Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: MELEKLER UYUR MU ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: MELEKLER UYUR MU ?
    Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2015 Saat 16:53

Bu gün yazdığımı yazıları yayımlıyorum.. konuları çeşitli.. okunmaya değer mi değmez mi ? Değer olduğunu ve değerli bulunduğunu düşündüm ki paylaştım.. peki paylaşma cesaretini nereden aldım ?

İNTERNETTEN!



İNTERNETTEN aylarca uzak kalıyoruz.. bazen gece gündüz içinden çıkmıyoruz.. hep içinde olmak ya da hep dışın da olmak.. bu hep-lik ve hiç-lik yasası dünyevi işlerde işe yaramıyor.. normal olanı var-yok'uz az ve çok ölçütünü kullanmak... yani az vakit ayrılacak işe çok vakit ayırmamak.. çok vakit ayrılacak işe az vakit ayırmamak..

•     * * * * * * ** *

ŞU BİLMEK VE BİLİNMEYİ gör-mek ve görün-mek olarak alırsak.. dört tür görünme var: üretmek.. sergilemek.. sunmak ve ünlenmek.. dört çeşit de görme var: gösteri.. görüntü.. gösterge.. görüngü.. belki görünmeyi anladınız da görmeyi anlamadınız.. bu sizin görmekten ve bilmekten çok görünmeyi ve bilinmeye önem ve değer verdiğiniz içindir desem.. sizi küçültmüş ve kendimi büyültmüş sayacağım.. oysa bu böyle görünse bile benim böyle bir niyetim yok.. ve bu konuda kendimle samimiyim.. öyle ise durumu anlamak için görmek.. bilmek.. anlamak ve inanmak ötesinde bir "görülme" var ve biz onu şimdilik bilmiyoruz.

•     * * * * * * * * *

GENELDE hangi bir paylaşım yaptığım zaman görüş, soru ve eleştiri ile paylaşıma katkı sağlamaya çalışırım.. Paylaştığımda hemen yapamasam bile sonra dönüp gereğini yerine getirmeye çalışıyorum.. çünkü kuru kuru paylaşmak görünmek ve bilinmek amacına hizmet eder görmeye ve bilgilenmeye değil.. toplumsal olaylar çok çok yönlü ve yanlıdır.. bir yanıyla değerlendirmek gerçeğin ancak bakılan yanını gösterir hepsini değil.. ünlü fil örneğinde olduğu gibi.. yüz yıllardır süren kürt isyanlarını unutup PKK yı bir ermeni ve kürt işbirliğiyle açıklamak olayı değerlendirmekte yanlış sonuçlar verir. PKK arkasında sade ermeni değil 3 çarpı 7 düvel var.. yani her bir kıtada yedi devlet TÜRK milletine karşı cephe almış.. ancak türk milletini de türk ırkı olarak ele alırsak başka bir yanlışa düşmüş oluruz. Benim bu konudaki kesin hükmüm ULUSLARARASI küresel komplolara KARŞI ulusal ve devletsel savunma yapılamaz. Nasıl Amerika, Avrupa ve Asya BİRLEŞİK DEVLETLERİ varsa bizde bu ortadoğuda kan ve göz yaşının bitmesi için İran.. Türkiye ve İsrail'i kapsayan ANADOLU BİRLEŞİK DEVLETLERİNİ kurmalı ve küresel güçlere karşı yerel ve bölgesel karşılık vermeliyiz.. yoksa Osmanlığı Diriltmeye çalışmak.. Büyük Rusya.. Büyük İsrail.. Büyük İranı diriltmeye çalışmak gibi aptalca bir girişimdir.. Halen mevcut BÜYÜK İNGİLTERE'ye biraz haddini bildirmek yeter. Dediklerime bazıları güleclektir.. kafalarında büyüttükleri BÜYÜK İSRAİL nedeniyle.. ancan yahudinin insan olup başında akıl taşıdığını unutmazsan.. kendisinin sonunu hazırlayacak büyük israilden vaz geçeceğini anlarsın.

•     * * * * * * * **


GERİCİ   tarikat ve cemaatlar listene 22 parça görünüyor ve fakat en büyük ve etkin parça olan NURCU'ları göstermiyor.. bu bile sunumun yetersiz ve yanlış olduğunu gösteriyor. ancak nurculuk dahil bu parçaların çoğu SİYASİ bir faaliyet yapmıyor ki.. öyle ise şu soruyu yanıtlamak lazım.. oy kullanmaktan devlet başkanı seçilmeye kadar giden SİYASAL KATILIM yelpazesinde hangi aşamayı SİYASAL olarak tanımlayabiliriz ? Malum ekonomik bir amaç için şirket kurulur.. hayır hizmetleri için vakıf kurulur.. diğer toplumsal amaçlar içinde DERNEK kurulur.. ancak hedef tüm ülkeyi kapsadığında bu sefer "siyasal" PARTİ kurulur.. bu nedenle sol veya sağ cenahta kültürel ve ideolojik amaçlar.. dini ya da dünyevi hedefler.. için örgütlenen insanları insanlık ve bilim düşmanı.. faşist.. din tüccarı olarak nitelemenin cehaletten başka bir tanımı yok diye düşünüyorum.. ancak 12 yıllık AKP iktidarından öğrendik ki dil.. emek.. hürrriyet uğruna yani bu değerleri paratöner yaparak siyasal parti kurmak nasıl yanlış ise DİN'i alet ederek parti kurmak aynı derecede yanlıştır.
•     * * * * * * * * * **

ZEKERİYA ÖZ'ü paralel yapı ile birleştirmeden önce para-lel yapı ile pare-lel yapı arasındaki 10 yıllık birlikteliği pare pare gözden geçirdikten sonra kimsenin ve hatta benim diyen kadının bile gözünden kaçamayan PARA'nın gücünü de göz ardı etmedikten sonra.. dünyayı belirleyen bu gücü hafife alarak.. savcının cehaletini sunup bundan daha önemli olan ATATÜRK devrim.. ülkü ve ilkelerini savunduğunu gözden kaçırıyorsunuz.. adam neden ATATÜRKÇÜ kesildi.. keza ben kendimi de katarak, neden DEMOKRASİ ve LAİKLİK diyorum.. acaba bu bize dinci kesimin saldırısından korumak için laik kesimin yandaşlığını kazanmak için mi ? Arkadaş şu açıkça ortaya çıktı ve bu bizim ülkemiz için çok iyi bir ders oldu ki bu sonuç bütün madde ve manevi kayıplarımızı göze göstermez.. artık bundan sonra dil ve soy gibi.. emek ve hak gibi.. hürriyet ve istiklal gibi kimse dinimizi ve mezhebimizi kullanarak.. oyumuzu alıp yukarıya çıkıp dünyanın ekomomik ve politik iktidar sahiplerine bizi pazarlamaya kalkamayacak.. Bunun için en etkili önlemde demokrasi ve laiklik olacak.. HER İKİSİ DE CUMHURİYETÇİ olan.. saltanatçı ve padişahcı olmayan.. bu ülkenin donanımı değiştiren Gazi Mustafa Kemal.. bu ülkenin yazılımını değiştiren İmamı Nursi.. öyle bir sentez ortaya koyacak ki bu zemin üstünde iran.. türkiye.. israil... Amerika, Avrupa ve Asya BİRLEŞİK DEVLETLERİNE karşı ANADOLU birleşik devletlerini kuracak.. orta doğuda kan ve göz yaşı bitecek...

* * * * * * *

ÖĞRENMEK; görmeyi öğrenmek.. bilmeyi öğrenmek.. sevmeyi öğrenmek.. anlamayı öğrenmek.. inanmayı öğrenmek.. öğüt vererek öğretmek.. örnek alarak öğrenmek.. bütün bunlar HAYATIN "gri" ger-çek'leri.. dğr'uları.. eğr'ileri.. dEgEr'leri DÜŞ ve DİL denilen iki elekten eleyerek elde ediyoruz. Düş'ün altında us (akıl) ve uz (vicdan) ve dil'in üstünde ar (harf) ve ad (isim) bulunuyor.. bu çok yönlü ve yanlı.. YAŞAM ve şuur (TANINÇ) var oluşumuzu klasik öğrenme yöntemleriyle verimli bir şekilde ÖĞRENEMEYİZ.
Yararlı.. verimli.. hızlı öğrenme usulü olan YÖNTEMBİLİMSEL analiz.. 25000 yıldır süren METOD'un yanında özgün bir dil.. yeni bir anlam sürücü ve taze bir anlatım aygıtı olarak rekabete hazır değil ise de YARDIMCI olmaya hazır.. zaten ustalık hep böyle çıraklık ve muavinlik olarak başlamaz mı ?
İşte bu aleti edinerek çok yönlü ve yanlı olan insani var oluşumuzu rasat ve rabas edebiliriz ? Nasıl mı ? Dil'in nasıldan başka neden ve niçin sorularının mantığını ve yanıtını vermediğini hissederek.
Ne demiş Koca Yunus'umuz: ilim ilim bilmektir.. EY İNSAN.... sen kendin bilmezsin bu nice okumaktır.. NOT: Yunusun burada bahsettiği özne İNSAN sanırım.. bunun için ortada ki sözcüğü ben ekledim.. ha sahi öz -   ne ? İşte bu YUSUF'u aramanın kısa yolu.. yöntembilimsel analiz.
** * * * * * * **
İNSANI sağdan okursan NAS oluyor ve geriye soldan okunan İN kalıyor.. oysa İNS.. başına "C"in gelince CİNS oluyor.. bu da cinsiyet nakili ve mükellefiyet hamili ve bu yüzden MEDENİYET sahibi olan zî-şuurları gösteriyor.. yani cinlerinde görmediğimiz yerlerde medeniyetleri var.. belki ufolar onlardan dolayı ortalıkta görünüyorlar.
Diğer zî-şuur'lar ise cinsiyeti olmayan ve din mükellefiyeti bulunmayan MELEKLER ve RUHANILER'dir.. cinsiyet sahibi yani iki yarım yanı taşıyan ins ve cin uyuyorlar.. keşke hep uyusalar.. uyanık olunca kavga gürültü çıkarıyorlar da.. acaba diyorum ki MELEKLER ve RUHANİLER'de uyuyorlar mı ?
Hem biz uyusak bile rüyada yine öykü yaşıyoruz.. ki ben buna düş değil ÖY diyorum.. öy-gü dahi diyebiliriz.. uykuda öy-gü yapıyoruz.. uyanık olunca öy-kü yapıyoruz.. ancak canımız yine sıkılıyor birer rüya olan filimler seyrediyoruz.. hem öyle filimler oluyor ki bu bazen rüyaları bile geçiyor fantazileriyle.. bu gün sadece insan cinsini tanıyoruz.. cinler.. melekler.. ruhaniler UFO'yu sürenler gibi sorunsal.. bazı insanlar inanıyor.. bazıları inanmıyor.. işte   bu gibi gizemli soruları çizmeli kedinin arkasından giderek çözemezsiniz.. böyle bir durumda can simidi gibi yöntembilimsel analiz işinize yarayacak...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk