Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: dogma ve digma | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3438 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: dogma ve digma Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:23 |
İnsaniyet nedir ? BEŞERİYET Dil Din Kültür MEDENİYET Bilim Hukuk İNSANİYET Teknoloji İdeoloji İSLAMİYET Az önce bu yazıyı.. ateizmi tercih ettiği anlaşılan ve İSLAM olmayan pek çok birey ve toplum ve ulusun TÜRK bulunduğunu ve islam olmakla türk olmaktan çıkılamayacağını ileri süren bir arkadaşıma yazmıştım. Verdiğim yanıtı bir çizgi olarak var sayarsak bu hatta İSLAM olmamakla türk olmaktan çıkılmayacağı gibi insan olmaktan da çıkılmaz. Hatta TÜRK olmamakla da insan olmaktan çıkılmaz. Çünkü İNSANLIK belli bir aşamadan ya da duraktan sonra gerçekleşen bir sonuçtur. Diğer taraftan Türklük beşeriyetin yapısında pek çok dilden sadece birisidir. Keza da islam pek çok dinden sadece birisidir. Hatta insaniyet henüz gerçekleşmemiş ve fakat gerçekleşmek üzere olan bir aşamadır. Bununla beraber insaniyeti bir tür islamiyet.. islamiyet-i suğra görüyorum. İslamiyeti de bir tür insaniyet-i kübra biliyorum. Belki MÜSLÜMAN olduğumdan bu böyle görünüyor. Şimdi yukarıda açıkladığım YARGI.. insaniyetin KÜÇÜKLÜĞÜNÜN ve islamiyetin BÜYÜKLÜĞÜNÜN kavranması ve anlaşılması koşuluyla. Buda bize insanlığın ve islamlığın tanınmasını ve tanımlanması gerektirir. Bu duruma da büyüklüğün çokluk ve küçüklüğün azlıkla ayırt edilmesini gerektirir. Dikkat ederseniz ortada kavram.. sal kuram.. sal tasarım.. sal sorunlar bulunmaktadır. Anlamsal ve inançsal sorunları saymıyorum.. hatta göz ardı ediyorum. Bu çok yönlü ve yanlı sorunların çözümünde temelde duran düşünsel ve yöntemsel sorunlar göz önüne alınmadığı için şirketlerin ve partilerin insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlüğü ideolojilerine alet etmiştir.. diye düşünüyorum. Geçmişte şirket ve parti yerine geçen SALTANAT ve MEZHEBLER insanlığı on bir yüz yılda savaşlar içinde acı çektirdikleri gibi.. son yirminci yüzyılda ve özellik yüz yılın son yarısı içinde de dünyayı ve özellikle orta doğuyu partiler ve şirketler kan ve göz yaşı içinde bırakmıştır. Bunun sebebi inançsal sorun gibi görünen düşünsel ve kuramsa ve kurgusal gerekçelerdir. Bizim derdimizin temeli aslında bilimin paradigmaları ve dinin doğmalarıdır. Bunlar aşıldığında sorusal ve sorunsalların ne olduğu anlaşılacak. Soru ve sorusal birbinden ayrılığında.. sorun ve sorunsal birbirini tamamladığında.. sorular ve sorunlar daha kolay ve çabuk çözülecektir.. diye düşünüyorum. osmanziya 21.11.2024 pursaklar 18:18 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3438 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:39 |
Bizim ekonomik ve politik sorunları şirketler ve partiler bilim ve hukuku kullanarak çözmeye çalışıyorlar. Dil ve din sorusalları ve sorunsalları çözer.. Peki sorunlar ve sorunsallar.. sorular ve sorusallar arasındaki fark anladığımızda artık bütün semavi kitapların bir arada bulunmasında ve bu sorusalların ve sorunsalların çözümünde felsefe ile rekabet gücünün artacağından da hiç kuşku duymayınız. osmanziya
|
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:42 |
doGğmalar (dinsel doğmalar) ve diGmalar (bilimsel paradigmalar).. masonlara G si gibi belli olmayan bir Genetik ve Geometridir.. bu yazıda buna işaret edilmiştir. osmanziya
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |