zihnimde imgelediğim için bakmıyorum ama sizin alışmadığınız için bakmanız lazım.. aş-alma, özümleme, kirlenme ve temizlenme yani canlı bitki ve hayvyan ilişkisi  bir döngüdür de diri beyin ve beden aktivitesi bir döngü değil midir ? Gündelik beden işleri ile standart konuşma ile yaşam geçirenler sıradan konumda olurlar fakat seçkin bir hale gelmek için sportif hareketler ile ekstra düşünce düzeyine çıkmak gerekiyor. Fakat hiç kimse dört dörtlük olamaz.. bazıları birini ya da ikisini yapar diğerlerinide birlikte ve dengeli bir şekilde sürdürmeyi beceremez.. örneğin birisi ekstra düşünceler çocuk oyuncağıdır da sportif aktivitesi olmayan hantal bir kişidir.. başka birisi sırım gibi bedeni var spordan dolayı fakat kafasının içi boş ve gönlü kof kalmış.. öyle ise insan yaptıklarıyla övünmeyecek.. yapamadıklarıyla dövünecek ki kendini geliştirmeye açık etsin..   
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk