Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: kendini tanimak ve insani bilmek | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3784 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: kendini tanimak ve insani bilmek Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:19 |
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2635 Bu 2025 şubat ayı itibariyle 35 ci yazım.. bu demektir ki geçen senelerde 2600 tane yazılarım olmuş demektir bu.. her biri bir sayfa ile on tablo olsa.. 26 000 sayfa eder.. bu toplum 500 er sayfalık 52 kitab eder.. ancak biz kitap peşinde değiliz YBA öğrenecek ve kullanacak ve yararlanacak arkadaşlar bekliyoruz. YBA yöntem bilimsel analizi hızlı sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı barındıran yeni dilini EDİNEN insanların eline ne geçecek.. hiç bir şey desem kızacaksınız.. her şey desem inanmayacaksınız.. ancak bizim biz bu hiç bir şey deyip HİÇLEME ve her şey değil HEPLEME selahiyet veyetimizden başka bir de var sayma ve yok sanma yetimiz bulunuyor. Bu istidat ve yetimiz ile vehmi hatır ve hayali hazır zeminimiz üzerinde yükselen düşünceleri ve görüşleri inceleme ve imgeleme ve irdeleme ile oluştururken elde edilen bu bilgilerin ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olması yolunda bir DUYARLIK geliştirebilirsek bu duyarlılıkla günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği üstündeki konular içeren ve alanlar barındıran felsefi bilgi ve bilimsel dil KATMANLARINDA işe yarar bir araç elde etmiş oluruz.. diye düşünüyorum Kendini bilmek.. rabbini bilmektir.. derler ve tersine de çevirerek rabbini bilmek kendini bilmektir.. tarikatta kelam-ı kibar denilen bu sözün kaynağını bilmiyorum.. bilen varsa söylerse sevinirim.. biz kendimizi bilmek yolunda yaptığımız çalışmalarla on sene önce eriştiğimiz mertebe bu idi.. bu seneki bilmemlerim de şu: Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 16:09 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3784 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:31 |
05.02.2016 günü "Aklı salih - nakli sahih - kalbi selim - lisanı salim dörtlüsünün birlikteliğinde yaşam; kontrol, koordine, disiplin ve revizyondur." Paylaşımını yapmışsınız MEHTAP Hanım.. TABLO için çok teşekkür ederim.. alakanız için minnettarım.
|
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:33 |
Ticaret ve siyaset ile ibadet ve ilim kulturleme ve kulturlenme ile birbirini besledigi ve destekledigi gibi savaş ve barış içindeki sınav ve yarişla bireyi özumler ve toplumu köstekler. osmanziya Bilim ve eğitimde HAZIRVaçik ve secik SEHIL yani ANLAŞILIR gunluk dilin duz yazilari GDDY nın elbette ögretmen ve ogrenciler ile yazarlar ve okurlar arasinda yararli ve verimli bir iletişim aracı olduguna kuşku bulunmuyor. Ancak çok yönlu ve yanli dunya.. beşer.. dil.. din.. kainat.. insan.. ben (ene.. ego) islam konu ve alanlarini barindira felsefe ve din katmanlarinda fazla bir katkisi bulunmuyor. Peki ne işe yariyor ? Insanin kendini gostermesine.. osmanziya yontembilim.com NOT: Benim tablo ve yazilarim ANLASILIR olmadigi icin kendimin reklamini ve benimin propagandasini yapmiş sayilmam.. ancak YBA ogrenilmeye ve kullanilmaya ve yararlanilmaya başladiginda burada coktan tüymüş olacagimdan taninmis olmanin bana ne zarar ve ne de faydasi bulunmayacaktir. Ancak YBA hızi ayaklarimin.. aklimin..amellerimin.. emelmerimin.. elemlerimin hizindan çok yuksek oldugundan MANEVIYATTA epey yol almiş olacagim osmanziya Sıradan zihinler karşı tarafin ANLATMASINI bekler ve anlatabildigin anlayabildigim der.. lakin anlayabildigi de ezberinde olan IDEOLOJIDIR. Eger anlatilan ona uyuyorsa olumlar ve benimser.. uymuyorsa yadsir ve olumlamaz. Seçkin şuurlar ise karşi tarafi ANLAMAYA çalısır.. anladigini eleştirir anlamadigi sorar. Çunku o DÜŞUNME eyleminde bulunur. Zira düşunme olmaksizin IDEOLIJIDEN çıkilamaz. Çunku ideoloji INANILAN bir düşuncedir. Malum düşunen inanmaz.. inanan duşunmez. Oysa seçkun bir şuur hem duşunur hem inanir. Çunku düsunmek ANLAMANIN koşulu.. inanmak GUVENMEK ve BAGLANMANIN yoludur. Saglam ve sağlikli din.. Yukkenen evren uzerine BINDIRILEN ortak bir dil uzerine GONERILEN guvenilir bir nebi araciligi ile INDIRILEN müsterek etik ve epistemik bilgi ve degerler betigine ve kitabina dayanir. İnsan anlama ile seçilen ve inanma ile etkinleştiren HIDAYET ile bilgi ve sevgi YOLUNU açar. Kimin hidayeti ile olursa olsun inayetin sahibi TANRI'dir. O'nun izni ve emri olmadan hıç bir halk ve inşa ve hidayet gerçekleşmez. Bu yuzden kainat ar hiyanetini saklar ve insan ad cinayeti saptar. Insanda bu ikisi arasinda yururken başkalarinin kendisine ELEŞTIRISINE kapali olmayan ZİHIN.. kendisini başkalarini IDEOLOJINE kapali olmayan ŞUUR.. ile yolunu surekli değistirip duzelterek ilerler.. diye düşunuyorum. Saygilarimla osmanziya 05.02.2025 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 15:43 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |