Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: inanilmaz cesitlilik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3338

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: inanilmaz cesitlilik
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:54
İki sene önce Alicim harıç çoçuklarım, çocukları ve eşleriyle birlikte İzmir'e misafir geldiklerinde kendilerine birer hediye kitap vermiştim.. Damadıma verdiğim Jared DIAMOND'un ünlü Tüfek, mikrop Çelik kitabına bende var deyince okumak üzere onu kendime aldım.. ona kendime okumak üzere aldığım Tanrı'nın Tarihi kitabının yazarı Karen ARMSTRONG'un Hz. Muhammed kitabını vermiştim.

Şimdi elimde 330 sayfalık kitabın266 sayfasına geldiğim Ernst MAYR'ın Evrim Nedir ? kitabının arka kapağında Jared DIAMOND diyor ki "Evrim nedir ? NASIL gerçekleşir ve NEDEN yer yüzündeki yaşamın inanılmaz çeşitliliğine en mantıklı açıklamayı getirir ?" diyor.

Tümcedeki nasıl ve neden sözcüklerine vurgu yapmak üzere sen BÜYÜK HARFLERLE yazdım. Çünkü:

Çeşitlilik sadece canlılar arasında değil varlık katmanları ya da tabakatı vucud dediğimiz cemad ve hayat ve şuur ve iman arasında da söz konusu.. özellikle İMAN çeşitliliği o kadar fazla kı acaba bir sayısı yapılmışmıdır ? Kabaca belirtirsem 3000 senelik yahudilikte 400.. 2000 senelik hristiyanlıkta 200.. 1500 senelik islamlıkta ise 100 tane çeşitlilik yani MEZHEB (sırat, yol, izm) söz konusu Budizm ve Hinduizmin sayısız mezheblerinini de 500 e indirirsek.. toplam 1200 inanç çeşidi ortaya çıkar.. elbette bunlara bir taksim (taksonometri) yapılarak türler âlemlere dönüştürülebilir. Fakat burada önemli olan varlık katmanları bulunan:

Cemad

Hayat

Şuur

İman

arasında akıl-dışı DOLDURULMAZ ya da akıl-üstü KAPATILAMAZ boşlukların bulunduğudur.. Nikolai HARTMAN ve Max SHELER gibi filozofların Aristo'ya katılan bu görüşleri aynı zamanda DİN'in de görüşleri olduğu var sayılmıştır.

İşte BİLİM'in babası FELSEFE buna karşı çıkarak bu boşlukları doldurarak yani imanı şuura.. şuuru hayata.. hayatı cemada indirgeyerek bir bütün olarak ortada bir MADDE'nin bulunduğunu iddia ederek başlamıştır.

Bu işe önce HAYAT türlere arasındaki tabakaları ve katmanları yani yaşam çeşitliliklerine bir bütünlük getirmek üzere işe başlamıştır ki biz bu projeye bu gün EVRİM adını veriyoruz.

Peki evrim nedir ? Bu konuda ünlü Darwin, Diomand ve Mayr'ın tanımlarını kabul etmek zorunda mıyız ?

Öteden beri evrimle birlikte devrimin bulunduğunu.. yaratılışla birlikte buyruluşunda olduğunu.. deneyimle birlikte dayatımında bulunduğunu.. dürülüşle birlikte dirilişin de olduğunu savunmama ve bunun kanıtlarını sunmama rağmen anlatımın bir yansıma bulmamış.. eleştiri olmamış ve soruyla karşılaşmamıştır. 16.10.2024 Ankara 13:53

osmanziya yontembilim.com




Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:58
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk