Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: DEMİREL Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: DEMİREL
    Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2015 Saat 12:57
                           ŞAH ESER


EMN dizini içindeki dosyalar



20150618_090436_EMN.rar
Eşşek ölür semeri kalır,
İnsan ölür eseri kalır.



Kimin ne söylediğine değil kendinin ne yaptığına bakan adam LİDER olurmuş.. lider olunca da herkesin ne söylediğine dikkat eder ve adımlarını ona göre atarmış.. DEVLET ADAMI olurmuş.. yoksa kendi kafasını göre peşindeki yığınları götürenler ve onunla ülkeler ele geçirenler belki tarihi BUYUK ADAM olarak geçmiş olabilirler lakin BÜYÜK İNSAN değillerdir.. şu yapılma ve yıkılma dünyasında yıkmaya memur olmak pek onur verici bir görev değil ama cahil ve zalim insan bunu yapar..

Yazımın ekindeki tabloların kablolarında yöntembilimden insan bilime.. insanbilimden islambilime geçiş denemeleri var.. ve sonunda eserlerimin bir şahı ortaya çıktı.. eserlerim bir karınca ise bu da kraliçe olabilir.. sanırım yüz binden aşağı olmak üzere bir DAİRE sahibiyim.. gerçi bu dairelerin hiç birinde oturulmuyor.. ama ben her birinde misafir oldum.. eğer çay kahve istemezseniz siz dahi seferinizde konuk olabilirsiniz buralarda..


9 ncu cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL dün 91 yaşında rahmetli oldu..

Nedense bir kimse rahmetli olduğu zaman bana sevimli hale geliyor.. özellikle sevmediklerim.. Kemal SUNAL ve Necmettin ERBAKAN’dan sonra Süleyman DEMİREL dahi öyle oldu.. hatta çok değil iki üç yıl önce bi ölse de bakalım geride ne bırakacak bi görsek demiştim.. Görmeye kalmadı.. 40 yıllık geçmişimi gözden geçirince.. kişisel meziyetleri ve toplumsal hizmetleriyle önde gelen DEMİREL’in ülkemizin eseri olan bir TÜRKİYE EMEKTARI olduğu açığa çıkıyor.. ünlü hafızası ve tanınmış hoşgörüsüyle.. liderlik vasfının çoğunu taşıyan bu büyük insanı MUKAYESE ışığıyla yavaş yavaş görmeye başlıyorum.

Demek ki bir başarı başka başarılarla karşılaştırılmayınca bihakkın bilinemiyor. ERDOĞAN ile karşılaştırınca rahmetli DEMİREL’de rahmetli ERBAKAN gibi üste çıktı.. kimbilir belki ERDOĞAN da ölünce değeri artacak…

Kişileri yüceltmeye gerek yok.. onlar eserleriyle dünyada ve eserlerinin akıbetleriyle ukbada zaten değerlendiriliyorlar ve değerlendirilecekler.. soldan ya da sağdan değerlendirmeler kendilerini bağlar.
Her birimizin takdiri kişisel ve bireyseldir.. kavga.. nesne ve gerçek.. genel ve tümel sayınca başlıyor.
Oysa buna hiç gerek yok.. çünkü saydığım isimler gibi her birimiz tek başına bir dünyayız.

Nur talebeleri gelince Nazmiye cevşenimizi getirirmisin diyen Demirel ile hep sol görüşlüleri devlet kadrosuna getiren Demirel’in sanırım bir bildiği varmış.. Şapkasının ön tarafında halk bulunuyormuş.. art tarafında 5000 yıldır dünya yönetim kadrosunda bulunan efendiler varmış.. bunu biliyoruz.. bilmediğimiz… bu iki tarafı da nazara alarak ve onlarla başa çıkarak bu ülkeye demokrasi ve laikliği kazandıran bir DEVLET ADAMI bulunduğunu bilmiyordum.

Atatürk’ten sonra gelen birisi varsa sanırım bu DEMİREL olacaktır.. Demirel bu ülkenin ve bu kültürün bir şaheseridir.. Allah rahmet etsin.

RAHMETLİ sayın DEMİREL kendisini yazımın reklam konusu yaptığım için umarım beni bağışlar.
Bu avfı temin için bu yazı ve eki tabloları rahmetlinin anısına adıyorum.

Benim de bu yazının ekinde bir insan ŞAHESER’im var..
Bu şah, benim eserlerimin şahıdır yoksa dünyadaki eserlerin padişahı değil.
Bu böyle biline.. yoksa ben de kendini beğenenlerin sırasına kaydolurum.. sonra değersizlikte
kaybolurum.

Kayıt ve kayıp olmak.. bir yapı içinde bulunmak ve bulunmamak anlamına gelir.
Çünkü İNSANA kendini tanımak, haddini bilmek ve değişimi kavramakla görevi verilmiştir.
Haddini bilmek bir sıraya kayıt olmaktır.
Haddini bilmemek o sıra içinde kayıp olmaktır.
Pek az insan kendini bilir.. yine bu azın azı haddini bilir.. ve pek çok az insan değişimi kavrar.
Değişmeyen tek şey her nesnenin değiştiğidir, demek değişimi kavramak demek değildir. Onu şuuru açık olan herkes bilir.. Şuuru hak ve hakikata kapalı olan neyi biliyor ki bunu da bilsin.

Her ne ise.. vakit kalmadı ben sizleri bu yazının eki olan dizin içindeki tablolara emanet ediyor ve kablolara bağlıyorum.


Sağlıcakla kalın.


Osmanziya


Dünya küresel bir uygarlığa evriliyor.. bu evrilişte geçilmesi gereken kritik dönemeç dinler arası diyalogtur.. dinlerin hiç birisi bu gün dünyanın ekonomik ve politik yürüyüşünde söz ve yetki sahibi değil..sadece bu yürüyüşte dayanılan bir alet.. nazara alınması gereken bir kültür.. dikkatli kullanılması gereken bir kült.. ancak bu küçük dünyada.. onların öyle büyük bir dünyaları var ki bu geçici ekonominin ve gidici politikanın fazla bir değeri de bulunmuyor. Din denilince SONSUZLUK akla gelir çünkü.. fakat dünya denilince ÖZGÜRLÜK.. en temel istek ve en köklü dilektir bu ikisi.. sırlı enaniyet ve saydam ayniyet ile yapılan bu AYNA'da kendini seyretmekten başka bir işi olmayanların uğraşmaya değer bulmadığı bu yeri düzenlemek için iki enstrüman bulduk.. DEMOKRASİ ve LAİKLİK.. dünyanın efendileri dini bir alet olarak kullanıyorsa bizde demokrasi ve laikliği bir alet.. hemde yararlı ve verimli bir alet olarak kullanacağız.. lakin alet onu kullanacak adam ister.. adam olmayınca aletinde önemi ve değeri kalmaz.. DEMİR el.. bu aleti çok güzel kullandı.. belki ondan çıkaracağımız dersler vardır...

Koalisyonlar Kralı.. tam koalisyonu ihtiyaç olduğu anda VEFAT etti.. kaderin öyle bir oyunu var ki.. hakkın öyle bir öyküsü var kı.. bunu halkın eliyle oynadığına hiç kuşkum kalmadı... bizlerde garip seyircileriz.. evde karı koca bir koalisyon yaptığımız unutur ve yaşlanınca muhalefette olan hanım ve çocukların iktidara yükseldiği görmez.. hala tek adamlığı oynamayı sürdürmek isteriz.. uyan be kardeşim.. biz demeyen benler mahvoldu....





OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim


Düzenleyen osmanziya - 18-Haziran-2015 Saat 09:05
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk