Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: PUSULA Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: PUSULA
    Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2015 Saat 23:53
20151015_235046_PUSLU.rar

İÇİNDE PUSULA OLAN DOSYA..

Çiçekler içinde Çocuk..

Çiçeklerden pusula yapabilir mi ?

Paslı ve bulutlu bir gelecekte yön bulmak için, zekamıza kapalı ve akıl içinde gizemli.. usülumuz içinde saklı ve mantığımız içinde gizli bir PUSULA olmalı.. insanlar yer yüzünde yürümek ve denizlerde yol almak için mağnetik alana duyarlı ve mekanda yön bulmamıza yarayan pusulayı bulmuşlar.. daha öncede gök yüzündeki SABİT yıldızlar bu işi görüyormuş.. demek pusula sabit ve değişmez bir ibre olan ya da ibre görevi gören yalın bir alet.. ancak mekandan zamana geçince.. zamandan şuura inince.. şuurdan inanca çıkınca.. tekrar şuuru.. zamana ve mekana inince.. bu indi çıktı için bir sabit ve değişmez kriter gerekiyor.. bunun olmadığını sananlar septik ve kuşkucu olmuşlar ve giderek sürekli kuşkuculuk olan agnostik kulvarda yürümüşler.. pusulalarının değişmez olduğunu sayanlar ile doğmatik kalmışlar.. giderek sürekli kesinci yolculuğunu yürütenler de skolastik okulda çakılı kalmışlar.. sonuçta bilgi kuramında.. bilginin dinamik işleyişine uyan bir pusula ihtiyacı doğmuş.. bu gereksinime çözüm olarak marksistler ve materyalistler usülu iman hale getirerek diyalektik materyalizmi kurmuşlar.. teorik akıl yerine pratik aklı esas alanlarlar hürriyetçi diyalektiği seçmişler.. dini saplantıya düşenlerde imanı usul haline getirerek her türlü diyalektik ve değişime karşı çıkmışlar.

İşte bizim a-kıllı düşmanlarımız ve akıl-sız dostlarımız.. birinin imansız kalindan birinin usulsüz aklından yakınıyoruz.. sevgiyi bulup bilginin ve aklın kökünün kıl ü kal olduğunu görenleri de nazara aldığımızda.. bu saydığımız dost ve düşmanlarımız tarafından akılları bozulan ahaliye karşı sağlam aklı arayan bir güruh yok mu ? Var!

Hal.. kal.. havl ve kavl.. “her hal’de geçerli bir kal” olan lisanın köküne inen Osmanziya Osmanziyaoğlu denilen bir adam gelip geçiyor..
işte onun ettiği lakırdılar.. bi bakın bakalım.. belki bi şi bulabilirsiniz..
http://www.yontembilim.com





Düzenleyen osmanziya - 16-Ekim-2015 Saat 20:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk