Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: YARATILIS VE EVRI M Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3002

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YARATILIS VE EVRI M
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 18:07
YARATILIŞ VE EVRİM

Canlılık fizik olarak Karbon, oksijen, hidrojen, azot, fosfor ve sodyum, potasyum, kalsiyum gibi İNORGANİK beş altı elementin AĞIRLIĞINI bağlıdır.. elbette eser miktarda da olsa doksan temel elementten başkaları da bulunur.

Keza yaşam biolojik olarak şeker (karbonhidrat) ve yag (lipid) ve et (protein)   ORGANİK yapı, yapış ve yakı TAŞ’larına dayanır. Bu yüzden çevrimizde hava KARIŞIMI ve su BİLEŞİMİNE fena halde bağımlıyız. Fakat bunlardan beden kimyasında hormonlardan beyin kimyasında nörotransmitterlere .. beyaz kan hücrelerinden mesajcı RNAlara kadar tüm canlı yapıların temelinde PROTEİN yer alır. Çünkü bunların hepsi proteinlerden yapılmışlardır.


Bu proteinlerin birimleri AMİNO ASİTLER..
Bir proteinde ortalama 300 amino asit bulunur.
Amino asitlerinde 20 tür bulunur.
Şimdi bu iki katlı yapılanmada ortaya çıkacak farklı amino asit sayısı 10 üzeri 400’dür.
Gözlenebilir evrendeki atom sayısı ise on üssü 78 ila on üzeri 82’dür.

Bizim bu rakamları İDRAK etmemiz mükmün değil.. fakat bize KABA bir mikyasda teşbih yapmak imkanı verecektir. Bir ön fikir vermesi için şunu söyleyebilirim; çoğalma YİNELENEN artma ve YENİLENEN çeşitlenmeyi içerir. Yani bu muazzam nicelik ve nitelikçe özelliklerin bir ANLAMI bulunmuyorsa onların ANLATIMI ne işe yarıyor ?

Şimdi siz bu muazzam ÇEŞİTLİLİĞE ne dersiniz ?

Evrimci bir PROFESÖR bunu şöyle, yukarıda söylediğim rakamları kendi vererek, açıklıyor:



“Nokta, delesyon, insersiyon mutasyonlarını, mutasyonların genel olarak olarak görüldüğü hallerdi. (daha başka mutasyon türleri vardır). Delesyon ve insersiyon mutasyonlarının genelde ciddi ve sağlığa zararlı sonuçları olur. Ancak bazen yeni ve ilginç bir protein üretilmesiyle de sonuçlandırılır.
Nokta mutasyonlarına dönelim. Proteinde tek bir amino asidin değiştirilmesi ve bunun doğru amino asitten biraz farklı çalışmasıyla sonuçlanan bir mutasyonolduğunu düşünelim. Yukarıda belirtildiği gibi proten yine eski işini yapar ama belki biraz hızlanır ya da yavaşlar. İşte bu evrimin temel maddesi olabilir. Yeni versiyon onu taşıyan kişinin üreme başarısını düşürüyorsa zaman içinde popülasyondan çıkacaktır. Bunun tersine, yeni versiyon daha avantajlı ise popülasyonda zaman içinde eskisinin yerine alacaktır. Yeni versiyonbazı koşullarda eskisindendaha iyi bazılarında ise daha kötü çalışıyorsa popülasyoniçinde ilk versiyonla dengeli halde kalacak, insanların belli bir yüzdesi, eski versiyona kalan yüzdesi ise yeni versiyona sahip olacaktır. Bu durumda , söz konusu genin iki farklı forumda ya da varyantta, iki farklı “allel’ de geldiği söylenecektir. Pek çok gen birden fazla allel ile gelir. Sonuç genlerin fonksiyonlarında bireysel farklılaşmadır (Bu konuya bölüm 8 de ayrıntısı ile değinmiştik).

Son olarak, genetikle ilgili iki önemli bilginin çelişkili olması sonucu oluşan bir karmaşaya açıklayalım.
BİRİNCİSİ ortalama da tam (çift yumurta ikizleri) kardeşlerin genlerinin yüzde 50 aynıdır.
İKİNCİSİ, genlerimizin yüzde 98 ini şempanzelerle paylaşıyoruz.
Peki, o halde şempanzelere kardeşlerimizden daha mı yakınız ? Hayır !
İnsanlarla şempanzeler arasındaki karşılaştırmalar özellik türleriyle ilişkili. İkimizde de örneğin göz kas fiberi veya dopamin reseptörüne sahip olmakla ilişkili özellikleri toplayan genler var ve ikimizde örneğin solungaç, anten ya da tac yaprağına sahip olmakla ilişkili genler yok. Dolayısıyla karşılaştırma düzeyinde yüzde 98 oranında benzerliğimiz söz konusu. Öte yandan, iki insan arasındaki karşılaştırmalar bu özelliklerin versiyonlarıyla ilişkili. İkimizde de diyelim ki, göz rengi adı verilen şeyi kodlayan bir gen var ama ikimizde de aynı göz rengini kodlayan versiyon var mı ? Aynısı kan gurubu, dopamin reseptörü vb. içinmde geçerli. Bu karşılaştırma düzeyinde ise kardeşlerimizle yüzde 50 oranında benzerlik taşıyoruz. (Davranış, Robert M. Sapolsky sh.701 Pegasus Yayınları 2021 )

YARDUSEVR dizini içindeki DUSUNMA.. LATIFELER.. YARATEVRİM alt dizinleri içindeki dosyaları yani tabloları incelerseniz.. bu kombine kainat ile bu kompoze insan arasındaki ilişkiyi gayet güzel anlarsınız.


Eğer insan ESMASI ve kainat HÜSNA’sı şeklinde okumak   içinde ilim ve amele dayanan iman ve ihlas şarttır. Ancak emelleriniz ve elemleriniz de bulunmalıdır.

Bunlarda önce de OKUMALISINIZ.. okumadan hiçbir şey olmaz. İlk emir IKRA yani OKU idi.. KUR’AN kelimesi de OKUNAN anlamında.. yine bu ilk ayet bilinenlerden bilinmeyenlere giden yolunda KALEM ile YAZMA olduğunu söylüyor.. Yani birisi Kur’an okuyor ve hatta namaz kılıyorsa.. buna rağmen onunla ilim ve amel yapmıyorsa.. yani Kitabı okuyor kainatı (anlatımı) ve insanı (anlamı) okumuyorsa ve hatta yazmıyorsa.. bir şeylerin yanlış gitmesi de muhakkaktır. Biz risaleleri ve felsefeyi okumaya başlarken.. hiçbir demeyeyim ama fazla bir şey anlamıyorduk.. amma okuya okuya ANLAR hale geldik.. İnşallah sizde Kur’anı.. kainatı.. rasülü.. insanı okuya okuya KENDİNİZİ anlar hale geleceksiniz.

Osmanziya 04.08.2024

Not: OKUMA için iki örnek.. ikisi de ateist yazar.. Birisi 700 sayfada insanı anlatıyor. (Davranış, Robert M. SAPOLSKY sh.701 Pegasus Yayınları 2021 ) Diğeri 70 sayfada kainatı anlatıyor. (Carlo ROVELLİ FİZİK ÜZERİNE YEDİ KISA DERS Can San’at Yayınları 2018)



.
20240804_180749_YARDUSEVR.zip
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk