Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: the matrix | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3461 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: the matrix Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:14 |
https://www.youtube.com/watch?v=Q3HG0iQOlg0 https://www.yontembilim.com/matrix.asp yirmi yıl önce yazdığım bir öykü idi.. paylaşım için teşekkür ederim. Gekesinimden sonra arayışa ve uyanışa geçenlere sunulan KAHRAMANLIK seçenekleri; gerçeği arayış.. kendini buluş.. özgürlük.. sonsuzluk.. ya da bunların hepsi.. yani bu kavi ve zayıf düzenindeki kölelerine bağlı kralların ya da krallara bağlı kölelerin sunduğu öykünün özeti.. kendi gerçeğini bir tür kendinin kurmasıdır.. bu da bizi yazgı ve yargı konusunu tartışmadan sorunluluk ve sorumluluğumuzla yani gereksinim ve arayışımız ortaya güzel ve iyi bir GERÇEK koyabilmektir.. gerisi HİKAYE. osmanziya 01.11.2024 üçyol izmir 14:06 Başka bir arayış hakikat.. gerçeklik çok kırılgan bir yapıya sahip.. fakat gerçeklik nedir.. ya da GERÇEK ne kadar gerçek.. bunu bir filim ya da bir kuram ya da kitap ile çözebilir miyiz ? Geçmişte bir çok GERÇEKLİK tablosu bırakmışsak.. Gereksinimden sonra bir arayışın bulunduğunu söylüyoruz ve fakat arayışın amacının ne olduğunu söylüyoruz.. gerçekten aşkla yapılmış buram buram emek kokan bu film bize arayış amacının ÖZGÜRLÜK olduğunu söylüyor. . özgürlükten başka seçenekler de bulunuyor.. örneğin UYANIŞ'a pek itibar etmiyorum.. kendini uyanık karşısındakini uyuyor görüyor ve gösteriyor.. ya da ben senden daha "bilgiliyim" anlamına da geliyor. Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:17 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3461 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:20 |
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |