Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: neden BENİM istediğim gibi olmuyor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3111

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: neden BENİM istediğim gibi olmuyor
    Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2024 Saat 22:35

Bazı arkadaşlar; "Neden benim istediğim gibi olmuyor ?"

BAŞLIĞINI OKUMUŞLAR..

yazının hepsini okumuş gibi olmuşlar.. yazının kendisini okumadan sadece başlığı cevaplandırmaya çalışmışlar.


BAŞLIKLAR sadece yazıyı diğerlerinden ayırt etmek için konulmuş isimlerdir.. sadece beğendiğini söyleyen ve başlığımı anlatım sayıp anlam veren YANIT VEREN arkadaşlarımı KINIyorum.


Face bir alışkanlıktır.. insanlar vakit geçirmek için okurlar.. bu normaldir.. başlığa bakar.. resme bakar.. kısa yazıya bakar.. çeker gider.. fakat bazı arkadaşlar var ki onlar böyle değildirler.. bilgilerden yararlanmak ve yararlandırmak için okur yazarlar.. işte kınadığım bu arkadaşlardır.


Bu gördüğünüz DÜNYA KAFASININ resmidir..




Neden BENİM istediğim gibi olmuyor.. diyorsunuz ama kendim dahil milyonlarca ve milyarlarca insanların istediği "gibi" olmuyor. çünkü beğendiğim tümce gerekçesini söylüyor: "istediğine değil emek harcadığına sahip olsun." istemek artı emek eşittir elde etmek. istemek + emek = Elde etmek. Bu şöyle de ifade edilebilir: ÖNCE emek SONRA yemek.. ÖNCE düşünmek SONRA karar vermek.

İnsanların çoğu bilgisiz karar veriyor ve emek vermeden yemek yemek istiyor. Sonuçta insanların istediklerinin yerine gelmelerini istiyorlarsa onun için ne "gibi" bir EMEK vermeleri gerektiğini düşünmeleri İSTENİYOR.

İş için gereken araç ve gereç ve planlama ve ekip hazırlamaları lazım. Tek başına sağlayabileceğin işler ve eylemler bulunur.. başkalarıyla beraber gerçekleştirebileceğin etkinlikler ve işletimler olur. Bunları birbirinden ayırmak lazım gelir. Bu demektir ilk önce İSTEDİKLERİMİZE bir çeki düzen vermeliyiz. Neyi istemeliyiz diye ?

Bu önce insanların kendi küçük ve kısa vadeli ereklerini ve hedeflerini elde etmeyi öğrendikten sonra birlikte elde edebilecekleri orta vade ekonomik ve politik hedeflere yönelirler. Örneğin beş ile 10 senelik süre içinde bir şirket ya da parti kurmayı düşünebilir. Hatta okul, iş, eş, ev, emeklilik gibi hedefler bir ömrü doldurur: okul 20 sene.. iş 5 sene.. eş 5 sene.. ev 5 sene.. emeklilik 20 sene.. toplam 65 yıl.. peki ya sonra ? HİÇ.



İşte bu sırasıyla kaynak ve erek haline gelen bu hedef ve ereklerin sonunda bir HİÇ olduğunu gören KİMSE bu gereksinim ve hedef ve ereklerin ötesinde bir ARAYIŞ'a girer ki işte bu noktada insanın kendisine bir AMAÇ edinmesi icab ettiğini anlayacaktır.


Bu amaç çeşitli olabilir; Sağlığını koruyup kaliteli yaşamak olabilir. Kaliteliği sağlığın üstüne konforlu bir yaşam geçirmek olabilir. Kişisel gelişimini sağlamak için bilgilenmek ve eğitim almak olabilir. Sosyal etkinliklerde bulunup başkalarını yararlı işler yapmak yani İYİ bir insan olmak olabilir. Bilim ve san'at alanlarında bir uzmanlık kazanmak olabilir.

Bu uzun vadeli gayelerden başka ultra gayeler de düşünülebilir.. düşünülmelidir. Çünkü insan bu dunyaya sığışmaz. Bu dünyadan sonraki öte dünyada kaliteli ve konforlu yaşamak ibadet etmek olabilir. Ya da kendini tanımak ve bilmek olabilir.. Ya da görünenlerin ardında bulunan gerçeğin ne olduğunu aramak ve bilmek olabilir. Ya da Tanrı'yı aramak ve bulmak ve tanımak olabilir.



Dikkat ederseniz bu amaçlar ve ultra gayeler kısa ve ortalı hedef ve ereklerden başka uzun vadeli davalar ve projelerdir. Bununla beraber bu gereksinim ve ereklerin ötesindeki yüksek arayış ve amaçlara ulaşmak her kişinin değil "er" kişinin nasibidir.

Rabbimiz bizi ve sizi akibeti güzel ve ahireti iyi insanlardan etsin. Amin.

osmanziya


28.08.2024


Bu gördüğünüz insan bedeninin resmidir..










Bu gördüğün insan kafasının içinin resmidir..






Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 01:06
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3111

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2024 Saat 23:06
"Her şeyi sahip olurken. Ben kendimi eksikliğimi hissediyorum." diyorsunuz. Her şeye sahib değiliz.. her şeye sahip olduğunu zanneden BEN'dır.. hiç bir şeye sahib olmayan BEN ile her şeye sahip olduğunu sanan KENDİM.. arasındaki çelişkiyi şuur altı duyumsuyor ve kendi eksikliğini hissediyor.. su ve us arasında nasıl karşıtlık varsa uz ve ZU arasındaka bir karşıtlık bulunur. UZ.. uzlaşan vicdan bir ortaklıktır.. oysa ZU her şeye sahib olmak ister.. bize de "su ile us ve uz ile zu" denklemin dengesini kurmak düşer. Dediklerimi anlamaya çalışma.. oku geç.. sonra zamanla anlayabilirsiniz.. Saygılarımla. sağlıcakla kalınız. Osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3111

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 00:52

İngiliz Gazeteci, Gandi'ye sormuş.. o da demiş ki: Olsaydı güzel olurdu! Bu her medeniyet için söylenebilir.. hatta tüm İNSAN UYGARLIĞI içinde denilebilir. Buna karşın Size rahmetli Demirel'in bir sözünü söyleyeyim: "Ülkenin durumu için tek kelime bir şey söylersem "iyidir".. fakat iki kelime ile söylersem "iyi değilidir." Aslında bu çift yaratılan dünyada her şey ve herkes için söylenebilir. Bundan dolayıdır Mahkeme-i Kübra var.. Mizan ve Terazi var.. herkesin iyilikleri (hasenatı) ve kötülükleri (seyyiatı) tartılacak.. iyiliği ağır gelenler İYİ.. kötülüğü ağır gelenler KÖTÜ.. sayılacak.. peki size bir soru; iyilik ile İYİ.. kötülük ile KÖTÜ.. arasında ne fark var ? osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3111

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:06


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk