Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yöntembilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3999 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:31 |
![]() Ağzımızıda 32 diş bulunuyor.. Aklımızda 256 tane kıyas bunların 24 tanesi geçerli Muhakemeler MUKAYESELERE dayanır.. Muhammeleler MUKABELELER dayanır.. yani ANLAM Yargilamaları KARŞILAŞTIRMALARA istinad eder. ANLATIM Yüklemeleri KARŞILAMALARA musteniddir Anlam.. düş karşilaştirmasi ile sağlanır. Anlatım.. dil karşılamasi ile gerçekleşir. ANLAM delalet ve gorungünün tevilinde edinilir ANLATIM işaret ve gostergenin tercumesiyle yapilir. Görüngü ve delaletin tevil ve evirisi ve evveli.. (beyan) anlam > yargı < karşılaştirma (kıyas) Ekte KIYAS hakkinda bilgi verilmiştir. Gösterge ve işaretin tercumesi ve çevirisi ve ircaı.. (maan) anlatım > yüklem < karşılama (kıbal) kıbal ve kıyas mukabele ve mukayese kıble ve kıyse kabul ve kayıs tasavvur TASDIK mukayese TASDİK muhakeme TASDIK kabul MUSADDIK Bu ön bilgiden sonra gercegin bir ucu dil tarafindan.. bir ucu düş tarafindam.. bir ucu dunya tarafindan.. bir ucu da bu üçünu degerlendiren ben tarafindan.. KUSATILMISTIR. ben dil din dünya dil ışaret.. düş delalet.. dünya hem dil işareti.. hem düş delaleti.. yani alamet. ben ise işarete.. delalete ve alamete ŞEHADET ediyor. ben.. ene.. ego.. BILGĺ (epistemoloji) alaninda solipsizden sosyalizme kadar uzanan kadar çizgide EGO.. agnostizm.. septizm.. doğmatizm.. skolastizm duraklarını inşa etmiş.. her birinin gerçeklerinin de gerekçelerini bina etmiş.. gerekçesiz gerçek bulunmadığına göre.. icabi bulunmayan hakikat.. mümkun degilse vucudu bulunmayan hayaldan.. makul değilse harici olmayan vehimden.. ibaret degil mi ? osmanziya 31.03.2025 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |