Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3937 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:44 |
![]() Letaif yani latifeler yani ince yapılar olan nefis ve akıl ile kalb ve ruh dörtlusu.. İmamı NURSÎ nin Risalei Nur Kulliyatinda 31nci SÖZ Mi'rac bahsini çaliştik.. 4.Esas olan 5 Mirac Meyvesinden dordunu okuduk 1. İlahi Ayine ilim ve iman 2.ni'met-i islamiyet razi amel 3.Beka hediyesi marzi halas 4. Ruyet-i İlahi mujdesi Geçici Dunya kalici ahiretin başlangıç koşullarini oluşturuyor. Zaten bizde olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgurlukle bu fani dunyaya beka rengi vererek yaşiyoruz. özgur olmadigimizi ve ölümlu oldugumuzu kabullenmekte zorlaniyoruz.. ana babamiza baş eymek zorumuza gidiyor.. kocamiza ve hocamiza boyun bukmek gucumuze geliyor.. kullanildigimizi hissediyoruz.. alirken iyi de verirken kolay olmuyor. Başkana ihanet patrona kazik.. yanimiza kar kalir saniyoruz. Sonuçta DUNYA tekerinin dış lastigi seker ve iç lastigi meker arasında EZILDIGIMIZ halde çok geniş ve pek ferah bir alanda oldugumuz zanniyla ezik ruhtan ve kırık kalbten söz ediyoruz. Bu yuzden bu meyveler ve hediyeler ve mujdelerin.. bu neticeler ve amaclarin farkinda degiliz.. gozumuz sebeblerde ve gönlumuz araçlarda..bu yuzden araçlari mirac ediyor amaçlari ayaklar altina aliyoruz ve bu yuzden düşüyoruz yukseldigimizi sanarak. Tablo.. yapabildigim en yuksek illüstrasyon..duyanç ve bilincin TANINICI ve YAŞANCI.. sevenç ve istencin inanci ve kivancı.. yaptigimiz calismanin usancinin bir utancidir..eger öyle olmasaydi.. susardim ve sizde duymazdiniz.. biz sevdik siz sevildiniz.. hepimiz SUSMANIN sevincini ve sürurunu yaşayamadik. Saygilarimla 18 : 51 04.03.2025 Sonunda BILINÇ'ten kurtulduk.. akıl düşunce kümesi olan BILENCINI.. kalb duygu külliyati bulunan SEVENCINI.. nefis dizini olan DUYANCINI.. Ruhun iradesinin ve ISTENCININ emrine biraktık. Insani akildan ve bilinçten ibaret bilip gerikalani şuuralti deyip çöpe atan zihniyet ayni zamanda aklın ustundeki kalb-i sevenci.. ve kalbin ustundeki ruh-u istenci.. ve nefs-i duyancınin yaşancini.. taninçsız.. inançsız.. kıvançsiz etmek demektir. Anlayış.. mentalite.. zihniyet.. virtuel ve mantiksal bir nesnedir lakin aktuel faaliyetimizi bilinenden daha fazla bir surette etkiler. Bunun içine başta kulturun olmazsa olmazı dil ve din girer. Bu "maneviyat"tan başka tabiat ve tarih denilen "maddiyat"ı da göz ardi edemeyiz. Dediklerim anlaşilmamişsa fizik ve metafizik ile psik ve parapsik diyerek konuyu birz daha yuvarlaklastirayim. Fakat ben en cok matematik tabanli FKB evren ilimleri ile mantik tabanlı PSL insan ilimlerinden söz etmeyi seviyorum. Bu evren ve insan ilimleri.. mantik ve matematik tabanlari da dahil olmak uzere hepsi mental vehimler ve hayallerden ibaret VIRTUAL bir yapilardir. Ancal bunlarin "ust"unde ya da "alt"ında VITAL bir faaliyet ve hayatî bir aktüalite bulunuyor. İste bu ETKINLIKLERI funun ve fikıh ile san'at ve edebiyat olarak isimlendirebiliz. Fakat buna bu gun daha fiyakali olarak BILIM ve HUKUK ile AHLAK ve HIKMET etkinlikleri diyebiliriz. İste bu etkinliklerin birisi bulunan BILIM alaninda Nur Vergin Hocanin SIYASETIN SOSYOLOJISI kitabini okuyorum.. bu harika kitabla cahilliğimi gideriyorum. Kendisine rahmetler diliyorum.Saygilarimla 04.03.2025 mustafa bugucam Matt Ali Bugucam da bildiriyorum.. Bu tablo ile BILINÇ sözcugunu tarihe gomduk... zihin gonencinizden vazgecebilirseniz.. guvenç icinde aklin etkinliğine BİLENÇ diyebilrsiniz. Ruhun iradesi ve istenci bulunuyorsa Aklinda ilmi ve bilenci olur. Akıl denilen ALET.. hafiza..zeka.. mantik.. usul gibi işleri yaparken fikir ve idrakini de çaliştirir. Fehim ve fikih ile bilim ve hukuk yaparken ilim.. BILEN birisinin işidir.. nasil ISTENÇ isteyen birisinin işi oldugu gibi.. hasili BILEN ve ISTEYEN insan.. artik ŞUURA (Taninca) " bilinç" demeyi birakmali... osmanziya ![]() [11:56, 05.03.2025] Mustafa Buğucam: Tablo ile 24 saat canli GÜNÜ izliyoruz.. siz izlemeseniz biz izliyoruz.. sen izlemesende ben izliyorum. Burada sizin adiniz bulunuyor.. yadiniz oluyor.. ◇ .... ◇ [AD'ınızin olması benim için onurdur ] benim ise hem adım hem yadim hem yazi ve tablolarim bulunuyor.. umulur ki sizinde bulunur. [12:12, 05.03.2025] Mustafa Buğucam: Tablonun sag alt kösesi meramimi anlatiyor. BILINÇ.. Bilinç Altı.. çok kullanilan bir sözcuk.. ŞUUR kelimesinin karşıligi olarak. Ben "bilinç" degilde "taninç" kelimesini kullanirim.. bunun nedenini de bu tabloda açikliyorum.. anlatiyorum.. dunya D İ L din Sizleri "dil"e çağiriyorum.. boklu dunyanin ve boş dinin bir işe yaramadigini sonra anlayacaksiniz.. lakin iş İÇten geçmiş olacak.. en buyuk işimiz olan çişimizi yapabiliyorsak.. tekerden sonra en büyük icat olan klozette.. siz dunyanin en buyuk saltanatini suruyorsunuz demektir.. tek başina yalniz.. dusunmeye müheyya.. okumaya müşerra.. ve böyle yazmaya hazir hal eşi bulunmaz bir fırsattir.. béş dakka.. on dakka.. onbeş dakka.. gunduz on iki de.. gece on iki de.. toplam 15 + 15 = 30 dakka içinde ben… [12:20, 05.03.2025] Mustafa Buğucam: Saatimin zamanlamasini 16 dakikaya kuruyorum.. istisnaen ikinci bir 16 dakika ister.. emekli bir adamin zamani bol.. darisi sizinde olur.. hazirandan sonra çikan daridan.. kocasindan sonra kalkan karidan.. hayir yoktur.. böyle darısı olan.. şöyle karısı OLMAYAN.. öyle SARISI olan ve yuzden benim gibi MUTLU bulunan bir ADAM daha ne isterki ? Yukaridaki tablodan daha parlak.. çunku GUNEŞ daha yukariya çikiyor.. gunes goren dogudaki odamizdan.. deniz goren ve tablonun bulundugu batidaki odama yukseliyor.. bir şehirde gunesin dogdugu ve battigi ufuklari gorebilmek ÇOK BUYUK bir lutuf.. şans.. bahtiyarlik.. Elhamdü lillahi rabbulâlemîn.. ÂLEM nedir ? NIZAM ŞEHADET âlamet işaret gıda - CEMAD hayat ARA şuur GAYE - IMAN delalet emaret GAYB MİZAN |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |