Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3951 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:29 |
Aşk ve sevgı gençlere.. sonra yuzde doksani keşke döner.. orta yaşta aşktan biraz ışka ve bilgiye kayar.. yaşlaninca artik saygi istiyor insan hatta saygi gostermeyen sevgililer terk ediliyor.
Sonunda dört mevsim geçilince YAPRAK derbent mezarligina dokuluyor. Ancak aşk "deneyim"i boşuna degildir.. unutulmaz izler bırakır.. bunlar derindir.. ancak derinluginde bogulmamak gerekir.. bizim gibi hassad ruhlara DEVAMI verilmez.. zira guzel sevgiliden sevgili guzellige geçmemiz istenir..Sevgili bir attır.. sende bir atsın.. bu iki guzel ve iyi OLANAK bir yerde BULUŞUR.. dogal koşullarda bir yerde.. nerede.. bir yüzde.. yüzdeki gözde.. isterler ki öteye geçsinler.. işte bu noktada.. doğal koşullara ve yasalara dönel kurallar ve yasaklar katilir.. namus.. nikah.. töre.. bu tamanlanirsa gözden gözden gonule gecer ve taraflar birbirlerini sahiplenir.. birbirlerinin malı olurlar.. aşk ve muhabbet gözden gonule geçtigi gibi.. gonulden KUTSAL KASEYE iner. Oradan yepyeni bir aşk olarak çikar.. eger imami mubinda okunmuş ve kitab de okunmuş ve mubinde yazilmişsa.. yazmamışsa demek bizi başka aşk ve ışklara dücar edecektir.. belki de nesne ve kimse yüklenen ÖZNE'yi tanıtacak.. öznenin sürdüğü AT arabasını gösterecektir.. arabadaki AR yükünü ve AD yolcularını tanıtacaktır. Mesala bir AİLE bir arabada giden dört beş kişi gibidir. Bir kuşak otururlar.. ondan sonra dağılırlar. Bu yolculukta ana ve babamızı tanırız.. eşimizi ve kardeşimizi.. yavrularımızı tanırız.. ve civar hısımlarımızı tanırız.. tanıdıklarımızın imkanı gerçekliklerine bir ad veriyorlar.. peki onlarda cereyan eden icadi arlarından ve icabi adlarından haberimiz var mı.. yani onların kitabı mübin ve imamı mübinlerini okuyabiliyor muyuz ? Zaten kendimizinkini okuyamıyorsak onlarını da okuyamayız.. sonuç Fatihayı Şerife Anahtarı ile Tanrı Tanıklığa geçmedikçe .. ESMA-İ HÜSNA okumasının yeni boyutuna da geçemeyiz. Saygılarımla osmanziya Nevra Ulu AKBAY Hanım paylştı: Tanımadığım insanların "sen" diye hitap etmesi kulağımı tırmalar. Hele eğitimliyse... Notunu da zayıf veriyorum. Oysa; Bir şair gördüm, konuşurken bir zambağa “siz” diyordu... ⚘️ Sohrab Sepehri... dedim ki: Saygının sevgiden önce geldiğini yaşlanınca öğrendim.. daha sonra da bunların İLGİ'den doğduğunu anlayınca.. bana düşenin saygı ve sevginin birlikteliği olan hoşgörü'yü edinmenin gerektiğini kabul ettim. Saygılarımla Osmanziya Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:55 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |