Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3844 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 22:49 |
Aynaya bakarsam kimi gorurum ?
FIZIK Ayn...............MSL............Gayr Kendim.........AKS...........Görüntü PSIK Ben................HADS.........Gölge Din.................DİL..............Dünya Tek.................Bir................Çok METAFIZIK Sanı--------------KANI------------Sayı SANRI ------------TANRI---------SAYRI GERÇEK Yok-------------Imkan-----------Var Bizim AKLEN var sayi ve yok sanilardan IBARET bir düşunme YETENEĞIMIZ olur. KALBEN Hiç Yok ya da Hep Var diyebilme YETKIMIZ de bulunur. Bununla beraber BEDENEN çok yok ve az var ortasinda DENGE kurarak bunu sayi ve ölçu ile kılarak BILIM ve TEKNIK ve HUKUK becerimiz de söz konusu oluyor. ![]() R R R R R R R R [12:47, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Düşunmenin 4 sureti 4 şekli bulunut 4 turu 4 çeşidi olur Fakat bu aşki ve ışkı çalistiran ALAKA ve ILGİ nin fikre cur'eti ve tefekkure cesareti gerekiyor.. [12:53, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Fikir ya fehim ya fıkıh olur Tefekkur ya rüya ya re"y olur fehmin ve re"yin kavramasi fıkkhın ve rüyanin ma'nası da iki surette olur. [12:57, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Teemmul ya emel ya tahmil bulunur Taharri ya mes"ele ya sual bulunur [13:02, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Bunlari paylaştiginizda altina imzami osmanziya yontembilim.com olarak atıniz... atmazsamiz AT'ınizi yitirisiniz.. ben zararlı çıkmam siz zararli olursunuz.. AT"ınizi bulamazsiniz. [13:04, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Fakat paylaşmakla bir kariniz olursa anlattiklari anlamak on eleştirmekle yüz ve sormakla bin kariniz bulunur. [13:06, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Çünku düşunmeyenler saglam ANLAMAZ.. anlamayanlar saglikli INANMAZ [13:10, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Fikir ve tefekkur için YBA ile HIZLI bir anlam surucu ve KOLAY bir anlatim aygiti sundugum halde kendiniz düşunmuyor.. başta ben olmak uzere başkalarinin anlatim ve paylaşım ve videolarini izliyorsunuz.. [13:16, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Y yontem tekniğini OGRENMEK B blim usülunu KULLANMAK A analiz dilinden YARARLAMAK Boyle telefonda okuyup yazmak ve video seyretmekle degil eline kağit ve kalemi almakla BAŞLAR.. [13:18, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Çagdaş kagit ve kalem olan bilgisayara geçmek şart degildir. Ancak uzaktan ZOOM erisimi ile masa ustu calişmak için lazim olabilir. ![]() Tablo yu sifirladim.. yani içeriklerini sildim.. 25 yildir nette ve face reklam amaciyla paylaştığim bu icerikler buradaki DVD ler ile gosterdigim beş latifemizi tanitmak içindir. Bu reklamlar ayni zamanda YBA in propagandasi içindir. Reklami tanitimi ve propagandanin oydaşması ancak dolayli iki araçtir. Amacimiz BIRINCIL aklin nühasini ve ruhun lügasina IKINCIL nefsin nügasina ve kalbin lübasina muttali olmak ve oldurmaktir. Dikkat ve aykili olduysaniz burada 4 tane saydim.. beşincisi sol dolabin ortasindaki DAMLA.. sag dolabin ortasindaki SARI noktalar. Aslında bu beş latife beş parmaginizin ucunda.. ben ilmimi bu parmaklardan alirim.. o omuzdaki kollarin ve kollardaki ellerin ve ellerdeki parmaklarin sayisalindan başka tırmaklarini sünnet usulu kesimi de insana ayri bir ders verir.. ve bu elleri KALEMI almak çok yakisir.. insani boyle üc önemli olan aleti ve pek degerli bulunan malı.. amelerinin işleyicisi olarak çok buyuk bir nimettir ve bunlar goz ve kulaklardan aşagi kalmaz. Bunun icindir ki ALICI goz ve kulak ve dil ile verici el ve ayak ve dilin hepsine ÂYÂD adıni veririm:ELLER. Bu on tarafta bulunun 6 cihazat arka tarafta buluna 5 letaif yani FUAD kadar işlevseldir. Âyâdin TASARRUFU ile fuadin TASADDURU.. "tarassut"umuzun işbu iki yaninda sekerli ve mekerli kullanim ve çikarim ile başimiza DÜŞ çorabi örer kafamiza DIL sepeti örter. Fakat siz bunu GDDY nin tekeri ile anlayamazsiniz. osmanziya yontembilim.com ![]() Columbia Üniversitesi'nde bir matematik dersi sırasında bir öğrenci uyuyakaldı ve sınıf arkadaşlarının konuşma sesleriyle uyandı. Ders sona erdiğinde, öğretim görevlisinin beyaz tahtaya iki problem yazdığını fark etti. Bunların ev ödevi olduğunu düşündü ve daha sonra çözmek üzere not defterine kopyaladı. Problemleri çözmeye ilk çalıştığında, onları oldukça zor buldu. Yine de azmetti, kütüphanede saatler geçirerek referanslar topladı ve zor olsa da problemlerden birini çözene kadar çalıştı. Şaşırtıcı bir şekilde, hoca bir sonraki derste ödev hakkında soru sormadı. Meraklanan öğrenci ayağa kalktı ve “Hocam, neden bir önceki dersteki ödevi sormadınız?” diye sordu. Öğretim görevlisi cevap vermiş: “Zorunlu mu? Zorunlu değildi. Ben sadece bilimin ve bilim insanlarının henüz çözemediği matematiksel problemlerden örnekler sunuyordum.” Şoke olan öğrenci, "Ama ben bunlardan birini dört makalede çözdüm!" diye cevap verdi. Bulduğu çözüm sonunda ona mal edildi ve Columbia Üniversitesi'nde belgelendi. Bu konuda yazdığı dört makale halen kurumda sergilenmektedir. Öğrencinin problemi çözebilmesinin en önemli nedeni, öğretim görevlisinin “Kimse bir çözüm bulamadı” dediğini duymamış olmasıydı. Bunun yerine, bunun çözülmeye değer bir sorun olduğuna inandı ve hayal kırıklığına uğramadan yaklaştı ve sonuçta başarılı oldu. Bu hikaye bir hatırlatma niteliğindedir: Günümüzde pek çok genç olumsuzluk ve şüpheyle çevrili olduğundan, size bir şeyi başaramayacağınızı söyleyenlere kulak asmayın. Bazı insanlar kasıtlı olarak başarısızlık ve hayal kırıklığı tohumları ekiyor. Hedeflerinize ulaşacak, engelleri aşacak ve arzularınızı gerçekleştirecek güce sahipsiniz. Sadece Tanrı'ya güvenin ve denemeye devam edin. Öğrenci *George Dantzig* idi ve problem Math Stack Exchange'den geldi. SENİN DEĞİLDİR imaninda.. amelinde.. senin degildir.. başkasinca verilmiş igreti nesnelerin en hoş olanidir.. mulkun ve melekutun gibi.. verildiği gib alinabilir.. bundan dolayidir.. amel ihlas ile.. iman safiyetle korunabilir. Bunun için kalemini kitabeti.. kelaminin kiraati.. malinin ameli.. melin emeli seni yaniltmasin.. amelin ve emelin arasindaki ELEME.. kitabetin ve kıraatin arasindaki MÜBÎNE.. kalemin ve kelamin arasindaki IMAMA dikkat et.. ne tarafta duruyor ? Şekvaya mı takvaya mi YAKIN osmanziya ![]() [15:56, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Ene'nin Nur'u MAVİ.. blue.. deniz ve gök rengi.. aklın nühasini oluşturur.. NÜHA sözcugu Husrev Agabeyin hatti Kur'an'ında TAHA suresinin 7 sayfa araligina ragmen AYNI YERDE yazar.. TAHA tabandir.. YÂSÎN tavandir. Sarf ve Nahiv adi verilen Beyan ve Maan.. yani GRAMER.. Nahh işte Sâbit İlim dir. Bu nutku mantiktan ayirabilldiginde ortaya ilmi usul çikar ki bende sizi oraya çağiriyorum.. lakin kılınız bile kıbramiyor.. ALAKADAN cereyani cüret icraya başlatilmadiğindan mir'ati meraya.. merak ve meram ile IŞKI parlatmadi.. Mulk onun.. melekutta.. bize düsen taleb ve dua.. osmanziya yontembilim.com [16:15, 16.02.2025] Mustafa Buğucam: Tabanda aklin nühasindan başka bir de kalbin LÜBASI bulunuyor. Insanlarin ÖZ dedikleri ve ÖZNE kelimesinda ma'na. Fakat bu TEKLIK kendisine mahsus Vacibulcucud olan Vahidiehad ile kariştirilabiliyor. Ornegin Arabi.. Spinoza.. Tasavvuf.. Tarikat suretindeki panenteizm bunun kanitidir. Bundan kurtulmakta kolay degil.. terk ve talk iki uçtur.. selb ve icabdan sonra ortaya çikan bu yolculuk.. fakat selb ve icabdan önce imtina ve imanin çercevesini çizmek gerekiyor.. bundan once de muhal ve makulun halini ve kalini bilmek gerekiyor.. aksi halde istikaf ve istilzam ile isbat ve nefyin altindaki munker ve maruf ile kanul ve reddin MAKINESI Müsahede ve Muhakeme ile Muhasebe ve Mürakabemizi saglam ve sağlikli çaliştirmayabilir. osmanziya ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |