Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: mazi muzari ati Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3391

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: mazi muzari ati
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:04

Güç ve para ayrı..
Akıl ve fikir ayrı..
Irade ve teşebbüs ayrı..
Bu üç kalem de birbirinden ayrı
Kitab ise hepsinden ayridir.

Elinde HAKK kitabin bulunmasi yetmez.

Elimizde HAKK kitab bulunuyor ve fakat saydigim üç KALEM olmuyor.

Yahudinin elinde üç kalem oluyor lakin elinde HAKK kitab bulunmuyor.

Ellerinde KAKK kitabla dunyayi kakalamsya çalışiyorlar.

Mustafa BUGUCAM 05.11.2024 izmir ućkuyular 13:19

dedim

Ramazan GÜNDÜZ Hocam dedi:

Kesrette ayrı ayrı görülenler aslında vahdette birliktir. Varlık,hakkın ete-kemiğe bürünmüş hali. Birlikte rahmet,tefrikte azap vardır. Müslüman, tevhit ehli,diğerleri müşrikler. Müslümanlar da gel'gitleri oynuyor. Başta hak olmalı,diğerleri hakka uymalı. Ayıran,sonra da karşı karşıya getiren bizden değildir.
Allah c.c. Din de hulus sahibi olun buyuruyor.

Bundan sonra bir sürü şeyler söyledim.. işte bunları da burada yazıyorum:

Katkıniz için teşekkür ederim. Hakk çok gaybı.. pek mutlak ve olduça yuvarlak bir KAVRAM. Somuta yakın anlami DOLU.. bu durumda batilda BOŞ oluyor. Iki kızcağiz gordum bu gun otobuşde gordum biri birini yolcu ediyordu. Siyahlar giyinmişler. Sac modelleri aynı.. canta ve aksesuarlarinda kuru kafa suretleri bulunuyor ve bize aidiyet ve moda manzarasi veriyor. Buyuk bir olasilikla satanizm akimini temsil ediyorlar. Şimdi kolayca BATIL damgasi vurabiliriz.. şekle bakip.. fakat hakikati nedir ? Bunu sorgulamadan ve araştirmadan bilemeyiz.
21s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Ramazan Gunduz Hocam.. Daha önce bir konuzmamizda demiştim ve sizde begenmiştiniz. " Eger hakika olmasaydı herkes elinde BATILI Hakk zannedecekti" Yani Hakki belirleyen karşimizdakinin bize karşitligi degil ortak olarak katildigimiz düşunceler.. gorüşler.. bilgiler.. degerler ve inançlardir. Bu belli.. açik ve seçik veriler ve gözlemler olmasaydi davamizi isbat edemez ve savimiza kanit getiremez ve sonuçta tezimizi test edemezdik.
Iste bu konuda sıkıntı bulunuyor. Hepimizin ölçutu HAKK dedigimiz kendi savimiz.
21s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Degerli Hocam.. dediklerimle demek istemiyorum ki hiç bir mod ya da moda..olmayacak. Asla çesitlilik degil hep eşitlik olacak. Bir yone ve yana aidiyet bulunmayacak.
Şu gerekceyle begendigimiz HAKM veya bu gercekle begendimiz YANDAŞLIK genellikle gaybi ve uhrevi sonuçlari bulunan "sırat"ımizdir "din"ımiz degil. İnsanlarin problemi içinde bulundugu SORUMLUB din ile yurudugu YÜKÜMLUVyolu birbirinden ayiramamaktir.
Bu fikir yilladir sloganim oldu: Tek bir DIN ve insanlarin sayisinca da YOL olur. Bu durumda 6000 yildan sonra YOL haline gelmiş TARIHSEL hale gelmiş Yahudilik dunyasini.. Hristiyanlik dunyasini.. Islam dunyasini diri bir âlemlik vasfini yitirdiklerinden DIN sayamayiz.
Ancak bu yol ve siratlarda her birimiz kendi ISTIKAMETIMIZI arama teklifini ve bulmak mesuliyetini ve kurtulmak kulfetini taşiyoruz. Fakat bulunduguz kulturu ve dunyayi HAKK sayma olanagi bulamayiz ve kanitini gosteremeyiz. Çunku kanit kurallarini ve sav koşullarini tartişmiyoruz.. surekli savi kanitsama dongusu içinde kaliyoruz. Yolumuzun dışina çikip ortak dini aramiyoruz.
21s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Degerli Hocam.. artik devir sorunda yakinma devri degil. Artik çagimiz sorundan bunalip feryad etmekte degil. Hatta çözümu yuklenmekte degil. Zaten her cemaat.. her parti yukledigi çözumun pesinde milyonlari surukluyor lakin meclisde çözum yerine gunj gecistiriyorlar.. çunku insanligin ortak degerleri olan dil ve din iile emek ve ozgurlugu parava ve paratoner ederek dunya efendilerinin maşası islevinden kurtulamiyorlar.
Öyle ise tek şey kaliyor sorunun bunalimindan kurtulmaya.. çözumun BELITINI bulmak..
20s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Degerli Hocan özetleyeyim:
Sorundan yakinmak
(MES'ELE) ŞEKVA
Çozumu yuklenmek
(HAL) DAVA
Sorunda bunalmak
(BUHRAN) USR
Çözümun belitini bulmak
( BURHAN) YÜSR
Işte benim davam ve savim ve tezim ve projem YBA.. yani çözum icerikte degil bıçimde..
20s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Yanıtinizin IKINCI ve İLİMCİ konusu olan HULUS' a gelince silah ve halis ile salah ve sulh denklemj kurdum. Salah olan NASIL Halas olur. ?
18s
Yanıtla
Düzenlendi

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Ahseni amel EDEN ahseni takvim...
Usfu yüsr YAPAN kıst ve adl
Iman ve ameli SALIH eden
Hakki ve sabri MUAVIN yapan..
Ahseni kadasi husni hatimeye goturen..SALAHAT..nedir ?
18s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Degerli Hocam ahlaka ilikin ALTIN KURAL dan söz edilir.. bende dine ilişkin GÜMÜŞ KURAL buldum. Hukukun kurallarida bakirdir. Bilimin kurallari da demirdir.
Demir.. bakir.. gumuş.. altın kurallarin hepzi de ARAÇTIR.. amaç olamazlar. Amaçlar emr ve rizayi iİlahidir.
18s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Degerli Hocam dinin GUMUŞ kurallar :
Şükur ve Sabır
Sadakat ve Emanet
Adalet ve İktisat
Vefa ve Feda
.
Bu kurallarin birincilsri kolay imincileri zordur.
18s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Dinin amaci MEKARIMI AHLAK ile seriatin ve hukukun amaci olan dini.. namusu.. onuru.. cani.. mali KORUMAK bir birinden gumus ve bakir diys bir degerlendirme yaparak ayidik.
18s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Bilimin DEMIR Koşullari.. Yasaları ise TD ve SS manunlar ve bunlar arasnda LM hakikati bu gun vatsap gurubum da yazdim
18s
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Insanlarin çoğu.. çoğu zamanda bizzat kendimiz.. bu mazi ve muzari ve ati AYIRIMININ farkinda değiliz.
Hele mazinin başinda dogumun OLUMU ve ölümun DÜGUMUNU
1g
Yanıtla

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Sagdaki DEMLIK mazi yani geçmis zaman...
Ortadaki BARDAK muzari yani musavi şimdi buradaki zaman..
Sagdaki ÇAYDANLIK ati yani gelecek zaman...
1g
Yanıtla
Düzenlendi

Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Hıç mi hiç düşünmeyiz.. başini düşunenlerse bilimci.. sonununu düşünenletde dinci.. oluyorlar.
Oysa dogru yaklaşım ikisini birden nazara almaktir.
1g
Yanıtla

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma