Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: yurumek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2752

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yurumek
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:22
Yer ve yürümek..

Dil.. dinin yarısı kadar aydınlatıcıdır diye paylaşırım dile ilişkin yazıları dine ilişkin Dinnur Yaşar sayfamda.

Yer ve yer
Yar ve yaratmak

Sür ve süre
Sür ve sürdür

Yar.. uçurum.. dikey çizgi.. mekan
Sür.. sürdür.. yatay çizgi.. zaman

Zaman ve mekanın bir ZAR olduğu var sayılır kuantum ve izafiyet kurumlarını birleştiren SİCİM kuramında..

Zor ve sor
Zorunluluk ve sorumluluk
sorun.. sorunluluk

Zorlama bizi düşündürür.. bizi zorlamayan nesneleri ve kimseleri SORUn etmeyiz.. SORUN biz zorlayan konularda ve alanlarda.. kimselerde ve nesnelerde çıkar...

Biz kim zorlar.. nefis eliyle.. dünya eliyle.. dil eliyle.. din eliyle.. şeytan eliyle.. nebi eliyle.. karı ya da koca eliyle.. oğlan ya da kız eliyle.. ortaya SORUnlar ÇIKARIRLAR.. bizde onları çözmek için zorlanırız. Zordan sorun.. sorundan soru.. sorudan yanıt çıkarmak DÜŞÜNMEKLE olur.. yanıttan çözüm.. çözümden kolaylık çıkarmak yine DÜŞÜNMEKLE olur.. düşünenler mal ve hizmet.. ilim ve şöhret.. KUVVET ve servet kazanır.. kazandıkça daha çok kazanmak ister HIRS ve tutkusundan.. mal ve hizmet.. çözüm ve olanak.. para ve imkan kabiliyet ve meharet.. selahiyet.. yoksulları ise onları HASET eder kıskanır..

karı ve koca
toplum ve birey
kalb ve akıl
dünya ve ahiret
emek ve sermaye
iktidar ve muhalefet


Tüm ve kavi ve zayıf ilişkileri yorumlanmıştır.. müslümanlar.. masonlar ve marksistler tarafından.. bu yorumların sahibleri de bu gün birbirlerini ZORLAMAKTADIRLAR.. çünkü düşünmüyorlar.. inanmıyorlar.. birbirlerini suçluyorlar.. çünkü düşünecek yerde inanıyorlar.. inanacak yerde düşünüyorlar.. çünkü düşünmek ve anlamak ve inanmak aşamalı bir bir işlem.. bir insan neyi çok yaparsa diğerinden o kadar uzaklaşır.. inandıkça düşünceden.. KAÇAR düşündükçe inanmadan.. UZAKLAŞIR.

Bu her konuda böyledir.. çünkü
Küllü hayrun umuruha.. evsatuha.
Bütün hayırlı işler.. orta yoldadır.
Bu yolda bizim günde kırk kez ettiğimiz duadadır.
İSTİKAMET.. istikamet bir çizgidir.. ancak öyle bilindiği gibi düm düz değil inişli çıkışlı.. ancak hedefine ve amacına yürüyen kısa ve orta ve doğru yoldur.

Saygılarımla
06.06.2024
2024 yürüyüşündme YILIN ORTASINA GELDİK..


Yürümek hepsinden önemli ve değerli bir eylem.. çünkü yol ve yön ile yan ve yüz onunla ortaya çıkıyor... yedi yıl önce "YÜRÜYÜŞÜ sürmek ve sürdürmek" diye paylaşmışım.







06.06.2017 de face sayfamda yazılmış bir yazı ve tablosu



KIRMIZI çizgi hissiyat.. mavi çizgi hassasiyet...yani sevmek ve istemek hissiyatı narın içine girmiş.. yapmak ve bilmek hassasiyeti ise nurun içine girmiş.. böylece bilgi ve sevgi de istediğini yapabilmenin içinde kalmış.. surette görüldüğü gibi.. lakin siz bu surete “şekil” diyorusunuz 😉
YÜRÜMEK.. iştah ve iştiyak ayaklarıyla olur ki bunun adı deneme ve yanılmadır..
İLERLEMEK merak ve aşk kanatlarıyla olur ki bunun adı araştırma ve geliştirmedir..
YÜKSELMEK değiştirme ve düzeltmedir ki bu da marifet ve muhabbetle yapılır.
BİLGİ bulunmadan ve SEVGİ olmadan da sağlıcakla kalınabilir.. lakin ne dünyada illeti bulunur ne de ukbada akibeti olur.. marifet ülkesinde muhabbet dağına tırmanmayan.. zaten hayret ve mahviyet vadilerinde de dolaşamaz.
Yürümesi, ilerlemesi ve yükselmesi olmayan gericilik ve dalalet ise inayet ve hidayet ve istikameti bulamaz.. adalet ve iktisadı gerçekleştiremez ve insan esmasını hüsna yapamaz.. ahseni takvimden ahseni amele giden yolculuğu sağlıklı yürütemez.. sürdüremez.. götüremez.. ismi a'zamını bulamaz.. güdük olur.. hödük kalır. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Hasılı yürüyüşü sürmek bi dert.. istikametle sürdürmek başka bir dert. Allah bizim ve sizin akibet ve ahiretinizi iyi ve güzel etsin. Amin.
7y7 yıl önce
Yanıtla
Düzenlendi
Necdet Erem
"BİLGİ bulunmadan ve SEVGİ olmadan da sağlıcakla kalınabilir.. lakin ne dünyada illeti bulunur ne de ukbada akibeti olur.. marifet ülkesinde muhabbet dağına tırmanmayan.. zaten hayret ve mahviyet vadilerinde de dolaşamaz." Her şey varlığını insanın bilgisine, değerini de ilgi ve ihtiyacına borçludur. İyi veya kötü her şey BİLGİ VE İLGİ ile varlık mana ve maksadına kuvuşur.




SOSYAL SINIFLAR

Proleterya
Entelijensiya
Burjuvazi
Burokrasi



K'ler


Karakter
Kariyer
Kapasite
Karizma
Kalite
Kantite
Kompoze
Konfigure
Komite
Komple
KAVRAMLAR


Kelimeleri "isim" olarak terimleri (DEĞİŞKENLER) ve "ilim" halinde taşidiklari bilgi ve düşunce anlamlari (DEĞERLER) olarak DİL NESNELERIDIR.

Biz bunlarla DUNYAYI   belirler. DİNI tanimlariz. Entelektuel duzeyi bilimsel duşuncenin ötesine geçemeyen kimse bunun farkinda olamaz.


YURUMEK

Tablodaki yan ve yön ile yüz ve yol kavramlarının hepsi yürümekle ilgili..

Yurumek oldukça yalın bir hareket.. basit bir eylem.. bilmeye.. sevmeye.. istemeye göre. Gerçi onu da öğrenmek için doğduktan sonra iki yılimizi verdik.

Yeyip içmek.. yatıp kalmak.. uyuyup uyanmak.. kültürümüzün olmazsa olmaz dil ve din bileşenlerine göre.. önemli alışkanliklarimiz.. muhim adet ve mensek ve itiyatlarımızdır.

Yeyip içmek kadar.. hatta yenilecek ve içileceleri kısaca parayi kazandiracak çalişmar kadar.. tuvaletini yapabilmek.. onemli bir iş.. hatta en büyük işimizdir çişimiz.

Elbette bu nefes alip vermek önemli olmasa da saydigim butun bu GEREKSINIMLERIMIZI karşılayan CALI yaşantı araçlari ve DIRI yaşanç gereçlerini göz ardı edip CANLI öğrenme ve DIRI düşunme çağrisi yapıyorum.

Yaşanti
Devinim

Yaşanç
Tanınç

Inanç
Davraniş

Onur
Kıvanç

Geçim
Seçim

Kısaca bilinç ve istenç ile sevenç ve duyunç LATIFELERIMIZ.. işlem ve işletimlerimizin.. eylem ve etkinliklerimizin DÖRT önemli merkezidir. 70 yıldir onlarla flört ederim bir türlü başa çikamadim.. flu dört'lerden akil ve ruhtan.. nefisten ve ruhtan bahsediyorum.. ilimden ve iradeden söz ediyorum.

Okuyup yazıyorum lakin kelamimi ve kalemimi TAMAMIYLA ve KEMALİYLE taniyamadim ! Onlara söz mü geçiremiyorum.. yoksa onlar mi beni dinlemiyorlar bilemedim ? ben kendim.. usu ve uzu.. teni ve tini.. tozu ve tözı.. kozu ve közü.. canı ve cananı tanımak için 70 yılımı verdim.. insanlar 7000 yılını verdi.. hala tanıyamadık !?

Tasar yaparken.. SAGLIKLI bir bilgi..
Karar verirken.. SAĞLAM bir deger..
Derdine DÜŞMEK.. düşüncelerin başidir.. fakat biz bunu kıçımızla yapariz.. zaten çişimiz en buyuk işimizdi.. ve biz bunlardan habersiz.. varliklarini fark etmeden.. yokluklarini kadr etmeden yaşayip yürüyoruz.. doğumun olumundan.. ölümün dügümüne kadar.. her bir gunu DÜĞÜN yapmak isteyerek...

Insan ne kadar garip bir hayat.. acib bir şuur.. tuhaf bir AKIL. İşi.. gücü.. gürü.. bırakıp YAPAY ZEKA peşinde koşuyoruz.

Saygılarımla.. sağlik.. huzur.. başariyla kaliniz.

Osmanziya 06.06.2024 üçyol izmir.



Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 10:53
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk