Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: usul esasa mukaddemdir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4756

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: usul esasa mukaddemdir
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 02:23
USÜL esasa mikaddem IMAN amele IMAM cemiyete mukaddemdir. Ne demek istiyorum.. önce usulun esastan nasil önce geldigini anlatsyım.

Bizim bir teorik ve nazari bilgiler ve duşunceler ve inançlar bulunur.. bir de pratik ve ameli ve uygulamalu işler olur. iste bu ikisi gok ile yer olsa bunlarin arasindaki koca boşluga PRAGMATIK diyorlar:

pratik AMELI
PRSAGMATIK tatbiki
teorik NAZARI

Keza

Bizim dışa dönuk hassadiyetimiz ile bir BASARIMIZ bulunur.. bir de bunun görduğu MANZARA.. olur.

Bizim içe dönuk hissiyatımiz ile bir NAZARIMIZ bulunur.. bir de bunun ördugü MUBSIRA olur

Basarin yaninda SEM' işitme..nazarin yaninda NIYET dahi söz konusu.. lâkin kafa kariştirmasin diye bunlar söz konusu etmedim.

Işte bu basar ve nazar ile elde ettiğimiz görülü manzara ile örulu mubsiralara BIRINCIL BILGILER adini veriyorum.

Iste bu birincil bilgilerle elde eldilen tercume edilmesi lazimgelen işaretler ile tevil edilmesi icab eden delaletler söz konusu oluyor ki ben bunlara da IKINCIL BILGILER adini veriyorum.

Işte bizler bu USULE ilişkin birincil ve ikincil BİÇIMSEL ve YONTEMSEL bilgilerin ne oldugunu bilmeden nasil olustugunu anlamadan ve bunlarin nasil kullanildigini ögrenmeden falan ya da filanin sözlerinin İÇERIKLERI uzerine tartişmaya girişiyoruz.

Oysa YBA bize sozlerin taşidigi bilgilerin SALAH ve sağlam bulunmasina .. degerlerin sağlikli ve SAHIH olmasina duyarlik göstermemizi önceler.

Bu konuda dun yaptigim yolculukta taniştigimiz Degerli Kardeşim.. çağı aşmak için o çaği bilmek gerektigi söyledi.. bende standart olmadan patentlerin oluşmsyacagini ve gelenek bilinmeden yenilik yapilamayacagini belirttim.. nitekim babanizin babasi olmadan siz olabilir misiniz ?

İşte bu mukaddem ve sabik dedigimiz öncelikli ve öndelikli önemli bir yontem olgusudur ki bunu nazara almayan konular ve sunularin aldaniş ve kandirişlara yol açmasi güçlü bir olasiliktir.

osmanziya
yontembilim.com
15.11.2025 02:14 üçyol izmir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma