Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: zihin haritalari ve YBA | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3453 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: zihin haritalari ve YBA Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:25 |
YBA analizin doğaçlaması.. 2009 de bir bilgisayar dergisinde haberim olmuştu Tony Buzan'ın çalışmalarından.. YBA anlamakta zorlananları bu BEYİN DOĞAÇLAMASINA yönlendiriyordum. YBA bu doğaçlamadan fazla iki zihin arasında iletişim platformu yani bir dil olmaya aday çalışmadır.
Zihin Haritaları 1960 dan beri yürürlükte.. YBA 1990 dan beri oluşmakta.. Osmanziya 28.11.2024 1990'dan beri başlattığımız girişime bir türlü takla attıramadığımızı belirterek akla ziyan bir söz söylemekle suçlayacaklara derim ki baş "L" atmak ile hatta takla attırmak kolay bir iş değildir.. Analitik düzlemin görsel ve sözel mantıksal ve metodik tasarrufu, onun 1611'den beri DESCARTES ile başlayan Matematik istimalinden çok daha karmaşıktır. Her iki kullanım arasındaki farkı göstermek için şunu örnek verebilirim.. alfebetik karakterlerle yapılan sözel kullanım, nümerik karakterlerle yapılan sayısal kullanım ne kadar yüksekse.. analitik düzlemin metodik kullanımı da metamatiksel kullanımından o kadar yüksektir.. bir örnek daha vereyim.. Kitabımız on dört asır önce ELİF-LAM-MİM.. harfleriyle, ar / harf / karakter görünümündeki bu ÇİZGİLER ile başlatmıştı.. fakat "gavur"lar bunu bizden önce buldular.. kullandılar.. ve bilimin bu yeni yüzü ile bizi geçtiler. bu standart'a karşı patent mücadelesi yapacak ve yenilik gayreti verecek arkadaşları arıyorum... 28.11.2015 https://www.mindmeister.com/?fbclid=IwY2xjawG1QG1leHRuA2FlbQIxMAABHdBha2QNKG0EeA_APXAiLMDRs1ssLuBbCVRWjrY_TTYiWNIX8JbmezCvXg_aem_aoAnZ9tj9b41qxh2dh1hyQ Mindmeister sayfası |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |