Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: Sutun Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Sutun
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:06


http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2340
İki sutun bulunur biri erkek biri dışi.. eskiden bu biri boş biri dolu iki çubuktu.. şimde flaşlarda çubuklar kalktı boş ve dolular oldu.. bu yazı ondan bahseediyor.

Sutun




Fî amedin mümeddede..
AMD... MHS ve KFS
MDD... ACL ve KBL
MHS.. mal ve hizmet sunumu.. yani nesne ARZI
FKS.. fazilet ve kemalat serimi..
yani kimse TEŞHİRİ

Sorunlulugumuzun MHS ile kaldirilmasina GEÇİM diyoruz.

Sorumlulugumuzun FKS ile giderilmesime SEÇİM adı veriyoruz.

Geçime eskiden MAIŞET.. seçime de MEŞİET derlerdi...

Sorumlulugu çok duyarsınizda SORUNLULUGU hiç duymamışsınizdir.. onu MESAIL karşılığı olarak ben uydurdum.

MESULIYET sorumluluk olarak bilinirde SORUN luluk bilinmez. Sorun ve sorum kelimelerinin kökü olan SOR sesi ZOR sesi ile akraba.

Insan ne gibi zorluk ve zaruretler karşısinda.. HACAT ve HARRAT..

HACAT ve gereksinim insanin ihtiyaçlarinin ITMAM edilmesidir. Insanin yoksulluk.. hastalik.. yaşlilik ve ölüm gibi NOKSAN ve eksikliklerinin KALDIRILMASI.. böylece ayağa kalkmasin bir suru kan ve damarlarinin çalişmasi ile mümkun. Insanin aczi ve fakrı bir noktai istinad ve noktai istimdat ister.

Hava.. su.. toprak.. tahta ve el gibi ört beş tane zorunlu gereksiniminden.. elektrik.. telefon.. ev.. otomobil ve bağlantı gibi yeni çağdaş dort beş bin yeni gereksinimlere kadar HACAT.. şimdi bir TUŞLUK mesafede.. dokunman hatta seslenmen yetiyor.. bu kadar zorlugun şu kadar kolaylaştirilmasi e-NAR-ji gereksinimi gerektiriyor ve iktidarinla KOCA olmak ve bir eksikligi kapatman EKSIKLIKLERI ve Noksanliklari mi istiyor.

Işte ben naksin itmamina HACAT yani gereksinim adini verdim. Şimdi bu sorunlulugun MHS ile kaldirilmasina GEÇIM adini verdim. Çeşitli MHS olabilir fakat temelli olanları kocalik.. karılik.. anababalik.. evlatlik.. aşçılik.. şoförluk mal ve hizmetlerinin KALITELI sunumu ve arzidir. Temel ve kalite işin başinda ve sonunda olan iki kocaman iştir.. bunlarin unutulmasi ve küçumsenmesi başımıza olmadik işler açar ve bunu başka hiç bir şeyle karşilayamayiz. Bu ni'meti bize nasib eden Yüce Rabbimize ne kadar şukr etsek azdir.
Şimdi tavuga yem verdim bir avuç..
Şimdi tum gereksinimler EV denilen ortamda toplan AŞ ve EŞ ve AV ile sağlaniyor ve CEVRE kurami dahibi UEKSKÜLL en önemli ihtiyacin emniyet ve GUVENLIK oldugunu soylüyor.





GEREKSİNİM
ihtiyac
hacat
ışı
ısı
ışık
ılık
yiyecek
giyecek
EKSİKLİK
noksanlık
tamamlama
BÜTÜNLEME

Bizim memlekette kadınlar birbirine EKSİKLİ diye hitap ederler eksikliklerinin farkında olurlardı.. 2024 on senedir 2014 den beri ciddi bir film izleyicisiyim.. yerli ya da yabancı.. dizi ya da filim.. drama ya da komedi.. gerçek ya da bilimkurgu bütün SENARYOLARIN ortak mesajı KADININ EKSİK olmadığı aslında GÜÇLÜ olduğu imajını vermektir.

Evet, kadın erkeğe muhtaç olduğu gibi erkekte kadını muhtaçtır.. birinin fişinin eril diğerinin dişil olması onların aşağı olması ve alçak bulunması anlamına gelmez.. erkeğin güçlülüğü ile saygısı istemesi.. kadının güzelliği ile sevgiyi istemesi.. yani gereksinimlerinin bulunması ile EKSİKLİKLERİNİN "anlamlandırılımsaı" ve ERKEK EĞEMEN KÜLTÜRÜN ayaklarının yere değdirilmesi için kadının GÜÇLÜ olduğu gazının verilmesine gerek var mı ?..

Eğer İNSAN'ın ne olduğunun ve kim bulunduğunun anlaşılması yolunda bir çabanız bulunmuyorsa.. ailede erkeğin merkezi rolünün ve gücünün kaldırılarak AİLEYİ dağıtmak istiyorsanız.. siz tek çarenin kadının güçlü olduğunun pompalanmasıdır. Böylece kadının güzelliğini güç ile öldürür ve erkeğin iyiliğinin güzellik ile öldürür.. öylece insan deneyimini bozarsınız.. Çünkü toplumun birimi ve insanın bilimi AİLE'dir.. aile bozulunca dünyada bozulur.. din de bozulur.. insanda bozulur.. bu BZK-KZB de insanı aşağı düşürür.

Osmanziya 04.06.2024 inegöl Bursa
   


kanatlı at..
Pegasus
Hem at hem insan..
insanın hızlı yürümek ve koşmak ve hatta yükselmek ve uçmak.. hep hayali olmuştur.. küzey yarım kure takım yıldızları içinde PEGASUS yani kanatlı at takım yıldızında komşumuz olan Andromeda GALAKSİSİ bulunur.. Bunu gören Abdurrahman Sufi.. mum alevine benziyen bu görüntüye gökte MUM yanıyor demiş benzetmesiyle

AT bir simgedir Allah Tanrı'dır.. anlamına da gelir.
Yani "AT" bir davanın delilidir. Analitik Türk' de diyebiliriz.. türk milletinin ve müslüman ümmetinin bir evladı olan OSMANZİYA analitik düzlemin bu metodik kullanımına beşeriyete ve medeniyete.. insaniyete ve islamiyete.. vesile ve vasıta olmuştur anlamına da gelir.

Ancak sonuçta sözcükler bir gösterge ve simgedir.. nesne yükü ve kimse yolcusu olmaktan başka özgün ve bağımsız KENDİ BAŞINA bir gerçekliği bulunmaz.

Osmanziya 04.06.2024   




Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk