Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: Re-enkarne Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3591

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Re-enkarne
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:56

Yahya güven

REANKARNASYON
Reankarnasyon varmıdır yokmudur sorusuna cevap arıyorduk, ve aramaya devam ediyoruz.
Daha önce'ki, yazımıza yapılan yorumlardan'da, feyz alarak, yazımıza bazı örnekler vererek devam etmek istiyorum.
Ölüm ve yaşam arasındaki bağlam seviyesi ve sınırı dâhilinde ortaklık derecesi nedir veya ne kadardır.?
Bizleri ilgilendiren, bizlere ayit olan bu iki husus bizler bunların ne kadarını kullanabiliyoruz, veya bunun neresindeyiz.?
Bütün bunların üzerinde insanların hâk ve hukukları nelerdir, eşitlik durumu nedir ne kadardır.?
Ölüm ve yaşam arasındaki süreç her insan veya her canlı için, aynı'mıdır, birmidir.
Bir yâ'da aynı olmalı veya olmamalımıdır.?
Şimdi aynı olmamalımıdır diyorsak eğer peki neden,?
Her insanın veya her canlının, konumuna göre duruma göre her konuda her durumda eşit olmaları gerekir'mi, gerekmez'mi.?
Peki olmalıdır diyorsak eğer, ilk önce herkesin yaşam süreci aynı olması aynı şartlarda mücadele etmesi, aynı hâk ve hukukları paylaşması gerekmez'mi.?
Bütün bunların olması icap eder diyebiliyorsak eğer yaşam sürecini konumuz olarak ele almamız şart olmuştur.
Bir insanın veya bir canlının doğumuyla ölümü bir anda gerçekleşenler'le, (50 veya 100 yıl ) yaşayanlar arasındaki farkı görmemek kör'lük, olur.
İşte bu farkı değerlendirecek olursak, bizlere çok şeyler anlatır ve anlatacaktır.
Meselâ
Bir can doğmadan cenin iken ölür.
Bir can doğar ve ölür.
Bir can doğar ve birkaç ay yaşar ve ölür.
Bir can doğar bir yıl yaşar ve ölür.
Bir can doğar ve birkaç yıl yaşar ve ölür.
Bir can doğar seksen yaş ve üstü yaşar sonra ölür
Ve bunun gibi canlar muhtelif yaşlarda, muhtelif şekilde muhtelif mekânlarda bir gün herkes ölür.
Peki canlıların kaderini tayin eden, yaşam sürecini barındıran doğum ve ölüm hâk göründüğü kadar, canlılara haklı ve eşit gibi'mi, görülüyor, eşit haklara sahip olunduğu kabül edilir'mi,?
Eğer ömür bir ve hesap aynı görülecek ise herkesin aynı şartlarda yaşamaları gerekmiyor'mu.?
Dolayısıyla burada çelişkiler ve soru işaretleri doğmuyor'mu.?
Yazı devam edecektir
Yahya GÜVEN
22/12/2018

Demiş Kardeşime karşı demişim ki:

eşitlikten önce denklik.. eşitlikten sonra özdeşlik.. YER alır.. denkligin ustunde benzetme.. özdeşligin altinda benzetim.. YER aliyor.. yani siz eşitlik ve musavati "orta" YERLEŞTIRIYORSUNUZ.. eşitlik TANRI mı ? Her nesne ve kimse O'na mi bağlı ?

osmanziya

Yine Yahya GÜVEN Kardeşimiz demiş ki:

REANKARNASYON

Değerli sayfa arkadaşım. Ekrem Çolpan can kardeşim, vesilesiyle daha önce'de yazmış olduğum. REANKARNASYON konusunu tekrar gündeme getirerek tekrar'dan yazmak istiyorum.
REANKARNASYON varmıdır yokmudur çelişkileri içerisinde kalanlar için, biz bazı bilgileri ortaya koyalım, kararı okuyucuya bırakalım.
İlk önce bu konuda. Kur'anı kerim'de bir kaç yerde geçen ayeti hatırlayalım, ve anlamını yazalım.
Ayet şöyle der. ( Yuhyiküm sûmme yumitûkûm, Sûmme Yuhyiküm. Sûmme yumitûkûm, Sûmme yuhricûküm minhe târeten uhrâ.)
Anlamı: Önce canlandırır sonra öldürür, sonra bir daha canlandırır sonra bir daha öldürür. Sonra sizleri aynı konuda ortaya çıkarır, ve bir daha iade eder.
Aynı ayet bir başka yerde şöyle demiştir.
( Yuhyiküm sûmme yumitûkûm. Sûmme yuhyiküm. Sûmme yumitûkûm. Sûmme ileyhi türceĝûn.)
Önce canlandırır sonra öldürür. Bir daha canlandırır. Bir daha öldürür. Sonra kendine, yani Allah'a dönersiniz.
Buda aynı ayet'in bir farkla başka bir anlamı.
Dolayısıyla bir kaç kere canlandırarak öldürüyor olması. REANKARNASYON olduğunu kanıtlamıştır.
Çünkü canlıyken öldürüyor. Öldürdükten sonra bir daha canlandırıyor. Ve bunu bir çok defa tekrarlıyor olması, adaletin yerini bulması için olduğu demektir.
Şimdi adaletin yerini bulması nasıl oluyor, onu anlatalım.
Biz insanlar bu dünyada yaşadığımız ömür denen bir süreç vardır.
Ama her insanın ömrü bir değildir. Kimilerin ömrü kısa, kimilerin ömrü uzun oluyor.
Ayrıca kimileri zengin, kimileri fakir, kimileri sağlıklı kimileri marazlı. Kimileri güzel, kimileri çirkin. Farklılık saymakla bitmez öyle değil'mi.
Peki bu hayat bir defaya mahsus yaşanıyorsa adaletsizlik olarak, birilerine haksızlık olmuyormu.?
Peki Allah cc kimselere haksızlık yapmayacağını buyuruyor.
Dolayısıyla REANKARNASYON sistemiyle herkese eşitlik sağlanmış olacaktır.
Şimdi REANKARNASYON sistemini özet olarak anlatmak farz oldu.
Âdem oğulları ( 50 yıl.) Ömür biçilerek, bu dünyada.( 3500 ile 4000 yıl ) arasında yaşam süreci. Allah cc tarafından tayin edilmiştir.
Ve bu süreci (70 ile 80 defa.) REANKARTE olarak tamamlarlar.
Dolayısıyla bazen bazı gelişlerde, ömür yetmiş, seksen. Bazı gelişlerde, beş, on. Yani farklı farklı süreçlerle ömürler değişir.
İşte bu sistem adalet sağlansın diye, sınav sistemi gibi bütün insanlara eşit bir şekilde verilmiştir.
Artık her insanın yaptığı âmel'lerle not biriktirerek siciline yazılır.
Bu şekilde yetmiş sınav'a tabi tutulur. Yani her ömür elli seneden ( 3500 yıl.) Yaşam hakkını kullanmış olur.
İşte bu yetmiş sınav'dan, toplam yeterli iyi not alanlar, ödül olarak CENNET dediğimiz ünüversite'yi kazanarak oraya yerleşiyorlar.
Ve aynı süreci yaşamış, aynı sınav'a girip çıkmış, ama bir türlü uyum sağlamamış, yani ümitsiz vaka olanlar. Ceza olarak. CEHENNEM dediğimiz yere sürgün ediliyorlar.
Bu iki ayrı örnek talebe'den başka, bir örnek talebe daha vardır, buda bütünlemeye kalanlar.
İşte bütünlemeye kalanlar. On sınav daha kurtarma sınavı hâk kazanır. Buda elli seneden beş yüz yıl eder. Yani.
( 3500+500=4000 yıl.) Yaşamış olurlar.
Ve bu süreç sonunda, kurtarma sınavına önem ehemmiyet göstererek kurtaranlar ödül olarak. CENNET'E Gider
Aynı tas aynı hamam devam edenler ise ceza olarak. CEHENNEM'E. Gider. Vesselâm
Not: Zamanım kısıtlı olduğu bir arada yazdığım için, tetkik etmeden paylaşmak zorunda kaldım. Eksik bilgi kalmış olabilir. Yorumlarda üstünde durabiliriz. Sevgilerimle saygılar hürmetlerimi sunarım.
Yahya GÜVEN
12/05/2020
K.S.A

Ben demişim ki:

Aziz Hocam Reenkarnayon kuraminin ya da inancinin son ucunda insan cennete gitmiyor.. Tanrı oluyor. Bunu muslumanlaştirip bitişi cennet ile noktalamışlar. Din bir sınavdir.. dil de bir yarış.. dini dillendirirken temel yollar oluyor ki bu ana yorumlari şoyle siralayabiliriz:
1.Teist
2.Panteist
3.Paneteist
4.Deist
5.Ateist
Elbette bu ana yollar arasinda ara yollarda bulunuyor.

Ayrintili degerlendirilmesine ve çözumlemesi ve tartişmasina girmeden sadece Re-
enkerne inancinin degilde yeniden dunyaya geliş olaylarinin bu gunku fenni yontemlerimiz ve dini inançlarimiz ile oluşturdugumuz bilgilerimizle açiklamak mumkun değil. Ancak gelecekte bu yapilmayacak anlamina gelmez.

Ancak benim bildigim CENNET amelle elde edilmez ve nebiler dahil kimse.. iktisadiyle.. adaletiyle.. salahatıyle.. ihsaniyle.. ihlasiyle kısaca ameliyle oraya giremez diye inaniyoruz. Imanla girilir. Bununla girilse ameli ve sadakatiyle muhteşem azazil girerdi fakat emanetiyle giremedi.. orasi MuhammedulEmin'e nasip oldu. Işte aminiyet ve medeniyet böyle bir sirdir.

Saygılarimla. osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:24
Aziz Kardeşim.. sizi tandığım için.. bu yazı sizin uslübunuz değil.. yukarıdaki yazının altına imza atmamışsınız ve başka bir yazar ismi de olmadığı için.. bu yazınıza yanıt vermeyeceğim.. sadece reenkarne konusu iki yazımıza ilişkin linki vereceğim.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2592&PID=4607#4607 bu yazılarda konuşa girmediğim ve sizi dinliyorum.. sizin olduğunu sanmadığım ve yazar adını vermediğiniz için bu yazı da oraya almıyorum.. sizi ciddiyetle dinliyorum. Hind Kültürü ve İslam Kültürü nerede ise bin yıldan fazladır bir arada ve etkileşim içinde.. karşılıklı kültürel alış ve verişler söz konusu.. KAST sistemi içinde bulunan Brahmanlar.. budistler.. hindular.. janistler.. sihler.. ve bütün DOĞU insan konusunda.. telkin konusunda.. adem medeniyeti konusunda BATI'ya karşı sürekli bir karşıtlık içinde.. GO-th-RA ilişkisi hakkında derinlemesine bir bilgi edinmiş değil ancak ilim denilen ve irfan ile ayrılması oldukça zor vasfımız bulunuyor. Diğer taraftan bu mantıklı ilimle birlikte en az ilim kadar etkin irade denilen bir meşietimiz dahi söz konusu.. sonuçta idrak ve irade ile meşiet ve mantık konusunda felsefesin en son temsilcisi sayılan Immanüel KANT'ın Teorik Aklın Tenkidi ve Pratik Aklın Tenkidi kitabı buna münazır yazılan Mao ZEDUNG' TEORİ ve PRATİK kitabı bulunuyor. Bu kitabların adını biliyorum.. içeriklerini de okumadım.. lakin "bilmek" için okumak gerekmiyor. Çünkü ben bir SARAYA girmem.. kendi klubemi kendi inşa ederim.. kendi barakamda olanın BENZERİ ve başkası orada da olur.. yani fazla bir şey elde etmem.. ancak SARAY ile meşgul olursam kendi kulübemi yapılandırmamış ve konutumu inşa etmemiş ve ikametgahımı imar etmemiş.. olur.. YBA ile de bunu anlatmak istiyorum zaten.. bilgilerimi YBA in reklam ve propaganda için yaparım lakin bunlarda onu örter hale geldi.. hasılı ilim ve irade ve kudret ve rahmet olarak bildiğimiz temel sıfatlar.. Kur'anı baştan tilavet ederken .. sure sure.. kıraat edip.. ayet ayet.. okuyup İHLASI suresini okuduktan sonra sıfırlanırlar. Yani mümin vasfı biter.. müslim vasfı başlar.. müslüm vasfı biter müttaki vasfı başlar.. şimdi bu dört sıfatı ile üç vasıf toplam 7 KATMAN ne anlama geliyor.. yoksa bunların birinde ölüp diğerinde diriliyor muyuz ? Görüyorsunuz.. lafzın hakiki ve mecazisi.. mananın ismisi ve harfisi.. zikrin cehrisi ve hafisi.. fikrin afaki ve enfüsisi.. bir UMMAN.. işte bu okyanusta yüzenlere boğulmaması için YBA inşa ettim.. lakin görüyorum ki millet hiç de boğulmamış.. bu gün yer yüzünde binalar yaptıkları gibi yarın okyanusun içinde de binalar yapacaklardır.. belki geçmişte ATLAS'da olduğu gibi yapmışlardır.. bunları bizi BİLMİYORUZ.. yaptığımız inançlar.. bilgiler.. haberler.. hadiseler.. vakıalar.. hikayeler.. kimilerine göre ruhun muazzam GİZEMLİ gücü kimelerine göre beynin muazzam SIRLI sinaps gücü.. TANRI'yı örtmek üzere inşa edilmiş insan ESMASI ve kainat HÜSNA'sı iş başında.. insanın görevi de bu örgü ve örtü ve perde ve duvaları delerek O'na ulaşmak.. İnşallah ölmeden evvel ulaşırız. Saygılarımla Osmanziya 29.12.2024
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 16:35
yokluk
yoksunluk
yoksulluk
yaramazlık
yitiklik
Yupermen
Y
yaratan
yapan
yarim
yanlı
yanlış
yalan

Hastalik bir tur Y olan YARAMAZLIK'tır. Diger "Y"ler gibi bundan kaçmaya çalısak bile hayatin ve şuurun yapi ve işlev bozuklugundan dolayi bu olay olur. kosmosun kaosu gibi homosun patosunda da kurtulamayiz.

...... Y ......

sol cizgi acz.. sag çizgi fakr.. alta inen çizgi naks.. kaçinilmaz olarak NAKS bizin yerin altina YARAMAZLIK ya da YAŞLILIK ile indirecektir. Çunku once başlat sonra bitir yadasindan hic bir nesne ya da kimse kurtulamaz
acz ve fakrın NAKS ve eksikligine karşin onu butunlemek icin mal ve hizmet sunumu yapmaya çalışmamıza HACAT adini verdim. Burada yaşam standarti bakiminda uç seçenek soz konusu:
Maksimum..
Minimum
Optimum

Her ne kadar maksimum katmani lüks konfor alani gibi gorunsede YETKINLEŞME cizgisinin dikeyligi karsisinda bu uç tabakanin her biri bir KONFOR rahatligi verir.. çunku alişkanlikla bir birinden çok farkli yaşam tarzlari aliskanliklar ve alişkinliklar ile siradanlasir ve olaganlasir.. fevkalede aci veya tad normal adetler haline gelirler. Çunku hacat yaratilişin amaci degil aracidir. Bu yüzden yaşam amaç olamiyor.
Konuştuklarim SELAM terimini ESENLIK kavramini VUCUD kelamini açiyor. Hani namazin sonunda diyoruz ya..

Allahumme entesselami ve min kesselam..

Ey Allahim varlık sensin ve butun varliklar senden gelir.

Tablonun SOL tarafinda tanimlanan SELAM sozcugu imkani ademini tanimlarken vucud anlatiyor. Bizde bu yaziya IKI YEDI YOKLUK 14 kavramla başladik.

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 16:36
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 16:39

İnsanlar genelde bilgilerin ve değerlerin muhtevaları ve içerikleriyle ilgilenirler.. oysa en azında sözün taşıdıkları kadar sözün kendisinin de sağlam bulunması ve sağlıklı olması önemli ve değerlidir..

Bu noktadan bizim birincil ve ikincil bilgilerimiz.. hatta aslı ve tali değerlerimizin salih ve sahih olmasının koşullarını ve kurallarını ve sonuçta ilke ve kriterlerini bilmek bize sağlam temeller üzerinde bina yapmamızı sağlayacaktır.

Her ne kadar bura reenkarnasyon konusu söz konusu edilmiş olsa da bilgimizin doğmatik ve septik ile reailist ve idealist dil ve felsefe değerlerine görü yapılanan teist ve ateist ile agnostik ve septik din ve inanç değerleri de parelellik gösterir.

Her ne kadar bence kültürün dil ve din bileşinleri eşit değerde olsa da bazı neden ve gerekçelerle dil ve bilim ya da din ve hukuk tarafları ağırlığın ortaya koyabilir.. insanda farklı zamanda farklı davranabilir.

Saygılarımla

osmanziya 29.11.2024

İnsanlar DİNAZORLARIN yok olmasını meteor düşmesi ile açıklanıyor.. Müslümanlarda Nuh aleyhisiselam zamanındaki tufanı ile açıklıyor.. her ikisi de YORUMLU bilgi.. bu konuda ve başka konuda tür yorumlar için şunu yazdım: Aziz Kardeşim.. sizi tandığım için.. bu yazı sizin uslübunuz değil.. yukarıdaki yazının altına imza atmamışsınız ve başka bir yazar ismi de olmadığı için.. bu yazınıza yanıt vermeyeceğim.. sadece reenkarne konusu iki yazımıza ilişkin linki vereceğim.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2592&PID=4607#4607 bu yazılarda konuşa girmediğim ve sizi dinliyorum.. sizin olduğunu sanmadığım ve yazar adını vermediğiniz için bu yazı da oraya almıyorum.. sizi ciddiyetle dinliyorum. Hind Kültürü ve İslam Kültürü nerede ise bin yıldan fazladır bir arada ve etkileşim içinde.. karşılıklı kültürel alış ve verişler söz konusu.. KAST sistemi içinde bulunan Brahmanlar.. budistler.. hindular.. janistler.. sihler.. ve bütün DOĞU insan konusunda.. telkin konusunda.. adem medeniyeti konusunda BATI'ya karşı sürekli bir karşıtlık içinde.. GO-th-RA ilişkisi hakkında derinlemesine bir bilgi edinmiş değil ancak ilim denilen ve irfan ile ayrılması oldukça zor vasfımız bulunuyor. Diğer taraftan bu mantıklı ilimle birlikte en az ilim kadar etkin irade denilen bir meşietimiz dahi söz konusu.. sonuçta idrak ve irade ile meşiet ve mantık konusunda felsefesin en son temsilcisi sayılan Immanüel KANT'ın Teorik Aklın Tenkidi ve Pratik Aklın Tenkidi kitabı buna münazır yazılan Mao ZEDUNG' TEORİ ve PRATİK kitabı bulunuyor. Bu kitabların adını biliyorum.. içeriklerini de okumadım.. lakin "bilmek" için okumak gerekmiyor. Çünkü ben bir SARAYA girmem.. kendi klubemi kendi inşa ederim.. kendi barakamda olanın BENZERİ ve başkası orada da olur.. yani fazla bir şey elde etmem.. ancak SARAY ile meşgul olursam kendi kulübemi yapılandırmamış ve konutumu inşa etmemiş ve ikametgahımı imar etmemiş.. olur.. YBA ile de bunu anlatmak istiyorum zaten.. bilgilerimi YBA in reklam ve propaganda için yaparım lakin bunlarda onu örter hale geldi.. hasılı ilim ve irade ve kudret ve rahmet olarak bildiğimiz temel sıfatlar.. Kur'anı baştan tilavet ederken .. sure sure.. kıraat edip.. ayet ayet.. okuyup İHLASI suresini okuduktan sonra sıfırlanırlar. Yani mümin vasfı biter.. müslim vasfı başlar.. müslüm vasfı biter müttaki vasfı başlar.. şimdi bu dört sıfatı ile üç vasıf toplam 7 KATMAN ne anlama geliyor.. yoksa bunların birinde ölüp diğerinde diriliyor muyuz ? Görüyorsunuz.. lafzın hakiki ve mecazisi.. mananın ismisi ve harfisi.. zikrin cehrisi ve hafisi.. fikrin afaki ve enfüsisi.. bir UMMAN.. işte bu okyanusta yüzenlere boğulmaması için YBA inşa ettim.. lakin görüyorum ki millet hiç de boğulmamış.. bu gün yer yüzünde binalar yaptıkları gibi yarın okyanusun içinde de binalar yapacaklardır.. belki geçmişte ATLAS'da olduğu gibi yapmışlardır.. bunları bizi BİLMİYORUZ.. yaptığımız inançlar.. bilgiler.. haberler.. hadiseler.. vakıalar.. hikayeler.. kimilerine göre ruhun muazzam GİZEMLİ gücü kimelerine göre beynin muazzam SIRLI sinaps gücü.. TANRI'yı örtmek üzere inşa edilmiş insan ESMASI ve kainat HÜSNA'sı iş başında.. insanın görevi de bu örgü ve örtü ve perde ve duvaları delerek O'na ulaşmak.. İnşallah ölmeden evvel ulaşırız. Saygılarımla Osmanziya 29.12.2024 üçyol izmir 15:39

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 16:47
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03