Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: beraat gecesi 2016 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: beraat gecesi 2016
    Gönderim Zamanı: 22-Mayıs-2016 Saat 00:42
20160522_002103_BERAAT.rar

Beraat gecesi.. bera-AT gecesi.. yani AT'ın yönünün yeniden düzenlendiği bir gece.. insanlar sabaha kadar Yaratan’dan isteklerini sıralayacaklar.. dileklerini listeliyecekler.. şunu isteyecekler bunu dileyecekler..

iyilikleri ve güzellikleri isteyecekler hiç doğruluk ve gerçeklik peşinde koşmayacaklar..

çıkarları ve yararları isteyecekler lakin sevgileri ve saygılarını kimselere ve nesnelere dağıtacaklar..

yani kendileri ve insanlar gibi TANRI'nın da kandığını düşünecekler ve onu aldattıklarını sanacaklar.. ve kendilerinin kurtulacaklarını sayacaklar.. kendilerini kandıracaklar…

Peki bu yapıyoruz diye UMUDUMUZU MU yitirelim ?

HAYIR.. ismleri.. zenbleri.. sakatlıkları ve hastalıkları.. yalanları.. yanlışları.. kötülükleri.. çirkinlikleri.. hasıl GÜNAHLARI denizlerin köpükleri kadar da olsa RAHMET'ten ümit kesen kafirdir..

Ne diyor İmamı Nursi "Elhamdüilallah a'la külli hal sivel küfrü veddalal" yani her nesne ve kimse ya doğrudan ya da dolaylı olarak iyidir.. kötü olan küfür ve dalalettir.

Öyle ise biz imanımızdaki küfrü ve örtmeyi.. ve amelimizdeki sapmayı ve dalaleti.. DEĞİŞTİRMEYE VE DÜZELTMEYE çalışacağız..

Nasıl mı ?

Umuduzu yitermeden çalışarak.. alışarak.. öğrenerek.. bunun için koşullar ve kurallar çerçevesinden alınan KARARLARI.. kuramlar ve kurumlar dairesinde oluşan KURULLARI.. meydana getirecek organizasyon ve uzviyetleri oluşturacağız..

ve böylece başta AİLEMİZ ve ŞİRKETİMİZ.. eşimiz ve işimiz daha iyiye gidecek..

Amma ondan önce biz yani HER BİRİMİZ maddi ve manevi.. nesnel ve kimsel öge ve üyelerle BİR AİLE VE ŞİRKETİZ.. İmamı Nursi'nin terimleriyle memuruz.. taciriz.. seyyahız.. misafiriz.. işte size insanın DÖRT YÖNÜ.. ne demiştim çok yönlü ve yanlı konular başta insan düz yazı ve günlük dille çözümlenemez.. hikmet.. felsefe ve din edebiyat ve vaaz ile yürütülemez..

Öyle ise kendi yapılanmamıza başlayacağız.. ekibimizi kuracağız.. belki bir kişisel gelişimciden.. bir Mevlanadan.. belki bir İmamı Nursiden.. belki bir Gazaliden ve belki de bir batılı adamdan.. yazardan yardım alacağız.. onlar vesile ve vasıta olacaklar.. lakin asıl onları hamur edip gelişme ve iyileştirme KIVAMINA getiren bizim kendimiz olacak.. çünkü biz engüzel kıvamda (ahsenitakvimde) yaratıldık.

Burada tablolar YARATILIŞ ve BUYRULUŞ ile DAYATIM ve DENEYİM dörtlüsüyle oluşturulmuş.. bu sözcükleri bulun ve yazıları ve tabloları ona göre.. inceleyen.. izleyin.. imgeleyin.. irdeleyin.. İSTERSENİZ.. bu gün zaten bera-aT'imizi düzeltme günü.. atınızı.. ar'ınız ve ad'ınız ile görmeye çalışın.

Allah yar ve yardımcısımız olsun.. Amin.
Geceniz feyizli ve bereketli olsun.. amin.
Bizi de duanızda unutmayın..

OSMANZİYA   22.05.2016.. 00.37 KARTAL



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk