Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: Tanri tanirlik'tan Tanrı Tanıklık'a Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Tanri tanirlik'tan Tanrı Tanıklık'a
    Gönderim Zamanı: 26-Mart-2024 Saat 20:43
Tanrı Tanırlık..
Tanrı Tanımazlık..
Bir seçimdir.

Servet vergisi alınsın mı tartışması yapılırken, bir arkadaş demiş ki sen önce kayıt dışı kazançtan vergi alınız.. diyor Mahfi EĞİLMEZ.. Avrupa da servette gelişmiş ülkelerde servet vergisi alınıyor. Amerika'da vergi kaçıranın aklını alırlar. Alanında uzman bulunamıyor. Döner ustası.. tırnak uzmanı.. elektirik ustası.. iş ilanı çok.. çalışan kimse bulunamıyor.. üç milyon genç.. ne okuyor ne de çalışıyor..

Şimdi Tanrı Tanırlık veya Tanrı Tanımazlık durumundan Tanrı Tanıklık ve evren ya da insan tanırlık durumuna geçiyoruz.

Yukarıda EKONOMİ haberi verdim..
Bunun TANRI ile ne ilgisi bulunuyor.

Tanrı RIZIK veriyor.. en birinci TANIKLIK budur.
Ancak RIZIK araç ve benzin iş ve eylemlerde bulunmak için. İşte hem rızık hem bu işler tanrı ile konuşmak gerekiyor ki bu da Tanrı tanıklık demek oluyor.

Hatta DUA vesilesi ve Hamd vasıtası O'nun ile konuşuruz. Ancak bazı konu ve çözüm ve bilgi aramak ve bulmak durundan KUR'AN OKURKEN ve özellikle namazda okurken sorumuzu yanıt ve sorunumuzu çözüm bulmamız selametli ve esenli bir TANRI tanıklıktır.


Bir keramete ve keşfe ve icada mazhar olmak insanın şımarmasına vesile olabilir.. ancak bu tür tanrı tanıklık zararsız bir iman ve feyiz ve sekine artırıcıdır.

Dinnur YAŞAR




Tanrı böyle kainatla konuşur. Bu doğaldır.






Tanrı böyle insanla konuşur. Bu mutsaldır.









Tanrı bir de KİTABIYLA konuşur. Bu kutsaldır.


Bu işte kitabı ve semavi dinlerler olur.


Fakat Tanrı'nın seninle konuşması hem doğal hem mutsal hem kutsal bir şekilde gerçekleşmektedir. Çünkü işin içine hem kainat hem insan hem kitab girmektedir.

ELBETTE çoğu insan bu şekilde bir konuşma yapamamakta araya başka KİMSELERİ ve NESNELERİ koymakta ve giderek kendi ÖZNE'sinden uzaklaşmaktadır.



Bu akşam namazını kılar iken birinci rekatta Aliimran suresinin 190 nci ayetlerini.. ikinci rekatta son ayeti yani 200 nci ayete okudum.

Birinci ayet

O akıl sahipleri, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken dâimâ Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler ve: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen bütün eksik sıfatlardan uzaksın. Bizi cehennem azabından koru!” derler.

ikinci ayet

Ey iman edenler! Sabredin, sebât gösterin, sabır yarışında düşmanlarınızı geçin, dâimâ savaşa hazırlıklı olun, uyanık bulunun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa erebilesiniz.


Birinci ayet bir SORU ikinci ayet bir YANIT şeklinde alınabilir.

Hatta Bakaranın son ayeti SORU.. Aliimranın son ayeti YANIT şeklinde olduğu için namazlarda genellikle Bakara surensinin sonu okunduktan sonra Aliimran suresinin bu son ayetini okumakta menduptur.

Burada söz konusu olan SÖZ'ler ARASINDA dolaştığınızda DİL'in sizinle konuşması perdesinde.. dünyanın ve dilin ve dinin sahibinin de sizinle konuştuğunu var sayabilmenizdir.

Var sayabilmek ve yok sanabilmek arasında geniş uçurumun farkında değilizdir çoğu zaman.. biz sadece günlük dilin çok var ile az yok çizgisi arasındaki DENGELİ ve UYUMLU yaşayabildiğimiz için bu yaşayabilmenin de neye mal olduğunu bilmediğimizde.. olanağımızın sürdüğü kadarıyla dilimizi sağlam ve sağlıklı kullanma sorumluluğumuzun da ayırdında olmadığımızda.. saat 00:00 dan 00:01 geçtiğini fark ederiz.. o kadar..

Osmanziya27.03.2024 00:02 üçyol izmir   


Dinnur YAŞAR 26.03.2024



Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 00:02
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk