Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: insanı tanima 02 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3068

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insanı tanima 02
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 03:19



NEFS

4 LATİFE’miz   nefis.. akıl.. kalb ve ruh.. bulunuyor. Bunları kısaca

NEFİS duyum kümesi..
AKIL düşünce kafesi..
KALB duygunun sesi..
RUH Dilek hapishanesi...

Olarak tanımlamıştık.. dün KALBDE duygunun sesine baktık.. Bu günde Akıl ve Kalb dan sonra Aklın dışa açılan kapısı NEFİS üzerinde duracağız. Kalbinde içe açılan kapısı RUH’dur. Bundan sonrada sıra RUH’a gelecek.

NEFİS dış beş DUYUM kapısı olan BEDEN yapısının işlevi olarak görülebilir. Beden bir STRÜKTÜR ise nefis de onun FONKSİYONU olacaktır. Bu yapı ve işlev arasında DUYUM denilen hassasiyet ve duyarlık bulunmaktadır. Bu beden organizması GENETİK olarak yapılanır. Yani her bir canlı uzviyeti hücrelerindeki (not) yani anne ve babasından aldığı genetik programın karışımına göre biçimlenir. Her bir bitki ve hayvanda olduğu gibi insanın canlılığı da bedeni ve nefsinin onu verdiği özellikleri taşır. Bu özelliklerin en önemlisi de insan gibi yüksek organizmalar söz konusu olduğunda BEYİN’dir.

Hem beden hem beyin GENETİK program göre biçimlenerek nitel ve nicel olarak yapı ve işlev halinde ortaya koyduğu özellikler genel olarak BİOLOJİ özelde TIB ilmi ile son iki yüz yıl içinde giderek daha da genişleyen ve gelişen bilgilerden yararlanmak suretiyle ortaya çıkan yenilikler ve fırsatlar öylesine çoğalmış ve çeşitlenmiştir insanların çoğu aklını ve kalbini ve ruhunu ihmal eder hatta unutur hale gelmişlerdir.

Bu gün sokağa çıkın bakın.. görünen insanların meslekleri ve karakterleri ve beyinleri değil bedenlerindir.

Karada, denizde ve havada yaşayan hayvan türlerinin bedenleri birbirine BENZEMEZ çok çeşitlidir ve fakat ruhları pek eşitlidir. Oysa insanların bedenleri birbirine BENZER ve fakat ruhları çok çeşitlidir.

Biz tabloda beyin ve bedeni VUCUD olarak gösterdik ve vücudun hayati hassasiyetine de VEZN adını verdik. Neden vezn ve ölçü dedik.. çünkü güneş ve atom arasında tam ORTA yerde durmaktadır. Teleskop ve mikroskop ile makro ve mikro alemleri bedenin DUYUMLARI ile uzanabilmektedir. Duyumlarının ardında ise NEFSİ bulunmaktadır.

Saygılarımla Osmanziya 19.08.2024 üçyol izmir



Not:

Cansızların birimi zerre ve atom ise canlıların birimi de HÜCRE’dir. Hücreler ise NÜVE’lerindeki matematiksel program olan GENETİK çekirdeğe göre yapı ve işlev alırlar. Bu nüve denilen ÇEKİRDEKÇİLER.. çağdaş bioloji ile oynanabilir hale gelmiştir. Böylece insan en büyük tehdidi.. giderek KÖTÜYE kullanılabilir hale gelen bedenin genetik ve beyninin nörolojik yapısından alacağı benziyor.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk