Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: yas elli olecegi belli.. | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3650 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: yas elli olecegi belli.. Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:15 |
Hikaye Haber Hadise VAKIA Hakikat Hürriyet Hakk VAKIA nedir ? Bir fikirdir. Bu fikir önce bir faraziye ve varsayım ile başlar.. sonra bir nazariye ve kuram olur ve nihayet matematiksel bir dille YASALARA dönüştülür. Bilim tarihimizin bir meyvesi olarak iki EŞİTLİK yani denklem oluşturuldu. Birisi Einstein'in diğeri Planck'ın ENERJİ formülü.. ilki ay üstündeki micro uzayda DETERMİNE bir hesaplama yapar.. diğeri atom altında micro uzayada İSTATİSTİK bir hesaplama yapar. Ancak her ikisi de bizim binaları yükselttiğimiz ve aya adam indirdiğimiz midi NEWTON dünyasında geçerli değildir. Bunların ilki YARATAN'ın birliğini gösterir ikincisi YARADAN'ın tekliğini gösterir.. Tanrı tanırlıktan Tanrı TANIKLIĞA geçtiğim için her üçü de de benim için geçerlidir. Saygılarımla Dinnur YAŞAR 08.01.2025 üçyol izmir Altmişimda degil ellimde sagciydim.. yetmişimde solcu oldum lakin sagciligi birakmadim.. doksanimda ÖNCU olup sagimi ve solumu birlikte kullanmayi ogrendim.. iki yuzlu diyenleri hic takmadim.. iki taraflı düşünmeyi müslümanlar münafiklıkla masonlar sağı solu karıştıran şizofreni olmakla marksistler geri zekalıkla suçlarlar. Ve insanın sadece nefis ve aklıyla bakan iki yüzü değil kalbi ruhiyle duyan iki yüzü daha vardır.. cennetler ise sekiz tanedir. Konuya dönersem yaşayacak fazla yılim kalmadi.. şu solu kör olan SAGIR sağcılara ve şu sağı sağır olan KÖR solculara bakip bakip güluyorum.. koru körune inanip boşu boşuna savaşiyorlar. Fakat asıl salaklik bende.. madem daha fazla yaşamayacaktın da bunca SOL deneyimi SAG birikimi ÖNCÜ kazanimi neden edindin ki ? Saygilarimla osmanziya yontembilim.com NOT: Bu resimdeki ne sagci ne solcu ne öncu olmayan yirmi beşindeki TOY halim.. MECAZEN yaptigim yukaridaki anlatim.. HAKIKATI bilmenin.. yasamanin.. hic bir anlami olmadigini gostermek içindi.. TAPTIĞINIZ hakikat eğer MA'NA yi bilmiyorsa size HAKKI örtmekten başka bir işe yaramaz.. sadece ismi ma'na ile bakiyorsaniz SOLCU olursunuz.. sadece harfi ma"na ile bakiyorsaniz SAĞCI olursunuz. Aşağıda bahsettiğim değişim ve geçiş ve devrimler kırk elli ve altmişli yillarimda oldu.. Geçen bin yil sure içinde alimler.. mucitler.. bestekarlarin yasam öykülerini Serdar Kayıhan ( ali çimen) kitablarindan okuyorum.. halk agzinda soylenen "50 olecegi belli".. "70 işi bitmiş" deyimlerinin bir gerçegi bulunuyor.. insanla ya ellilerinde ya yetmişlerine dünyadan tüyüyorlar. Çunku ikinci ahiret yaşamlari için çekirdek oluyorlar.. kimliklerini.. kisiliklerini..bireyselliklerini kulturlreme.. kulturlenme.. kulturlesme ile olusturuyorlar. Bazilarin ki istisnaen seksene.. doksana.. yuze çikabiliyor. osmanziya 08.01.2025 üçyol izmir 22:14 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 22:27 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3650 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:22 |
HİKAYE
Hikayeden habere yuruyuşumuzde once HADISE bestesiyle karşilaşiriz .. sonra şuhuddan gayba ilerleyisimizde VAKIA guftesine ulaşiriz.. sonunda bilinenlerden bilinmeyenlere giden yolculugumuzda ISIMLERE muttali oluruz eğer nasibimiz varsa... Bu bir kaza ve kader sorunudur.. Şu bir savas ve bariş konusudur.. O bir sınav ve yarış ifade ve ibaresidir. İşte bu mes'elede GDDY ile konuşmalar yapildı.. İmdi bu mevzuda HA kitaplar yazildi.. Şimdi ilam edilen ifadelerin ve ilan edilen ibarelerin sentaks çözumlerini ve semantik çözumlemelerini yapanlar yüzyıllardir bu degerlendirmeleri tartişiyorlar. Kesin bir sonuca varildı mı ? Hayır ! Öyle ise dile getirilen hakikat bir kimsenin bildigi gördügu bir hadise degil her birimizin dillendirerek ördügu vakiadir. Ancak bazilarimizin makroda determine ya da microda istatiksel formuyla matematiksel olarak örebildigi varsayim denklemleri ve kuramlarin yasalar yani vakialar HAKIKAT olarak kabul goruyor. Oyle ise KANT'in dikotomilerden kurtulamayan gunluk dilin mantiginin KUŞKU ürünu ve n problemi duzeyini aşamayan bilimsel bilginin matematiginin GODEL sonucu bize din ve felsefe arasinda ortak bir platform olacak yeni bir teknigi ve yontemi ve dili aratiyor. LISAN kalinde mantigi ve matematigi nasil REMIZ olarak sanal ve yapay oluşturmuşsak.. LAHAN halinde şarki ve turküyu RESIM olarak nasil sun'î ve vazî türetiyor uretiyorsak.. ortak bir platform olarak önerdiğim YBA in hizli anlam surucusu ve kolay anlatim aygiti dahi boyle fakat sayisal ve sözel olmayan bir çiftgisel maan ve çizgisel bir beyandir. NASIL hangi kaçin sorunlarinin ve sorularinin çözumu LISAN ile mumkun NİYE neden ve niçin sorusallari ve sorunsalları INSAN içindir. Saygilarimla OSMANZİYA 08.01.2025 üçyol izmir 14:21 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:12 |
Tanrı TANIRLIK geçen yüzyılların tanrı TANIRLIK ve tanrı TANIMAZLIK savaşlarının ÇAĞIMIZDAKİ sonucu.. şimdi bu öyle bir tümce ve sav ki bunun içini doldurmak zordur.. ancak merak eden ve burada kadar ki yazılarımda anladıklarını eleştiren ve anlamadıklarını soran olursa.. açıklayabiliriz. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |