Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: medya.. dya mı yoksa dia mı ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Konu: medya.. dya mı yoksa dia mı ?
    Gönderim Zamanı: 12-Mart-2014 Saat 07:48
GLOKAL  dizini içindeki dosyalar

Görmek.. bilmek.. düşünmek.. anlamak..  inanmak... İşte beş adım..

Şimdi gördüğüme mi inanırsın yoksa inandığını mı görürüm..  veya gördüğüne mi inanırım yoksa inandığımı mı görürsün ? ya da gördüğüne mi inanırsın yoksa inandığınımı görürsün veya gördüğüme mi inanırım yoksa inandığımı mı görürüm ?

Söz diziminde sadece M ve N harflerini değişitirerek kurduğum bu dört tümce yaladığını yutmaya hazır bir okuyucunun sanısını sıkar ve beni söz oyunu yapmakla suçlar. 

Amma zihin ağzında sözün tadını çıkara çıkara bilgi ve buyruğu yudumlayan damaklar için görmek ve inanmak arasında duran

bilmek, düşünmek ve anlamak işi

 ufuk açıcı, soru çıkarıcı ve aydınlık vericidir..

kolayına kaçanlar zorluğun kilidinin arkasında duran hazineden yoksun kalırlar ve bulduğuyla yetinirler.

 Bu günlerde bende öyleyim ahlaksız siyasetin çirkinleştirdiği medyadan uzaklaşamıyorum.. bende hırsımı meydadan aldım.. gışave ve huda.. Kur’an’a  girişte daha ilk sayfada sizi küfür ve nifak perdeleri uyarısı karşılar.. acaba bu parçaları yüzümüze peceledik  ve gözümüze perdeledik mi.. parti tapısı  ile paralel yapı arasında kapı gibi PARA  sapısı bulduk mu ?

Hasılı derin bir yara.'dır bu para.. medyanın bir paraleli olan face'simin kenarında..  kalın mı istersin uzun mu istersin reklamı veriyor.. Öyle ise zihin mastrubasyonundan vazgeç..  hakikati ara.. o sana kurulan ve sunulan değil senin aradığın ve bulduğundur. 

 
 

MEDYA medium olan ve ortamı oluşturan imtidad ve süre giden temadidir.  Hüzeme suresinde tanımı yapılan ve "Fi-amedim-mü-meddede" dünyasında görsel ve işitsel örtünün altındaki kurgusal ve kavramsal örgü tam bir SEKER ve  MEKER tekeri oluşturarak bizi garib bir SEFER'in sırlı seyrine getirdi..

Şimdi yapılanlara bir SIFIR çekerek düşünme zamanı.. düşünenleri arıyorum.. arayanları düşünerek..  eğer düşünenlerdenseniz buyrun:

MEDYA medium olan ve ortamı oluşturan imtidad ve süre giden temadidir. Hüzeme suresinde tanımı yapılan ve "Fi-amedim-mü-meddede" dünyasında görsel ve işitsel örtünün altındaki kurgusal ve kavramsal örgü tam bir SEKER ve MEKER tekeri oluşturarak bizi garib bir SEFER'in sırlı seyrine getirdi..

Şimdi yapılanlara bir SIFIR çekerek düşünme zamanı.. düşünenleri arıyorum.. arayanları düşünerek.. eğer düşünenlerdenseniz buyrun:

Önce peşin söyleyeyim.. bu yazıyı  okumasanız dahi olur.. yeter ki bu iletinin dizini içindeki tabloları versiyon sırasıyla izleyin.. irdeleme ve imgelemeniz harekete getirin.. istediğinizi  göremez değil izlediğinizi örersiniz..

 

 

medya.. seçici algının geçicisi.. insanlar bu çekici ve çelici  geçici bilgi ve değerlere  mübtela kılınınca.. yine bu nedenle  kalıcı.. katı.. kesin. bilgilerden yoksun kalınca.. yine bu nedenle  gündelik yaşayınca güncelin ve gündemin çok fazla etkisinde kalıyor ki bu "medya" daralmasıdır.. günlük korkular ve günlük kaygılar, günlük ihtiyaçlar kadar önemlidir elbet.. ancak bu her şey olupta içeridee ve  dışarıda hiç bir şey bırakmayınca topluluklar hatta toplumlar BİREY gibi yönlendirilebilir hale geliyor ve belk ki de getiriliyor.  Öngörüm şu: Doğu ve batı güçlerinin ortak ekonomik ve politik GLOBAL  çıkarı.. ulusal, bölgesel LOCAL dini ve etnik ayırımların tasfiyesini öngörüyor. Bunun  orta-doğuda ki  ve orta-batıdaki  ulusal ve bölgesel çeşitlilik  birbirine düşürülüyor. Çözüm: GLOCAL önlemler. Bizim glokalımızda doğu ve batı arasında sıkışan.. birbirine düşürülen.. israil.. türkiye.. iran.. başka bir anlatımla.. eski müslümanlar.. müslümünlar.. yeni müslümanlar.. doğu ve batının kalıntı (çin-hind)  ve kazıntı (ingiliz-amerikan) müslümanlığının güçlü baskısını beşeriyet yapısının kapısı olan uygarlığın ortaya çıkaracağı İNSANLIK yapısıyla ABSORBE etmeleri gerekmektedir. (beşeriyetten  beslenen Ateizm özgür bırakılmadığı sürece TEİZM üzerindeki  bu güçlü baskısını sürecektir)  Çünkü islamiyet insaniyet-i kübradır. ilmden imana giden yürüyüşte.. insandan islama ilerleyen gidişte.. İNSAN'ı inşa etmeden.. Müslümanlık gerçekleştirilemez.  İnsan bilimi math temelli FKB tekelinden kurtarmadan.. "medeniyet-i beşeriyetin"in,  PSL (Psikoloji, Sosyoloji, Linguistik)  ile uygarlığı ve insanlığı  kötüye kullanılması engellenemez. Medeniyetin hasenatı seyyiatını yenemez.  İNSANLIK  YAPISININ KAPISI AÇILAMAZ. Çünkü bilim ve hukuk.. ekonomi ve politika..  yöntembilimsel analizle bir araya getirilemediğinden dinler ideloji.. ideolojiler din ürütmeyi sürdürecekler. Sonuç bu SAĞIR körler ve KÖR sağırlar savaşında KÜRESEL EFENDİLER.. ulusal köleleri farkında olmadan kullanmaya devam edeceklerdir.  Bilme yeterince açık konuşabildim mi ?



Düzenleyen osmanziya01 - 12-Mart-2014 Saat 08:14
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk