Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: konuşma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: konuşma
    Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 10:33

25 dosyanın rar hali:

20150404_103055_KONUSMA.rar



mütekellim.. mübelliğ ise aynı zamanda müstemi bir muhatab da arar.. yani konuşan eğer ulaştırıcı ile onun bir işiten bir dinleyen ile buluşması gerekir.. yani iki iş bu tarafta diğer iki iş dahi öbür tarafta.. işte bu dört nokta YATAY bir hatt üzerinde dört nokta halinde dizersiniz.. eğer elinize KALEM almaya üşenmezseniz.. zaten kalem almazsanız bildiklerinizden bilmediklerini gitmeniz oldukça yavaş ve bazen hiç olacaktır.. Bu yataya bir de DİKEY çizelim.. her kelamın bir makamı olduğu gibi her hitabında bir maksadı vardır.. pek her mübelliğin bir (x)i olduğu gibi her müstemi'in bir like ifade simgesi si vardır. Acaba bu (x) ve like ifade simgesi nedir ? Bu size zor gelebilir.. ama kağıt ve kalemi elinize alınca bilinden a ve b'den.. bilinmeyen x ve y'ye gitmenin kolay olduğunu göreceksiniz.. isterseniz bi deneyim...
makamın ( X )i LAFZ maksadın ( Y ) si MANA şimdi bunları ( + ) şemasını yapıp yerleştirdiniz mi ?
kelam şekilde görüldüğü gibi mütekellim de olduğu gibi kalmıyor.. sonuçta GÜNLÜK DİL dil aciz kalıyor anlatım yapmakta.. bunu günlük dil içinde kalanlar anlamaz.. çünkü KELAM mütekellimden çıktığı anda kelam olmaktan çıkar.. mübelliği eriştiğinde bir başka olur o.. müstemiye gelse daha da değişir.. muhatabta ise kelam artık mütekillimdeki kelam değildir.. bu kelamın YATAY macerası.. bir de dikeye bakın.. kelam yukarıda lafız aşağıda mana olduğundan artık o eski kelam değildir.. lafzı belirleyen ve tanımlayan makamına göre öyle bir hal alır ki bir YÜRÜ buyruğu on başında çıktığından on kişi yürütür. Genel kurmay başkanından çıktığında bir orduyu yürütür.. Kelam aşağıda ise maksadından can alır.. burada da kelam mütekelimden çıkan kelam değildir.. öyle kelamlar var ki çıkış maksadını aşar başka maksadları ifade eder hale gelir.. mütekellim bunu düşünmediği halde.. biraz sonra bu yalın tablonun ileri versiyondaki karmaşık halini yapıştıracağım ki bu hale gelmeden önce geçirdiği 25 tabloyu incelediğinizde kelamın incelikleri göz önünde tutarsak insanın söz ile nasıl büyülendiği ve düşünce ile nasıl uyutulduğu ortaya çıkar.. ve insan ne söylediğinden ve ne dinlediğinden ve ne konuştuğundan o kadar emin olmaz.. ama tamamen kuşkuya da düşmez.. cesareti varsa.. kendini.. dili.. dünyayı ve dini tanıma yolunda yeni bir dile girer.. açtığım KAPI sayesinde ve fakat ne yazık ki alisin harikalar ülkesine girmek için bu tunele girmek gerekiyor..
Bu konudaki 25 tabloyu web sayfamda verdiği link ile yayımlayacağım.. bu tabloları meraklı ve dikkatli bir gözle incelendiğinde bağlamlar ve anlamlarda gözünüzde ve zihninizde uçuşacaktır.. eğer onları sırayla izlerseniz..





IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 13:00
konuşmanın konusu.. yaşamın biz bir bonusudur.. hiç bonus kullanmadım ama bono alıp veririz her alış veriş yapan vatandaş gibi.. onu demen bir konu olur.. kimi ya da neyi ? yine ya da yeni.. o'nu.. O'nu değil.. "O" konuşulmaya başlandığında konuşmanın alanı değil.. meramamız o alan değil şimdi.. konuşma.. denen nesneyi merak etmediklerinden mi tablolara bakmıyorlar yoksa bakmalarının tabloyu okuma noktasında bir işe yaramaycağımı düşünüyorlar.. bilemiyorum.. geri tepki almadığım için.. ancak kesin bir şey var.. tablolar bakılmak için indirilmesi gerekir.. indirilmesi için gerekli yazılım ve donanım koşulları gerekiyor.. hele site değil de mobil üzerinde face yapıyorlarsa bu hiçi mümkün değil gibi.. sonuçta tablolar izlenmeyince ablolar ortay çıkmaz.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk