Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: ozgurluk Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2784

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ozgurluk
    Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2024 Saat 15:48
ÖZGÜRLÜK güzel bir şey.. çünkü artık sertleşme problemine çarelerin reklamını yapabiliyoruz.. gerçekten sağlık dediğimde benim aklıma kaliteli uyku zemini üzerine yükselmiş iki sütun gelir.. alkali beslenme A sütunu ve fiziksel eksersiz B sütunu.. birinci dikmeden enerji alıyoruz.. ikinci dikmede enerji veriyoruz.. işte tabandaki D zemini olan KALİTELİ UYKU süresinde, bazal matabolizma sağlanıyor. Yani aldığımız enerjinin yüzde altmışının uyku ve dinlenme süresinde bedenen kendini onarma ve yenilemesi için harcanması gerçekleşiyor.

Aldığımız enerjinin yüzde otuzunu da gündüz uyanık haldeki fiziksel faaliyetler ile harcıyoruz. Parmağımızdaki kasları tuşlarda oynatsak enerji harcıyoruz. Beynimizdeki nöronlarla düşünsek enerji harcıyoruz.
Şimdi sorabilirsiniz.. şu C nerede ?


A Anne burada.. B Baba burada fakat C çocuk nerede ? Ya da X burada.. Y burada.. Z zigot nerede ? İşte ÖZGÜRLÜK alanın ortaya çıktığı muhteşem iş.. C cinselliği.. Cinsellik ve Seks.. en başat ve başta yasa olan ÇOĞALMA yasasının bizim hayat seviyemizde yani EŞEYLİ ÜREME katmanında cinsellik ve parite ve eşleme olarak ortaya çıkan süreç.


CİNSELLİK seçme ve seçilmenin muazzam dansı.. hayatın çıkış kapısı olan DOĞUM'un başladığı yer.. özgürlük (hürriyet) ve seçim (ihtiyar) denildiğinde üçünü bir bileşen ortaya çıkıyor: İSTENÇ yani irade.. demek iş özgürlükle bitmiyor ve onun kaçınılmaz yanları olan seçim ve istençte ortaya çıkıyor.. DOĞUM'a mahkum olan her CANLI aynı şekilde ÖLÜM'ün esiridir ve kölesidir. Fakat ben doğuma olum dediğim gibi ölüme de DÜĞÜM adını veririm. Çünkü bu düğümde özgürlük ve özdeşlik iplerine ilmik atılır.

Öykü uzun.. gerçek derin.. dışarısının ve sokağın yatak odasından daha çekici olduğu bir ÖZGÜRLÜK zamanında sorumluluğun ve sorunluluğun.. zorunluluğunun ve yükümlülüğün açılması ve açıklanması.. en az dil kadar dini.. bilim kadar edebiyatı.. kültür kadar uygarlığın da tartışılmasını ve eleştirilmesini istiyor.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.
Osmanziya yontembilim.com
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk