Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: kultur uzerine | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3643 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: kultur uzerine Gönderim Zamanı: Dün Saat 11:23 |
.
insanlar bulunduklari odadan.. yer aldiklari aileden.. icinde bulunduklar kültürlerinden kısaca konforlarindan fazla rahatsız olmadikça çıkmazlar. Bu gayet dogal var oluş ve normal bir durumdur. H... YAŞANTI alışkanliklar AMELIYE H... DAVRANIŞ alışkınlıklar MUAMELE H.. G Ö R Ü Ş güduler TARZI NAZAR H... T U T U M eğilimler TAVRI NİYET Bu yapılanma içinde oluşturulan kimlik ve kişilik ve bireysellik o öznenin nesne ve kimse bileşeninin ortaya koydugu yeti ve beceri ve başarı, kendisinde bir HAMD çekirdeği oluşturur ki onun sahib olduğu bu meyveyi başkaları da almak isterler. Başta TANRI olmak üzere başkaları.. ücretli ya da ücretsiz.. rıza ile ya da zorla ele geçirmeye talib olurlar. Bu durumda da o çekirdek başkasına verildiğinde de elde edene aid olur. Böylece o meyvenin ve neticenin ve sonucun var oluşun sahibi de değisir. Kişinin kendiside değişir; o kimse kari ya da koca olur.. işçi ya da memur olur.. talebe ya da mürid olur yani o kimse yeni bir kimlik elde eder. Boylece karşılikli çikar ve yarar edinilir.. dünyada gordugumuz BAGIMLI krallik ve BAĞLI kölelik duzeni oluşur. Insanin sadece HAMD çekirdegi degil baska hasilarlarida bulunur ki onun bu hasilati kadar haysiyeti.. ürünu kadar onuru olur. osmanziya 06.01.2025 uçkuyular izmir 08:58 Ürün kullanılan ve yararlanılan bir nesne ya da kimsedir. YARARLANMAK için o ürünü kullanmak icab eder. Sesten yararlanmak için kulağı.. manzaradan yararlanmak için gözü.. yemek için iştahı.. eylemek için iştiyakı KULLANMAK gerekiyor.. bunun için öğrenmek için MERAK bulunması lazımdır. Merakı olmayana bir şeyi ÖĞRETMEK mümkün değildir. Peki kullanma olmadan yararlanma mümkün mü ? Evet.. anne babanın kullanılması için bebeğin bir şeye sahip olması gerekmiyor.. bebeklikten çıkıp büyük olduğunda bile çocukların ana babalarından tepe tepe yararlanırlar.. çok nadir istisnalar dışında. Ana babalar da kullanmadan çocuklarından yararlanırlar.. istisnalar dışında. Burada yaptığımız yorumlarda düliteyi.. kültürlemeyi.. kültürlemeyi.. kültürleşmeyi türklere anlattık.. kürtlerde türklerden öğrensinler türkçeyi kullanmıyorlarsa.. demek kullanmanın başından dil ve din geliyor. Bunun içindir ki zaten dil ve din kültürün olmazsa olmaz bileşenlerdir. Şimdi ben sizi kültürleme.. kültürlenme.. kültürleşme yoluyla kullanmış oluyor mu yum ? Başka bir anlatımla ben sizden bir yarar alabiliyor muyum ? Beğenme dışında eleştiri ve soru olarak bir yararınız bulunmuyor. Buna rağmen NEDEN meraklı ve gizemli yazılarımla neden kendimi kullandırıyorum ve yararlandırıyorum. NİÇİN yöntem bilimsel analiz ile yapılan tabloları sürekli paylaşıyor ve geleceği göndermek üzere internetin siber uzayına yüklüyorum.. Buna benim verecebileceğim yanıt; alışmış kudurmuştun beterdir. Zaten refleks.. istenç.. inanç.. yöntem.. dörtlüsünün en başında geleni refleks yani ALIŞKANLIK ve en büyük refleks olan seks (aşk) tır. Benim ışkım aşk haline gelmiş bir ÖĞRENİCİLİK'tir Sürekli öğrenmekten başka işlere yönelmiyor ve aşka ve öğreticiliğe vakit bulamıyor.. hatta önem ve değer vermiyor.. ilgilenmiyor. İşte öğren.. gren.. GREEN bu.. dünya BİLİM olimpiyataları başkanının adı da Brain GREENE'DİR. Evrenin Zerafete ve Evrenin Dokusu kitabıyla SİCİM kuramını halka indirmiş.. öğretiyor.. ben ise YBA öğretemiyorum. Çünkü o öğrenci aynı zamanda ÖĞRETİCİ de olmuş. Kim bilir bende benim gibi bir kaç YBA öğrenici bulurum ve onlardan biri de ÖĞRETİCİ olur. İnşaallah. Mustafa BUĞUÇAM 06.01.2025 uçkuyular 12:46 DUALİTE insanlarin uyumlariyla en çok bagimli olduklari ve bagli bulunduklari YER evrendir. Bu yuzden hem krali hem kolesi olduklari bu YER den ayrilmak istemezler. Hatta kendilerini evrenden ayiramazlar. bunu sadece iç hissiyatimizla din ve hukukla degil dıs hassasiyetimizle edindigimiz dil ve bilim ile de yapamayiz. Bu yuzden insandan bakarsak evren gölge olur.. evrenden bakarsak insan golge olur.. hangisinin asli BIRINCIL hangisinin tali IKINCIL olduguna KESIN bir karar veremeyiz. KÜLTÜRLEME Bu yuzden bazen kendini her şeyin merkezi bazende evrende bir toz zerresi gorur ve bu ikisinin bir birine ters sonuçlari olur. Bunlari işleyen başta ana ve baba ile koca ve kari olmak uzere hocalar ve yazarlar digerlerini kendilerine benzetmeye çalisirlar.. toplumda bu bireyleri özumleyerek kendisinin bir uyesi haline getirirler ki bu olaya KULTURLEME diyorum. KÜLTÜRLENME Kulturlemede başkasi ve toplum etkin kişi edilgindir. Ya çocuktur.. ya sayilandir.. ya sevilendir.. ya sovulendir.. ya dövulendir.. ya actir.. ya işsizdir.. ya bilgisizdir.. ya istençsizdir. Fakat ÇOCUK dili burnuna yettimi iraza ve iraba başlar.. itiraz eder.. muhalefet eder.. bunula da kalmaz sorgular ve eleştirir. Bu durum iki taraf ayrilmazlarsa ortak bir yolda birbirine uyum sağlar ki bu olaya da KULTURLENME adini veriyoruz. KÜLTÜRLEŞME KulturLEME ve kulturLENME acik ve seçik bir etkilesim ve iletişim ile olur. Fakat bu bilişim ince bir etkilesim ve iletişim ola BILDIRIŞIM ile oldugunda çok daha kompleks bir belirleme ve tanimla ile sağlandiginda iş aristokratik ve sosyal ve kulturel olmaktan çikip ekonomik ve politik ve askeri hale geldiginde karşilikli kulturlenme olan KULTURLEŞME ortaya cikacaktir. Artik burada birey bulunmaz.. sosyal siniflar olur. Iktidar karşisina muhalefet bulunur.. sermaye karsisinda emek durur.. gelenek karşısinda yenilik olur. Dost karşisinda düşmanini bulur. OSMANZİYA 06.01.2025 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 12:50 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3643 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 11:41 |
Değerli Hocam.. Yunan uygarlığından yararlanmış ve Roma uygarlığını eklemlenmiş İSLAM (arap ile fars ve türk ve hind) uygarlığının BİLİMSEL kökeni bulunan İON (batı Anadolu) yeniden ortaya çıkarmak mümkün müdür ? Tercümeden doğan mutezile yayılımını ve ihvanı safa ekolünü GAZALİ'nin durdurmasından sonra itikaddda eşari ve ve maturidi KELAMININ .. amelde hanefi, şafi, maliki, hanbeli FIKHININ yeni bir kal ve hal alması olanaklı mıdır ? Emevi ve abbasi çekişmesinden sonra ortaya çıkan sünni ve şii geleneklerinin geçmişte kalmayıp islam aydınlarının ZİHNİNDEKİ yerleşkesinden çıkarmak ve kazımak ya da uygun teknik ve yöntemlerle değiştirmek ve dönüştürmek suretiyle yeni bir MENTAL VİRTUALİTE yani özgün bir "dil" koymak için ne yapmak gerekir ? Yazdıklarını daha okumadan.. beni bağışlayın.. cahilane genel bir soru sormamı avfedin.. Saygılarımla osmanziya 06.01.2025 01:05 üçkuyular izmir
|
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:56 |
Her tanımın kendi içinde kıyas götürmez manaları vardır.Bir diğeriyle seçmeye çalışma. Daha da karışırsın. 🙂 Âşık olmazmış da severmiş.. Bak sen...zati tefekkürden çıkamıyorsun çünki..😄hâlâ benliğinle düşünmektesin. Neden HANİF ol deniyor bize... Bunu çok iyi anlamak lazım. Neden hz Ali benin altındaki noktayım diyor!? Nokta atışı yapıyor çünki... Benliğini karıştırmıyor da ondan..
didem yanbakiş Amma Rabbin muradi bu degil..O tum nesneleri ve zerreleri sevindirdi.. butun kimseleri onurlandirdi.. aminiyet nur ve sır ile doldu.. acaba cin ve beşer medeniyetinin nar ve seyrinden muradi ne idi ? Biz bu muradin marziyatina ISLAM adi veriyoruz.. fakat bu teslimiyet.. sunnilerin.. alevilerin.. Kur'an yetercilerin.. hadis olmazsa olmazcilari IDEOLIJILERI olabilir mi ? Sonuçta tek din ve insanlar sayisinca yol.. sirat ve istikamet ve hidayet denkleminde nasil çozulecek ve çözumlenecek ? Iste bu enaniyetin egosuna takilmis ayniyet ve hurriyete kanatlarini işletmeye bağli.. ben bulunmuyor.. ise-M.. ozdeşlik ve ozgurluk anlamini yitirdiginden ortada konuşulacak ÖZ dahi olmuyor.. diye duşunuyorum. osmanziya selam olsun🖖kulluğun zerafetini insanlığa olan hassasiyete çevirmiş ve idrak etmiş kişide benlik kendine has bir ibadete (şuura ) dönüşür....halkiyetindeki özellikleri(saydığınız isimleri) dengeli bir şekilde açığa çıkarır...hâlik için bu kesintisiz yani mutlak..... Kulluğu dinamik dönüştürme kabiliyetindedir.(fanidir) ...bu sebeple dünya dediğimiz alan canlı bir organizma..bizimle ve bizle anda oluşmaktadır. .(kavimler topluluklar )biz bilinçlendikçe güzel bir Kur'an işitmiş oluyor ve rakip hissiytları birliğe, kavuşuyor..bu şekilde cumhuriyete dönüşüyor..Bazı müstesna kavimler ise dirençlidir. İnsan kulluğa layık görülmesi hasebiyle hadis bir varlıktır.. ... yolculuğunda çeşitli ideolojilere takılıp tökezler... Ama hep devam eder..ve şirazesi çok kaydığında acı kayıpları beraberinde getirir.. (Bunlar hep ayrı konuşulacak, ama birbirine bağlı konular)Ama ne olursa olsun dengeye gelir..İnsan kendinden beklenen sıçramaya (şuuara) çok yakındır ..Hep yakındı aslında..🖖 didem yanbakiş |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |