Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: yapilan ve yapilandirilan insan Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3174

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yapilan ve yapilandirilan insan
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:58



Burada 14 X 2 =29+1 toplam 29 katlı bir yapı bulunuyor. Ben yazımla bir insan yaparım.. o insanla da bir islam. O yapılan insan ve islamla gelecekte sağlam ve sağlıklı insanlar ve islamlar yapılandırılır. Şu şartla ki bunlara öznel deneyimi olan bir BENLİK yerleşterebilirsek... Bu eğer RUH'lar Muhyiddine Arabi'nin dediği gibi TEK bir ruh ise.. Kur'andaki bazi ayetler bu kuramı doğruluyor.. ancak Rabbimiz tek tek ruh üflediğini de söylüyor. Dogrusunu Yüce Allah Bilir. Uygarlık doğal insanla yapay insanı birleştirerek üçüncü tür yapmaya yöneliyor. Yaratan bu yönde uygarlığı hazırlayıp cin ve beşer'den sonra üçüncü İNSAN projesine geçebilir. Gerçeğini Yüce Rabbimiz bilir. Bize düşen doğru ve gerçek arasındaki farki bilerek SAĞLAM bilgiye geçmek. Tablo simetrik olarak yapılandırılmıştır. Bu yüzden çok rahat anlayabileceksiniz versiyon sırasıyla incelerseniz. Tablo da doldurulmamış boşluklar var.. mesela sol üst köşede.. 6 satır boşluk bulunuyor ki tabloyu 4 x 6 = 24 simetrik kavram daha eklenir ve tablo sayı 44 ü aşar. Benim meramı bu tablo ve yazıları yazmak değil.. sizlerin YBA i öğrenip kendi tablolarını yapmakta kullanmanız ve böylece bu hızlı anlam sürücü ve kolay anlatım aygıtından yararlanmanız. İnşaallah bu ANALİTİK DÜZLEMİN metodik kullanımını öğrenmeye cür'et.. kullanmaya cesaret ve yararlanmaya cerir ve harir olanlarınız da çıkar. Saygılarımla. Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 10.09.2024 üçkuyular izmir 07:54


20240910_075816_RASTGELE.rar
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3174

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:10

Kendini bilen rabbini bilir.. rabbini bilen kendini bilir..

suretinde bir kelam-ı kibar bulunur tarikatlarda..

Ancak hakikat platformunu çıkamadıklarından hem kendilerini hem kendilerini uyanları atalet zindanlarında bloke ediyorlar.

İtikad ve ibadet ile ahkam ve ahlak dörtlüsünü tamamlayarak HAKİKAT'a çıkabilmek dahi öyle söylendiği gibi kolay değil.

Hannas'a erişememiş kimse ne nefsinden ne de şeytanından haberi olur.. ne deccali ne de mesihi.. tanıyabilir.. ne tagutu ne imamı tanıtabilir. Sadece birbirlerini deccal ve tağut olarak suçlayabilir ki bu otamatikman kenini mesih ve imam olarak görmek demektir.

Tanrıya benzemek ve ya da dönüşmenin açık ve seçik yolunda olanların insan olduğunu anlatmak ve açıklamak boynumuzun borcu.. İşte bu kendini sanrısını Tanrı sananlar belki İNSAN olduklarını anladıklarında samimiyetleri ve ciddiyetleri daha güzel bir yolu açabilir.

Lakin Tanrı'nın ahlakına benzemek yolunda olanlardan kendilerini mesih ve imam olduğunu sanan ve sayanlar için yapabileceğimiz fazla bir iş bulunmuyor. Çünkü bunların dünyanın efendilerinin oyununa gelmekten fazla bir şansı olmuyor HAKİKAT platformuna çıkamadıkları için.

Benim bu gibi sözlerime bakıp kendimi bir bo. sandığımı da düşünmeyin.. çünkü benim en birinci işim çişimdir. Çişimi yapabildim mi yani SAĞLIĞIM bulundum mu.. benden bahtiyar bir kimse yoktur demektir.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız. Osmanziya 08:08 üç kuyular izmir 10.09.2024

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 08:19
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3174

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:56
Denklik fizikte.. eşitlik matematikte.. özdeşlik mantıkdadır.. doğal ve dönel   olaylarda ve bireysel ve sosyal gerçeklikte bunlar bulunmaz. Güneş sistemin merkezi .. oksijen suyun başı.. erkek evin reisidir. Osmanziya yontembilim.com
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk