Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: aile Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3202

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aile
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 02:45


X ile Y
EŞEYLE şeceresi

A ile B
AİLE semeresi

Tatli İNCIR ve Acı ZEYTIN
INSAN meyvesi

Ocak yuva ev konut ORTAMI
Hane bina beyt.. ikametgah MEKANI
Ulke.. vatan..memleket

Yukarıdaki resim herkesin bildiği SOMUT aileye gösteriyor.. aşağıdaki resim SOYUT aileyi göstergeliyor.. Hocaların ve yazarların hazır açık ve seçik sehil yani ANLAŞILIR yazarak.. bu soyut ve somut arasındaki bir yerde "aile"yi açabilir ve açıklayabilirler.. ama bu hazır metinde verilen bilgiler büyük bir olasılıkla başkalarından OKUMAKLA ezberlenmiş bilgilerin olup okuyanlarında past-copy yapıp zihinlerine yerleştirmelerini istedikleri bir materyaldir.


Okuyucusunun ve öğrencisinin daha önce oluşmuş kültürel değerlerine göre yazılmış anlatımların öncekileri pekiştirmesinden ve yerleştirmesinden başka bir işe yaramayan bilgiler ve üstelik kendilerinin olmayan ve kendilerince türetilmiş bulunmayan sözlerdir.

Bu "anlaşılır" metin eleştiri gerektirmeyecek tarzda beğendirilmiş   ve soru sordurmayacak şekilde yedirilimiş bir kusursuz ve çelişkisiz anlatımdır. Varsa sizin yerinize daha önceki kusurları ve çelişkileri düzeltilmiştir çünkü. Zira maksad sizi düşündürmek değil tam tersine onaylatmak ve benimsetmek için hazırlanmıştır.

Benim böyle bir amacım bulunmadığından tablolarda sadece KELİMELERİ ve onlarla birlikte onun altındaki kavramları veririm ve kelimeleri sizin imgleyerek ve irdeleyerek birleştirmenizi isterim ve ortaya çıkan kavramları sizin düşünerek bulmanızı beklerim.


Bir süre sonra kelimelerin ve kavramların değişken ve değerlerinin bir bahane olduğunu asıl anlatılmak istenenin çizgiler ve çiftgiler olduğunu da anlayacaksınız. Bir süre sonra da kelimeler ve cümlelerle değil noktalar ve çizgilerle düşüneceksiniz. İki noktanın ortaya bir "çizgi"si (yatay, dikey, verev) biçimlendirmesi gibi iki kavramın ortaya yeni bir anlam "çiftgi"si tasarımlamanızı isterim bunu anladığınızda eleştirinizi şayet anlamazsanız sorunu beklerim.


Örneğin şimdi bu tabloyu size rahat bir şekilde herkesin anlayabileceğini bir tarzda günlük dilin düz yazısıyla anlatabilirim. O zaman sizi düşündürmeyen hocalardan ya da yazarlardan olurum. Bu nedenle bu işe girişmem. Yani sizin GDDY düzeyine inmem sizin YBA yapılan analitik düzeye gelmenizi beklerim.

Şu da var ki da sadece bilgi ve değer düzeyinde değil ilgi ve tutku seviyesinde bir iştir. Şu iş dahi başından aşkın olanların değil öğrenme tutkusu ışkı ve aşkını aşmış kimselerin yapacağı bir iştir.

Çoğunuz buraya kadar okumaya vakit bulamayacağı gibi bulsa bile bir kere okumakla şakkadak anlayabileceği bir metin değildir. Buna rağmen yine ERİL ve DİŞİL gibi çekici reklam yazılarıyla YBA okuma ve yazmasının propagandasını yapmayı sürdürüyorum. osmanziya 15.09.2024 02:42

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3202

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 03:07


HALK ile HAKK arasindaki IMKAN"... burada "imkan" sözcüğü kullanılmadan İLE sözcüğünün altındaki ve üstündeki çizgilerin oluşturduğu ( = ) EŞİTLİK işareti ile göstergelenmiştir.. AİLE olanağının.. yani toplumun birimi ve insanın bilimi olan ortamın.. alanın.. mekanın daha önceki resimde olmayan ve onlardan daha fazla kavramlar içeren çok geniş bir BAĞINTI ağı ortaya konulmuştur. Bu bağlam bağıntılarını ve bağlantı bileşenleri HERKES anlamayacaktır.. günlük dilin düz yazısı ile DÜŞÜNMEYİ unutmak halk anlamayı bile denemeyecektir. Hazır açık ve seçik sehil yana ANLAŞILIR yazılar yazan ve isteyen yazarlar ve okurlarda anlattığın anlatabildiğin kadardır deyip dudak bükeceklerdir.. ancak bu yazarlardan bir kısmının derdi malını satmak değil de hakikatı aramak ise bu arkadaş ne demek istiyor diye biraz dikkat kesilecektir. işte onlar bir anda "HAKK ve HALK arasında olanaklar"sözüyle ne demek istediğimi anlamasalar da oradaki bağlantının bileşenlerini anlayacak ve eleştirecek ya da bağlamın bağıntılarından bazılarını anlamayacak ve soracak.. tabi eleştirmeye cür'eti ve sormaya cesareti bulunuyorsa.. aksi halde ben yazıdan ya da tablodan HİÇ BİR ŞEY anlamadım.. demek.. anlamın.. anlamanın.. anlatımın.. dünyanın en zor üç işi olduğundan haberi bulunmadığını göstermektir. şairin dediği " Anlamak yok çocuğum anlamaya çalışmak var.. anlamadığında ise saçını başını yolmak var.." Çok şükür kırk yılımı   saçımı başımı yolmadan anlamadan okudum.. kalan kalan yirmi yılda "imkan"ın ne olduğunu anladıktan sonra düşünmeden anlamanın mümkün olmadığını anladım.. on yıldır da İMKAN'ın ne olduğunu anlatmaya çalışıyorum.. imkanı anlamak için matematik ilminin kurulduğunu ve onun bağlam ve bağlantı yanının istatistik ilmine dönüştüğünü anlayanlarında YBA önem ve değer vererek onu öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya yöneleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla. Osmanziya15.09.2024 üçyol izmir 03:06   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk