Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: 16 kasım 2016 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3413

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 16 kasım 2016
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 23:12

İnsan başkasına bir söz söylüyor bir vesile ile.. fakat bu söz öylesine parlak ve değerli oluyor ki kendisi kendi sözünden çok istifade ediyor ve onu kayd ediyor ister istemez.. az önce böyle parlak bir söz gördüm.. ;İnsan başkasına bir söz söylüyor bir vesile ile.. fakat bu söz öylesine parlak ve değerli oluyor ki kendisi kendi sözünden çok istifade ediyor ve onu kayd ediyor ister istemez.. az önce böyle parlak bir söz gördüm ;

İnsanlar ayakkabıya benzer.
İyi mi yoksa kötü mü anlayabilmen için
onunla birlikte biraz yol katetmen
gereklidir...!!!

Bunu kıymetli bir arkadaşım.. yazmış ona dedim ki; "F.... bey.. bu söz sizin mi ? Böyle değerli ve parlak sözler, bir bakımdan, sahibi bilinmeyince, gökteki güneşe benziyor.. ne kadar ısı ve ışık verse de bu iyiliği yapanı bilmeyince değeri düşüyor."

Şimdi bu sorumu inşallah bu değerli zat.. sen, değersiz birisin bu değerli söz senden nasıl çıkar, anlamında almamıştır.. çünkü face'in ön zararlı tarafı böyle yazı ve yazarların irtibatının kesilerek sorumsuzca paylaşılmasıdır.. elbette yine arkadaşıma sorumsuzsun demiyorum.. fakat değerli ya da değersiz sözlerin ünlü birisine mal edilerek paylaşılmasıdır.. yani adam biliyor kendini bu sözü söyleyecek kapasitede değil lakin sözüne ve bu arada kendine revaç vermek için.. ünlü ismi imza olarak kullanıyor.. sonunda burası paylaşım adı altında kendini pazarlamak için sunmak ve sergilemek panayırı.

Belki kendimde dahi yöntembilimi pazarlamak için yaptığım reklamlar altında benim sergilemek amacı bulunabilir. Şimdi beni kendimden ve kendimi benimden daha ayıramamış birisi olarak bunun farkında olmayabilirim.. lakin burada paylaşılan değerli ve parlak sözlerin yazarlarıyla irtibatını koparmamak.. bize hakk ve sahipleri hakkında duyarlık göstermek alışkanlığını ve disiplini ve ciddiyeti kazandırır ki bu da Cenabı Hakkı tanımak yolunda değerli bir kapıdır.. yani ben'ini iyi bilen O'nu iyi bilir.

kıymetli bir arkadaşım.. yazmış ona dedim ki; "F.... bey.. bu söz sizin mi ? Böyle değerli ve parlak sözler, bir bakımdan, sahibi bilinmeyince, gökteki güneşe benziyor.. ne kadar ısı ve ışık verse de bu iyiliği yapanı bilmeyince değeri düşüyor."

Şimdi bu sorumu inşallah bu değerli zat.. sen, değersiz birisin bu değerli söz senden nasıl çıkar, anlamında almamıştır.. çünkü face'in ön zararlı tarafı böyle yazı ve yazarların irtibatının kesilerek sorumsuzca paylaşılmasıdır.. elbette yine arkadaşıma sorumsuzsun demiyorum.. fakat değerli ya da değersiz sözlerin ünlü birisine mal edilerek paylaşılmasıdır.. yani adam biliyor kendini bu sözü söyleyecek kapasitede değil lakin sözüne ve bu arada kendine revaç vermek için.. ünlü ismi imza olarak kullanıyor.. sonunda burası paylaşım adı altında kendini pazarlamak için sunmak ve sergilemek panayırı.

Belki kendimde dahi yöntembilimi pazarlamak için yaptığım reklamlar altında benim sergilemek amacı bulunabilir. Şimdi beni kendimden ve kendimi benimden daha ayıramamış birisi olarak bunun farkında olmayabilirim.. lakin burada paylaşılan değerli ve parlak sözlerin yazarlarıyla irtibatını koparmamak.. bize hakk ve sahipleri hakkında duyarlık göstermek alışkanlığını ve disiplini ve ciddiyeti kazandırır ki bu da Cenabı Hakkı tanımak yolunda değerli bir kapıdır.. yani ben'ini iyi bilen O'nu iyi bilir.

16 kasım 2016
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3413

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 23:13
Uyumak ve uyanmak HAKIKI kullanıldığında gece ve gündüze bağlı biolojik saatimizin sirkadeyn döngüsüdür.. sonra bu sanayimizin döngüsü olmuş. Nevm ve yakaza MECAZI kullanıldığında çeşitli farkındalıklar.. açılma ve keşf.. tenevvur ve aydınlanma
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide