Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: IRADE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: IRADE
    Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2016 Saat 12:54
          
     

İRADE


IRADE dizini içindeki dosyalar


20160601_125349_IRADE.rar


İrade.. bize İRAK kadar uzak ve İRAN kadar yakındır.. desem bizim İRA örgütümüzü ve PKK sorunumuzu ne yapacağız sorusunu yanıtlamak kadar ZOR bir iştir.



Sorunu HEP dış GÜÇ’ler olarak yorumladık.. Bakın Halkın EMEK’i Partisi bile kuruldu.. sorunun iki yanı var.. birisi dil ve din ile emek ve hürriyetin kötü ve kötüye kullanılmasıdır.. hükümet dini kullanıyor.. PKK dili kullanıyor.. buna emek ve özgürlüğü ekleyince.. hangisi üstün gelecek diye de dışarıdaki seyirciler izliyorlar ?



Sorunu dış güçlere indirgeyince ve dış güçleri de doğunun ve batının ortak ekonomik ve politik çıkarları yani KÜRESEL bir şebeke olarak düşününce.. böyle bir güce karşı ULUSAL bir karşı koymanın nasıl gerçekleşebileceği sorusu ortaya çıkar..



Sorun tümü dış güç ve kuvvetlerde değil büyük bir ağırlığı iç gür ve iradelerdedir. Türk ve kürtün kardeşlik iradesindedir. Müslümanlığı işin içine katmıyorum. Dünyada kıyamet kadar Müslümanlar ve değil islamiyeti kendilerini bile kurtarmaktan acizdirler.



Çözümü; küresel baskıya karşı amerikanın.. avrupanın.. asyanın.. afrikanın ve orta doğu’un yerel ve bölgesel ekonomik ve politik birliklerinin kurulması olarak düşünürüm. Aslında sadece ülkemiz değil tüm dünya devletleri küresel baskının boyunduruğu altındadır.



Bu bağlamda Iran, Türkiye ve Yunanistan ile Irak ve Suriye ve İsrail altılısı ile ANADOLU BİRLEŞİK DEVLETLERİ modeli düşünülebilir.
Bunlar Anadoluyu batıdan doğuya doğudan batıya geçmiş kavimlerin torunlarıdır.. ve sonunda geçmiş değil bin yıldır gelmiş içine göçmüş bir kavimiz...

Türk milleti doğuştan ve yaratılıştan SEYYAH bir kavimdir.. Yer yüzüne bu kadar dağılmış bir kavim var mı yahudiler ve çingenelerden başka.. bu ikisi ise kitleler halinde değil guruplar halinde dağılmışlardır.

Anadolu 4000 yıldır birikmiş kültür ve uygarlığı bulan ve bunu 1000 yıldır yoğuran ve yine yine etraftan gelen ve özellikle son iki üç yüz yılda ve özellikle son elli yılda gelen yeni unsurları da yapısına katan kültürümüz yine bir oluşumun hemde küresel bir var oluşun tohumlarını taşıdığını düşünüyorum.

işte bunları tohumları filiz verip işleyecek münbit tarla oluşacak..

ve bunu oluşturacak İRADE işte burada..








Düzenleyen osmanziya - 01-Haziran-2016 Saat 23:05
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2016 Saat 16:23


iktidarın AYAD'ı tasarruf ederken ortaya çıkan NUTUK ve ihtiyarın FUAD'ın tasaddurunda meydana gelen MANTUK şehvet ve gadabi kuvvelerle birlikte ilim ve irade latifeleriyle teşekkül ettirildiğini düşünüyorum.

Tabloya bakarsanız.. şehvetin hakimiyetini ve gadabın hürriyetini görürsünüz.. ilmin ayniyetini ve yansıtmasını.. iradenin hamiliyetini ve yüklenmesini fark edersiniz.

Sonuçta hizmet tekliflerini yüklenen ve nimet için külfetlere katlanan irade yapıp ettiklerinden sorumlu ve yükümlü olacaktır.


Bu durumda irade hükme ulaşırken.. istenç karar verirken özenli ve dikkatli olmalı.. geniş bir bilgi tabanına dayanmalı ve zamanında karar vermelidir.


Eğer acele ile hemen ve aniden karar verirse.. bu yanlış olabileceği gibi bazı gerekler noksan bırakır ya da en azında yapılan iş daha az yararlı ve verimli olur. Bunun tersini ağırdan alan geçiktirip zamanında yapılmayan işler için verilen tehirli kararlar da aynı sonuçları doğurabilir.


Öyle ise iyi bir karar ve hüküm zamanında verilen karardır..

Ancak bu gayret.. külfet.. himmet.. bizden öncelikleri ve sıraları, işleri ve nesneleri, eylemleri ve sonuçlarını   sıralarını tanımlamamızı isterler, belirlememizi isterler ve saptamamızı gerekli kılarlar.

Bu işlere genel olarak araştırma planlama ve koordinasyon olarak adlandırılır.


   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk