Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: edille Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3996

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: edille
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:37

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2689

Dunyayi degiştirmeye hazir olun...
Artik eski edille-i şeriyye olan kitab ve sunnet ile kiyas ve icma demode oldu.. Şeriatin yeni kaynaklari akli salih ve nakli sahih ile lisani sâlim ve kalbi selimdir ve bunlarin da ne olduklari tablodan bellidir.
Saygılarimla
Saglicakla kaliniz
Osmanziya Osmanziyaoğlu
28.03.2025 Üçyol İzmir 07:38

Aslinda bu mesaj kendini ibare ve benini ifade gibi görunse de RİYA'ninda ruyet ve rüya ve hatta re'y gibi bir gorev ve işlevinin bulundugu bilen bir durum. GÖSTER KENDINI proğramlarinda yarışmacilar yetenek ve becerilerini sergilerken gosterdikleri başarilarin sadece ürünun kadar onurun olur motivasyonundan kaynaklanmiyor.

Allah sizi inandirsin ki bu alti gunluk sosyal medyadan itikaf programinda KENDINI GOSTERMEK yani RIYA FONKSIYONUNDAN yoksun olmanin zerre kadar acisini duymadim. En şiddetli alişkanliklar ve alışkinliklar dahi gerçek bir gereksinimden çikmiyor ve ciddi bir arayiştan kaynaklanmiyorsa bunlarin yaşanti ve davranişlarimizdan kaldirilmasi yapimizda bir eksiklik ve yoksunluga neden olmuyor.

Elbette çalışmalarimda ve neşriyatimda kendimi gostermek gibi bir SAIK hıç yok diyemem. Çünkü "Her cemal ve kemal kendini görmek ve gostermek ister" sırrinca herkes gibi BENDE ürünum kadar onur sahibi olmak isterim. Adim tarihe geçsin isterim. Her birimizin Nobel ya da Oskar ödulu alanlardan ne farkimiz bulunuyor. Her hangi bir alan ve konuda 10 yilda 10 bin saat çalişma yapan ÖZNE ve "ekibi" mesailerinin karşiligi olan sonucu ve meyveyi aliyor ve bazilar da bunun şohret ve serveti de kazaniyor.

1990 da yoğun bir şekle donusen YBA çalişmamin 35 yıllik sonucunu aldim ve beş sene once de II Filoloji Konresinde RESMI kaydini yaptim ve çoçuklarima ve tarihe adimi yazdim. Ancak bunun BANA degil aktuel EKONOMIME gorunur bir faydasi olmadi.. fakat virtuel zihnime ve şuuruma yana BANA öyle bir yarari oldu ki BANALLIKTAN kurtuldum ve kendi zeki ve akilli sananlarin koru korune inanmaktan dogan boşu boşuna savaşlarini apacik gorur ve sayet sağlam bir zihin ve bilgi ile bakar ve saglikli bir şuur ve degerle dinlerlerse bunu kendilerine de gösterebilirim.

Sonuçta dunya Imam Nursi'nin 30.sozde degindigi gibi dunya zahiren AÇIK gorunurken hakikaten KAPALIDIR. Onu da ancak gereksinimi olanlar degil arayisı olanlar açar.. ben sizi oraya çağiriyorum.. ancak siz gereksinimizi ve onun sonucu olan alişkanlik ve alişkinliklarinizi aşip gelemiyorsunuz.. bende EKIBIMI kuramiyorum.. bu yuzden kendim turetiyor kendim tuketiyorum ve başlarinin tuketimine donuk bir URETIM ortaya koyamiyoruz. Belki de ARAYIŞIMIZLA bir GEREKSINIM kapisi açabilmemiz gerekiyor: Dunyanin aslinda insanlari uyutan güya açik yazan yazarlar ve uyuşturan ve sözde seçik anlatan hocalardan dolayi açilmasi gereken bir dil kafesi bulundugunu tanitalamak ve din hapishanesi oldugunu kanitlamak.

Saygilarimla

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 08:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma