Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: sibernetik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: sibernetik
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:24
SİBERNETİK YASAKLAR
termo dinamik yasalar
SEMİOTİK YASAKLAR




Burada DÜNYAYI tanıtıyorum.. ta ki DİLİMİZİ iyi bilelim.. dil iyi bilinence DİN de güzel anlaşılır. Osmanziya





Sibernetik HAYAT
Semiotik ŞUUR
SYSTEM
ÂLEM
Tanıma
Tanimlama
Yansıma
Ansıma
Anımsama
Anma
Anlam
Anlama
Anlatim
TANRI


VATAN VATAN VATAN


Tabloda VATAN Konusu vurgulanmis.. vatan KAVRAMI iş yeri ve aş yeri olarak iki gereksimi hatirlatir. YAHUDI nin İŞ YERİ maalesef yeri butun dunyadir lakin AŞ YERİ olan yuvasi ve ocagi maalesef bulunmamaktadir. Bu yüzden bütün dünyayı bir SAVAŞ YERİ haline getirmeye çalışıyor.

Guc bela kuruldugu yillardan beri bir turlu buldugu ile yetinmemiş elindekini yitirdiğinde ise VADEDILEN TOPRAKLARI elde etme ideali ile yaşamiştir.


Bu Yahudinin DUNYA hedefini birakması muslumanim AHIRET yurdunu terk etmesi gibi mumkun degildir.

Öyle ise:


Bu sorunun temeline inildiginde
MILLILEŞTIRILMIŞ..
DİLLEŞTIRILMIŞ..
SONSUZLAŞTIRILMIŞ..
SALTLASTIRILMIŞ..
IDEOLIJILEŞTIRILMIŞ "din"
yani SİYONIZM yatmaktadır.


SİYONİZM 2 milyar İsevi ve 2 milyar Muhammedi gibi
neden 2 milyar Musevinin bulundugunu da açiklar. Bu bütün dünyaya.. bütün dillere.. bütün dinlere.. bütün kültürlere bir İBRETTİR. Aslında Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan İSRAİL OĞULLARININ yaptıklarını anlatırken gelecekteki müslümanlara geçmişteki müslümanlara ibret ve ders ve örnek olarak vermektedir. Maalesef bundan yahudi düşmanlığ ve insan düşmanlığı çıkartılmış.. yahudiler insanı hayvan insanlar yahudiye ezilecek çıban başı görmektedirler.





Ayni durum hristiyanlik ve muslumanlik ve diger dinler içinde geçerlidir. Dunya ya da ahiret benimdir diyen kimse dunyasini da ahiretini de yitirir.


DÜNYAYI ELE GEÇİRME Yahudilik tarihinde buna iki kere teşebbus etmiş fakat başaramamişyir..bu üçuncu girişimi fakat akıllica degil.

Sorun gibi gorunen KUDUS ve VADELMIŞ TOPRAKLAR bile VATAN EDİNME yaninda ikinci planda kalir.

Bu konuyu YAHUDİNİN dunya ile açik ve secik konuşup sosyokulturel.. ekonimik.. polituk.. diplimatik çözmek yerine gecmişte kalan ilkel askeri cozumlere başvurmsktadir.

BİRLEMMİŞ MİLLETLERİ VE DÜNYAYI HİÇE SAYARCASINA GÖZÜ DÖNMÜŞ SALDIRILAR BÜYÜK BİR OLASILIKLA TERS TEPECEK ÜCÜNCÜ BİR DERSE YOL VERECEK GÖRÜNÜYOR...

SAYGLARIMLA osmanziya 29.09.2024 üçyol izmir






Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 12:07
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:28
dünya


dil



din


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:45


Fazla Gülmeyi
Terk Edene
Heybet Verilir!.

Fazla Konuşmayı
Terk Edene
Hikmet Verilir!.

Fazla Yemeği
Terk Edene
İbadetin
Lezzeti Verilir!.

Mizahı
Terk Edene
Zerafet Verilir!.

Dünya Sevgisini
Terk Edene
Âhiret Sevgisi Verilir!.

Başkalarının
Kusurlarıyla
Uğraşmayı
Terk Edene?.

Kendi Kusurlarını
Islah Etme
İmkanı Verilir!.

[Hz. Ömer]

Her Halini
Anlatan
Değersizleşir!.

Herkese
Güvenen
Yolda Kalır!.

Her Sırrını
Açığa Vuran
Yanlızlaşır!.

Her Meziyetini
Ortaya Döken
Tükenir!.

Her Bildiğini
Söyleyen
Cahil Kabul Edilir!..

[FARABİ] Deniz İLHAN paylaşımı
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 11:55

SİBERNETİK VE SEMİOTİK YASAKLAR




Tahtımız olan bahtımızi inşa ederken CAZIBEYI CEMADIN termo dinamik yasalarinin özeli SARIYEYI HAYAT-ı sâriyenin sibernetik yasalarina intikal bir sanştır.


Hayat gen ve çevre etkileşimiyle var oluş ayine-i ŞUURUN semiotik yasaklarına inkilab etme firsati verir.

Bu noktada KALITELI mal ve hizmet sunarak sorunlulugumuzu giderirken KARAKTERLI fazılet ve kemalat serimi toplumsal ilişkileri sağlam ve sağlıklı hale getirir.

Bu yolda GIDA'ya (RIZIK) ilişkİn vital aktualite ve GAYE'ye (RİZİKO) dair mental virtualite bize IMANI kamile kapi açarak ESMAYI HÜSNAYA erişmemizi saglar..

Ama nasıl SAĞ'lar sağlam (SALİH) ve sağlıklı (SAHİH) ve LİSANI sâlim ve KALBİ selimle.. âlemimizi diri ve canlı tutarak düm düz değil ine çıka.. alçala yüksele.. düşü kalka.. geri gitmeden ilerleyerek.. İNŞAALLAH

Osmanziya 29.09.2024 üçyol izmir 11:55
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:23
Mehmet Gül arkadaşımız "Şayet insan ruhunu bilimle açiklamak istersek, nasil açiklariz...???" demiş. Ruh hakkında size az bilgi verilmiştir diyor Kitabımız. Geçmişte felsefi ve dini edebiyat ile zihin, şuur, akıl, kalb, ruh ve nefis gibi terimler "edebiyat" çerçevesinde kalmış BİLİMSEL olarak ele alınmamıştır. Ünlü birisi bana RUH hakkında düşüncemi sormuştu bir tanıdık bilim adamı vesilesiyle.. çünkü YBA i insanbilim ile tanıtımını yaparken nefis ve akıl ile kalb ve ruh latifelerine analitik düzlem üzerinde GÖSTERGELİYORDUM. Bilimsel Bilginin inşa edildiğ son üç yüz yıl içinde Matematik tabanlı FKB ile evren ilimleri yaparken FİZİKSEL evrenin bir parçası olarak hayatı KİMYEVİ   ve şuuru BİOLOJİK olarak ele aldık. Fakat daha önce bin beş yüz yıldır yaptığımız Mantık temelli PLS ile insan ilimleri yaparken her şeyden önce.. geçmiş din ve ahlakın birikimiyle.. insanın bir RUHU olduğunu kabul ediyoruz.. bir GAYESİ bulunduğunu var sayıyoruz.. bir SORUMLULUĞU olduğuna inanıyoruz. Bu PSİKOLOJİ olmadan zaten insan LİSANINI (Lingustik) ve olmazsa olmaz kültürünü (SOSYOLOJİSİNİ) de ele almak ve incelemek mümkün değildi.. buna rağmen tanrı tanımak kökenli BİLİMCİLER "ruh"inkar ederek.. en azında psikolojik kuramları.. dinin ve ahlakın yerine getirerek insanın açılımını daralattılar. Neyse ki son yüzyılda ellerine bir BEYİN geçti de hiç olmazsa onunla ruha ilişkin bilgileri ve verileri ve gerçekleri derlemeye çalışıyorlar. Bu BEN acaib bir nesne ve garaib bir kimse.. "özne"sını sıfırladığ halde yine KONUŞABİLİYOR.. Arkadaşımın soruna yanıt vermedim.. konu bağlamında konuştum.. çünkü BİLİM nedir.. bunun bir ön mesele olarak çözülmesi gerekir. saygılarımla. Sağlıcakla kalınız. Osmanziya yontembilim.com 29.09.2024 15:22


Sekiz yıl önceki bir çalışma










imdi benim tablolara rağbet artıyor.. nereden bilirdim düz ve anlaşılır yazıp başına belaya sokacağını böyle etliye ve sütlüye ve tatlıya dokunmadan iletişim kurmak pek bi revaç bulacak.. Afitab Aydın Hanım ilginize teşekkür ederim.. aslında o kadar zor değil.. yukarıdaki BORU t. var ya işte o bir dürbün OBJEKTİF rabas demektir t. OKULER'i rasat demektir t... hayda dört yabancı kelime daha.. :)))) açıklayayım derken yine açıklamak zorunda kalıyorsunuz.. anladınız mı niye düz yazı yazmadığımı.. bi açıklamaya kalktım başıma iş açtı.. Efendim t. dürbünün gözün önüne konulan merceğine t. OKULER.. etrafa bakan merceğine de OBJEKTİF denilir.. aslında oküler çift merceklidir.. biri görüntüyü yaklaştırırken diğer onu düzeltir.. bazı dürbünlerin yapısından bunu görürsünüz.. okuler kısmı ayrı bir boru halinde... şimdi. t bizim dürbünün objektif kısmından iki mercek var.. yani burada dört mercek kullanıyoruz; rüyet, riya, rüya, re'y.. yani bizim re'ylerimiz.. oylarımız, vargılarımız, yargılarımız böyle mercekli bir sistem tarafından örülür.. buna anlatmaya çalıştım.. sonra ortaya çıkanları açılır sandık dökülür fındık (köyde keçileri otlatırken pat pat yuvarklar t. dışkılarını atarlar).. tabi bizim ZİHİN işkembe-i kübramızdan çıkardığımız yüklemler ve yargılar öyle pek temiz ve masum değil.. fakat burada TAMAMEN KUTSAL sözcükler içinde böyle NECİS sözleri kullanmam rast gele değil.. insanlar kutsal konularda konuşanları da KUTSAL sayıyorlar.. yani bayan olmasanız ağzımdan yine t. bir pis ve necis söz söyleyecem.. çünkü bu çok pislik bir durum.. sonra bu adamlar başıma hoca olmaktan çıktım mehdi ve imam haline geldiklerinde yine pisliğe devam ediyorlar.. bu da aslında bir yazarlık afeti.. yazarlar yapmadıkları işleri söylerler.. insanlarda sözü ile işini birleştirirler.. oysa gözün görüdüğü her nesneye el dokunamaz ki ağzın söylediği her işi beden yapsın... bu normaldir.. ancak anormal olan insanın her sözü ve her işi sağlam ve sağlıklı var saymasıdır.. her ne ise ola ki bir gün bu sözlerime bakıp bi bok zannetmemeleri için.. sözlerim arasına böyle KORUYUCU maddeler koyuyorum ki ya şu osmanziya ne mübarek bir adammış demesinler.. bana değil sözlerime baksınlar.. duygularını değil akıllarını rehber edinsinler... (tashih ettiklerime (t.)i işareti koydum..

29.09.2016

gördünüz mü.. düz yazı yazınca bir de onun söz düşüklüklerini düzeltmek gerekiyor.. ben zaten özürlü yazan adamım.. edebiyat sıfır.. imla sıfır altı, 06 onun için yazamıyorum.. yazamadığımdan da yazarlığa düşman bu adam demesinler.. hatta tam ve düzgün güzel yazıp herkese okutup insanları hazır düşüncelere alıştıran adamlara daha çok düşmanım Cuma Özusan ve Mustafa Everdi hariç.. mesala orhan kemal.. kemal tahir.. orhan pamuk.. gerçi bunlarında yararları vardır.. ancak zararlarını asla aşamaz.. her ne ise ZAMAN çalan.. YAZAR'lık vaktimi olsaydı 100 bin tabloyu yapamaz ve YBA hamile olamazdım.. elbet her hamile gibi güne gelince ben de doğuracam.. fakat RUH ebemi.. ZİHİN eşimi.. ŞUUR partnerimi.. bulamadım...


Bu arada zihin inşasını ve şuur binasına koyuldum.. az zaman çok işler yaptık YBA.. bu tabloyu düz yazı ile anlatsam.. sanırım en az yarım günü alırdı.. yazı yazan bilir ki telifte tesvidden sonra tebyiz.. tebyizden sonra tashih.. tashihten sonra teksir.. teksirden sonra neşir.. neşirden sonra.. uzar gider.. üniversiteden sonra on bin kelime ile çıkan aydınımız ile batıdan yüz bin kelime ile çıkan aydın.. baş edebilir mi ? Edemez lakin canı yakılan adamın gözünü kutsala bürüyünce.. gönlündeki kini göremez..


Maalesef öyle görünuyor.. ancak şuna inanin ki o goz goze geldigim paylasilmayan bir guzel degil.. ne kadar cok insan paylaşsa kıvanc duyacağım bir sevgilimdir.

29.09.2016








Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 15:30
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:44


Hayata bir öykü ve şuura bir oyun gibi bakabilirsiniz.. bu durumda âleme bakip herkesin ayrı bir telden çaldigini anladiginizda ÂLEM buysa kral benim dersiniz.

Ancak biz dersimizi sözlerin tasidigi bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlikliligina duyarlik olarak aldik.

Tabloda YASAlar ve YASAKlar ile KURALlar ve KOŞULlar ile bilgi ve degerlerin saglamlik vr sağlikli olarak kurulmasina.. işletilmesine ve korunmasina iliskin YBA çagrisini yaparken insanbilim ve islambilim icerikleri kullandik.

Kurallar.. kavaid.. kaide
Yasaklar.. şeriat.. şer'
Koşullar.. şerait.. şart..
Yasalar.. kavanin.. kanun
Listelediklerimin hepsi insanlar ve uzmanlar tarafinda yapilmis ve edilmiş.. kurgulanmiş ve kilinmiştir.

Sözcükler ve sözler.. adlar ve tümceler.. tanımlar ve anlatımlar halinde söylenen ve yazılan bu metinlerin çok büyük bir kısmı İNSAN SÖZLERİDİR.. bunların çok az bir kısmı dört büyük kitap halinde.. Tevrat.. Zebur.. İncil.. Kur'an ismi ile İLAHİ KELAM ya da KUTSAL KİTAP olarak tanınırlar. İnsanın kitaplarından ayrı olan "indirilmiş" SEMAVİ kitaplar "gönderilmiş" NEBİLER tarafından bize bildirilmiştir. İnsanların bir kısmı bazı gerekçelerde bu indirilme hakikatını ve gönderilme gerçeğini kabul etmiyorlar. Çağlar boyunca bu giderek artmış ve artmaktadır.


Bunun nedenlerini tartışma ayrı bir konudur. Şimdi bu İlahi İRSAL (gönderilme) ve semavi İNZAL (indirilme) olaylarını kabul edenlere ISLAMLAR.. etmeyenlere İNSANLAR diyorum. Her ne kadar islamlar birbirileriye ile ihtilaflı olsalar bu semavilik ve ilahilik ile kitabilik ve nebevilik konusunda tartışmaya girseler de.. ilk kitap bende son kitap bende tartışmaları yapsalar da.. gönderileni kabul ve indirilene iman çok büyük bir olay olup tartışmalarının bence bir önemi kalmamıştır.

Sadece ekonomik ve politik çıkarlarına kitabı ve nebiyi alet etmektedir. Bu yanlışın cezası olarak İbrahim a.s. oğulların çocukları olan amca çocukları birbirlerini katlederek büyük bir vebale giriyorlar. Bunlar dinlerini ideoloji haline getirerek.. insanlarda felsefelerini din haline getirerek körü körüne inanmaktan doğan boşu boşuna bir savaş içinde bulunuyorlar...

Peki neden körü körüne iman ?
çünkü boşu boşuna savaş yapılıyor!

Böyle akılsız ve ahlaksız ve hakikatsız bir savaş.. gerçeksiz ve gerekçesiz ve gereksiz insanlığına ve uygarlığa zarar verme AKIL ile bağdaşmıyorda ondan.


osmanziya 29.09.2024 üçyol izmir



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk