|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4714 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: lider ve ekibGönderim Zamanı: Bugün Saat 14:17 |
|
Sefa SEZEN Atatürk'den aşağı kalmayan Seza Sezen.. yalnız o arkadaşlarını bulamamış ve ekibini kuramamış o kadar.. Benim internette gördüğüm en zeki ve en bilgili bir arkadaşım.. dünya görüşlerimiz birbirine uymayabilir.. ancak şu yazdı yazının altına imzamı atabilirim: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2904 Seza SEZEN diyor ki: Düşünme kapasitenizi koruyun. Soru sorun. İnceleyin. Fark edin. Gerçeği umursamayı bıraktığınız an, önemli olan her şeyi kaybedersiniz........ Eğitimli ve kültürlü bile olsa bir halk , "düşünmeyi bıraktıklarında" karanlığa gömülür. Kötüleştiklerinde değil, inandıklarında değil, gerçeği yalandan ayırt etmeyi bıraktıklarında değil. "Yargı gücünün yok oluşu" , "Zaten kimseye güvenemezsin" veya "Herkes yalan söylüyor" gibi ifadelerin ardından düşüncelerimizin yavaş yavaş aşınmasıyla başladı . Tüm propagandalardan çok daha tehlikeli olanda bu durum. Bizleri o kadar çok yalanla boğdular ki, sonunda gerçeği aramayı bıraktık. Her gerçeği inkâr ettiler , her argüman "haklı görüş" oldu, gerçek gücünü kaybetti. Ve bununla birlikte adalet, ahlak ve onur da yok oldu. Yalanlar yalnızca yanlış absurd tutarsız hikâyeler masallar yaymakla kalmazlar, daha derin bir şeyi yok ederler. Gerçeğin olasılığına olan güveni... Her şey eşit derecede doğru ve eşit derecede yanlış göründüğünde, her haber bir görüşe dönüştüğünde, kime güveneceğinizi artık bilemediğinizde, pes edersiniz. Yorulursunuz. Alaycı. Kayıtsız olursunuz. Ve korkulan şey tam da burada başlar: "Artık neyin gerçek olduğunu bilmediği için düşünmeyi bırakan bir toplum." "Totaliter yönetimin ideal öznesi, inanmış bir ırkçı yada dinci faşist veya inanmış bir Komünist değil, gerçek ile kurgu, doğru ile yanlış arasındaki ayrımın artık var olmadığı insanlardır." Totaliter iktidarın amacı insanları inandırmak değil, hiçbir şeye inanmayana kadar şüpheye düşürmeye çalışmaktır. Totaliter iktidarın tek panzehiri "DÜŞÜNMEK " tir.. Fikirlerin toplanması, sloganların tekrarlanması değil, gerçek ve bağımsız düşünce. Soru sormak. Çelişkilere katlanmak. Merak etmekten asla vazgeçmemek. "En radikal devrimci bile devrimden sonraki gün muhafazakâr olacaktır." Eleştirel düşünmeyi bırakan kişi -sevdiği veya inandığı şeyler hakkında bile olsa- çoktan kaybetmiştir. Totalitarizm sessizce başlar. Şiddetle değil, yorgunlukla. Sadece başka tarafa bakma isteğiyle. BÜYÜKLÜK ODUR Kİ' Hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, Hiç kimseyi aldatmayacaksın, Memleket için gerçek ülkü neyse Onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra da sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere gülüp geçeceksin... " Mustafa Kemal ATATÜRK🇹🇷🇹🇷 (Atatürk'ün S.D.V, s. 112)1908 Sefa SEZEN Bu görüşlerin hepsine tamamen benimsemeden büyük bir kısmına katılıyorum.. Zaten böyle olmak Saygıdeğer Sefa SEZEN’in istediğidir. Osmanziya 01.11.2025
ATATÜRK diyor ki: Benim karakterim hürrriyet ve istiklaldir. İmamı NURSİ diyor ki: Ben ekmeksiz yaşarım fakat hürriyetsiz yaşayamam. Türk olmayan ve fakat binlerce türk kadar bu ülkeye ve insanlığa hizmet eden bu iki zatı şu yazımda anlattım: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:33 |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|