Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: kalem ve kelam Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3702

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kalem ve kelam
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:42
SÖZ ve SOZ
kelam ve kalem
KEF ve KAF

Kalem ve kelamı birbirinden ayırmak gerekir.
Telif ve ihtira icaddır.. keşif ve ilham icabdır..
bu yüzden
kişinin işi ve isteğiyle acısı bulunur ;
buluşu ve ürünüyle onuru olur.

Osmanziya

2025 yılının 16.cı yazı ile yukarıdaki çalışmaları web sayfama aktardım.. sonuçta istediğim elinizde bir yıllık ajandanız ve bir tükenmez kaleminizin bulunması.. ilk inen ayetin ALAK suresinin birinci tümcesi İKRA bismi rabbikellezi halak.. halakalinsane min alak.. yani OKU seni yaratan rabbinin ismiyle.. ikinci tümcesi İKRA ve rabbükelekrem ellezi allemebillkalem   allemelinsane ma lem ya'lem. yani OKU ve Rabin Ekrem dir ki KALEM ile insana bilmediğini öğretti.. denilmektedir. Alak suresini açın tefsirlerden okuyun.. yani işimiz sadece levh ve kalemi alıp YAZMAYA başlamaktır.

Saygılarımla [OZO] 19.012025

YBA işine soyunacak ARKADAŞLAR bugunden tezi yok kendilerine üç şey alacak.. çünku yarin PAZAR dukkanlar kapali olacaktir.

Alacaklari BIRINCI Nesne 2025 Ajandasidir. Kuçuk boy olmaz.. ya buradaki gibi buyuk boy.. ya da orta boy.. bu orta boy iyidir.. çantada kolay taşinir.

Alınacak IKINCI nesne iyi bir tükenmez kalem. Benim bir mavi biri kirmizi iki kalemim bulunuyor. YBA calişmsya gonullu kardeşlerime bunlari hediye ederim.

Alınacak UÇUNCU nesne Üç Aylik Takvim. Bu üçuncusu olmasada olur.. şart degil.. ancak zamana önem ve deger verdiginizin kaniti onu izlemenizdir. Beni ve zamani izleyiniz bir sure sonra namazi da izlemeye başlarsiniz.

Ard arda gelen bu YATAY zamani ve namazi izlemeye başladiktan sonra eş zamanlı olan DIKEY mizanin ve nizamin farkinda olmsya başlarsıniz... Inşaallah.
[18:40, 18.01.2025] Mustafa Buğucam: KALEM denilen nesne kaderden ve hâkimlerden başka yazerlerin (katibi adil denilen noterler).. memurlarin ve yazarlarin kullandıği "yazkaç"... ben buna SOZ diyorum. Malun kelam da SÖZ.

Bu durumda SoZ ile yazılır.. SöZ de okunur.

Hakim değilseniz
Noter degilseniz
Memur degilseniz
Yazar degilseniz
Okulu bitirip bir işe başlamişsaniz ve bir eş bulup çoluk çocuk derdine duşmuşseniz gereksinimleriniz sizin kendinizi GEREKSIZ kilmişsa artik KALEMI bir daha elinize almazsiniz.. iste o zaman yukaridaki uç nesne edinme ogudumden iraz edinip mesanenizi boşaltmakla meşgul ve meşbu olacaksiniz.. çunku artik kalemi elinize almak çok müşkil olacaktir. OZO 18.01.2025 23:37

Alış ve Veriş YAPISI
Giriş ve Çıkış İŞLEVI

Size ÖRDÜĞUM evrensel mekanin ve zamanin tabiatin ve tarihini GOSTERDIM.

Bu ismin ve fiilin soyut olgusunu anlayamiyorsaniz evvelki yuzyilin BUCHNER madde ve kuvvet ideolojisine ve cağimiz fiziginin kutle ve enerji kavramina ve kinetikte mekaniginin statik ve dinamigine bakin..

bunlarin hepsi farklı isimlerle hep ayni olguyu ifade ederler.

Bugun buna olgu ustu VAKIAYA :

VAR bağınti(bileşenler) konteks
ve
OLUŞ bağlantı (ilişkiler) kontakt

Diyoruz ve onun satir ve sutun gibi GEÇİŞLI oldugunu biliyoruz.

TABLODA bunu somut iki örnegini de veriyorum.. birinci örnek:
Alış girişi ELBISE giyinme..
veriş çıkışi LİBAS çıkarma..
biz bunu her sabah akşam yapariz.

Saygilarimla

OZO 19.01.2026 00:53

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 10:02
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme