Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: Serefli Fatiha Anahtari Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Serefli Fatiha Anahtari
    Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2024 Saat 12:11
Epey zamandan beri Tanrı Tanırlık ve Tanrı Tanımazlık mücadelelerini.. dincilik ve bilimcilik mücahedelerini bırakarak TANRI TANIKLIK düzeyine yükselmiştik.. fakat dincilik ve Tanrı Tanırlık yapanların çoğu bu kendi görüşlerini uymadığı için yükselme olarak değil de düşün olarak görürler ki bu normaldır.. çünkü Yahudiler hristinanları.. Hristiyanlar Müslümanları.. Müslümanlarda kendi mezheblerinde olmayan mezhebleri DÜŞÜK görürler ki bu gayet normaldir.. çünkü eğer yüksek görseydi ve haklı ve hakikatlı olsaydı o mezhebi veyolu ve izmi seçerlerdi.

Bununla beraber ben yeni bir din kurmuyorum ve hatta yeni bir mezhebte getirmiyorum. Sadece bilinen klasik anlayışlara uymuyorum ve geleneksel görüşleri yetersiz buluyorum o kadar. Bu da benim fikrimdir ve bu güne kadar da yani 24 yıldır görüşüme uyan çıkmadı.. Bu nedenle kendisinden başka uyanı olmayan yola da mezheb denilmez.







HUT ve NASR ile FİTN ve   FETH sözcuklerinin ANALITIK DUZLEMDE resimleri





HUT.. Hutame kelimesi Hümeze suresinde tanimlaniyor; Fî amedin mumeddede tamlamasi ile biten surede dikey ve yatay eksenlerle yer yuzune enlem ve boylamla belirlenmis bir KAFES gecirilmesi gibi aklimiz.. şuurumuz ve zihnimizde de böyle bir HAPISHANE söz konusu.. buna dil sepeti ve düş çorabi adi veririm.


NASR.. Hut resminde kurtuluş bulunmuyor. Karenin kenar ortaylarinin olusturdugu ortagonal eksenlerin belirledigi alanda.. sağ ustte mumin ruh ve sol ustte kafir nefis ile sag altta müşrik akil ile sol altta munafik kalb.. yani kendim de dahil CAĞDAŞ butun yahudiler.. tum hristiyanlar.. topluca muslumanlar.. hepimiz ve her birimiz Aliimran suresinin 4.ayette belirttigi Aziz olan Allahin AZABI ŞEDID intikamina muhatab ve maruz kaliyoruz. TEK BIR
KITABDA
BIRLEŞMEDIGIMIZ
için. Bu durum HUT resminde simgeleniyor. Ancak NUSRET yetişirse bu kelimenin resminde Rabbanî.. Rahmanî ve Rahîmî R sol SLAŞ ne yapiyor.. nefsin ve aklin alanini daraltiyor ruhun ve kalbin alanini genişletiyor. Daha çok ruhun zikiri işletiliyor ve kalbin ma'nasi çaliştiriliyor.







FTN.. FİTNE.. Enbiya 35 de uç tümce: Kulli nefsin zaikatulmevt. Ve neblikum bişşerri velhayri FİTNE. Ve ileyna türceun. Burada FTN harflerinim analitik düzlemdeki resmi.. sol alt kösedeki KALBIN kafesini açıyor. Resimde gordunuz mü ?


FTH.. FETIH.. resmi.. sag ve sol altta akil ve kalbi birlikte açıyor. Bu FATIHA'YI ŞERIFE ANAHTARI ile yaprığım T.T. Tanrı Taniklik.. tarih ve saatini yazdim tabloda.. dun Zammi sure olarak namazda okudugum HUMEZE suresindeki ve NASR suresinde açılimlarla yapilan bir anektod..



Tablonun tumundeki harfler.. ve harflerle meyda gelen isimler.. . isimlerdeki çizgiler.. çizgilerdeki anlatimlar sadece bir işaret.. bir remz.. bir simge.. bir sembol.. yani aparan.. açık ve seçik.. bedihi ve aşikar.. degil.


Remz ve imâ ile.. yapilan bu ANLATIMI.. İnşaallah anlarsiniz.


Açik ve seçik olan AR ve NESNE ve KAINAT tarafidir.. AD ve KIMSE ve INSAN kapali ve belirsiz tarafina geçtiginizde.. insan ESMA kainat HUSNA diyeceksiniz.. sonra imami ve kitabi mübininizi görup ismi a'zaminiza yuruyeceksiniz.. ancak biz bundan kaçiniyor ve kaçıyoruz. Dilimizi kötu ve kötüye kullanarak.. Hafazanallah.



Bu güne kadar hep Fatiha-i Şerife Anahtarı diyorduk.. fakat bu eskdi dile ait terkibler eskidiği için yeni güncel dile uygun olarak

Şerefli Fatihanın Anahtari

ŞEREFLİ FATİHANIN ANAHTARI

terimini kullanacağız








Geçen hafta bu tablo ile başlamıştık.. Şerefli Fatihanın Anahtarı konusu için tabloyu böyle genişlettik:



Düzenleyen osmanziya - 22-Temmuz-2024 Saat 12:21
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2024 Saat 14:20
İnsanları YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) ile dillerini öğrenmeye çağırdığım gibi islamları da ŞFA (Şerefli Fatiha Anahtarı) ile dinlerini öğrenmeye çağırıyorum.

Benim dünyamda tüm insanlar HALİFE-İ ARZ olarak içten ve etkin ve özgür ve dürüst olarak DÜNYA'da eşittirler. Birbirlerinden üstünlükleri bulunmaz. İnsan olmadan islam olmaz ve fakat insan da islam olmadan AHİRETTE kurtulmaz.

Benim dünyada ilk kitap bende siz kafirsiniz.. son kitap bende siz kafirsiniz gibi SAÇMA iddialar olmaz. Bu saçmalıklar olmayacağı için yahudi ve hristiyon ve müslüman bir arada.. bir şehirde.. bir ülkede beraber İNSANCA yaşayabilirler.

Akıllı ve zengin müslümanlara 3000 yıllık Tevratı, 2000 yıllık İncili ve 1400 yıllık Kur'anı tek bir kitapda toplayarak ve bir kütüphane kurarak hahamların, papazların ve hocaların saltanatlarına son vermeye çağırıyorum.

Dünya falan ya da falan (uluslar arası) şirket ya da devlet (ulusal partiler) ya da zenginler (22'ler) idare ediyor görünebilirler aslında nebiler ve veliler ile dahiler ve delilerin yönettiği bir dünyanın üzerine tahtlarını kuruyorlar. Benim çağrımın olması.. nebi ya da veli ya da dahi olduğumdan değil DELİ olduğumdandır. Çünkü kırk sene çağırıpta bir kişi bile peşinden kimsenin gelmediği ADAM, hala çağrısını sürdürmez. Sürdürürse adama DELİ derler.

Bu yüzden ben de akıllıları bıraktım.. benim gibi deli insanları ve islamları YBA ve ŞFA çağırıyorum.

Saygılarımla

osmanziya 22.07.2024 üçyol izmir 14:19
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2024 Saat 14:40
YENİ ÇAĞRI

İNSANLARI YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) ile dillerini öğrenmeye çağırdığım gibi İSLAMLARI da ŞFA (Şerefli Fatiha Anahtarı) ile dinlerini öğrenmeye çağırıyorum.

Benim dünyamda tüm insanlar HALİFE-İ ARZ olarak içten ve etkin ve özgür ve dürüst olarak DÜNYA'da eşittirler. Birbirlerinden üstünlükleri bulunmaz. İnsan olmadan islam olmaz ve fakat insan da islam olmadan AHİRETTE kurtulmaz.

DÜNYA

DİL

DİN

Düşünüyorum ki DİL dünyayı belirliyor ve dini tanımlıyor. Bu yüzden öncelikli yere yetişiyor önemli ve değerli bir nesne haline geliyor.

Benim dünyam' da; ilk kitap bizde.. siz kafirsiniz.. ya da son kitap bizde, siz kafirsiniz gibi SAÇMA iddialar olmaz.. aradan 3000.. 2000.. 1400.. yıl geçtikten sonra.. u saçmalıklar olmayacağı için yahudi ve hristiyon ve müslüman bir arada.. bir şehirde.. bir ülkede beraber İNSANCA yaşayabilirler.

Akıllı ve zengin müslümanlar.. 3000 yıllık Tevratı, 2000 yıllık İncili ve 1400 yıllık Kur'anı tek bir kitapda toplayarak ve KUTSAL KİTAPLAR adıyla bir kütüphane kurarak hahamların, papazların ve hocaların saltanatlarına son vermeye çağırıyorum. Bunu yahudiler ve hristiyanlar yapmaz.. yapsa yapsa müslümanlar yapar. Diğer taraftan üç ilahi kitabı bir arada okuyabilirse okuyabilirse FURKAN önceki ilahi kitaplarla ilgili farkları.. kainatın güzelliklerini.. insanın iyiliklerini.. dillerin gerçekliklerini.. dinlerin doğruluklarını.. gösterecektir.

Dünya falan ya da filan (uluslar arası) şirket ya da devlet (ulusal partiler) ya da zenginler (22'ler) idare ediyor görünebilirler aslında nebiler ve veliler ile dahiler ve delilerin yönettiği bir dünyanın üzerine tahtlarını kuruyorlar. Benim çağrımın olması.. nebi ya da veli ya da dahi olduğumdan değil DELİ olduğumdandır. Çünkü kırk sene çağırıpta bir kişi bile peşinden kimsenin gelmediği ADAM, hala çağrısını sürdürmez. Sürdürürse adama DELİ derler. Kendimin de DELİ olduğunu biliyorum çünkü artık nebiler ve veliler ile dahiler ve delileri birbirinden ayırmıyorum. Sadece fark şu: Nebiler ve veliler AR anlamında.. dahiler ve deliler AD anlamında varlıklara ve olaylara bakarlar. İlki önce Allah der ikincisi sonra Allah der. Ya da TANRI da diyebilir fark etmez.

Bunları en ince ayrıntısına kadar anlata anlata durdum.. yirmi yıldır.. hiç bir akıllı anlamadı.. bu yüzden ben de akıllıları bıraktım.. benim gibi deli insanları ve islamları YBA ve ŞFA çağırıyorum.

Saygılarımla

osmanziya 22.07.2024 üçyol izmir 14:40
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2024 Saat 15:01
YBA (YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ) diri öğrenme ve canlı düşünme işinde insanların anlamalarına ve inanmalarına yardım eden bir ENSTRUMAN.. İnsanların bir işe başarmaları.. mal ve hizmet sunmaları.. fazilet ve kemalat sermeleri💛🌹💛 için anlamaları ve inanmaları gerekir mi ? sanırım gerekmez.. fakat kaliteli ürünleri ve karakterli onurları için bu ANLAMA ve İNANMA çok önemli hale geliyor.

Burada Dini bir GEREKSİNİM olan NAMAZ'ın söyleme ve dinlemesi olan Fatiha Girişi ve Zammı Sure için icad ettiğim ŞEREFLİ FATİHA ANAHTARI (ŞFA) için Dinnur Yaşar sayfamda bir çağrıda bulundum.. fakat bu işin ve içerinin esası YBA biçimi olduğundan dolayı konuyu burada da paylaştım. Ta ki YBA kullanılmasına bir örnek olsun.

Saygılarımla

Osmanziya üçyol izmir 14:56

Düzenleyen osmanziya - 22-Temmuz-2024 Saat 15:01
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:30
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2405&PN=1

Yazılarımı burada ŞFA başlığı ile devam ettiriyoruz..



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk