Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: subhe Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2841

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: subhe
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 06:01






A dan sonra “B” ve BABA önemli bir harftir.. biha bahtimiz. Ve bihi bahsimiz soz konu oldugunda yaşamda oyun ve şuur oyku olup ortaya bir senaryo ortaya çıkarıyor.

Bu öykü ne olabilir ?

1.Maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini gidiyoruz.
2.Adem baba’mızın tohumları cennet ve cehenneme gidiyor.



Face de değerli bir Arkadaş Diamond Tema denilen bir arkadaş için baştan sona övgü dolu cümleler sarf edince ona dedim ki "Deist, teist, ateist hiçbiri sorduğu sorulara tatmin edici bir cevap veremiyor." diyorsunuz. Bunu nereden biliyorsunuz ?

Bilinenlerden çıkarılan bilinmeyen olan SORU ile bilinmeyenlerden çıkarılan YANIT arasında ilginç bir korelasyon bulunur.

Bu korelayson ve mukarenette ilk bağlantı bilinende terslik.. ikincisi bilinmeyende terslik.. buna tersine mühendisliği de eklediniz mi ortaya böyle başkalarından öğrendiği ezberlerini "bilgi" sayanları şaşırtan bilgelik.. yapay zekaya şaşıranlar böyle doğal zekaya da şaşıracaklardır.

Kaldı çağdaş zihniyet.. doğal ve yapay ayırımını kaldırarak her şeyi enformasyonda (bilgi) toplamak ve onu atom ve hücre yerine ikame etmek ve böylece bir tür sorumsuz panteizme ulaşmak istiyorlar.

İmamI Nursi felsefecilerin en akıllıları sofestailerdir (septikler, sofistler, agnostikler) der. Savında haksız olmadığı böylece ortaya çıkıyor.


Bu durumda bilginin iki konumu olan teşbih'in doğmatizm ve skolastizme.. şüphe'nin septizme ve agnostizme gitmesi kaçanılmaz görünüyor.


Bunlardan başka gayet önemli   müteşabih ve teşebbühü kavramlarını eklersek ŞBH ilginç bir kök olarak görünüyor. Diğer taraftan insanı rahata götüren kuşkuculuğun kesinlikten daha rağbet görmesi daha normal ve doğaldır.

Burada söz konusu olan kendisi gibi kuşkucu olmayan tüm felsefesi ve dini meslek ve meşrebleri yanıt vermesi olumluluğu ve kesinliği esas alan yaklaşımı bağlar. Kaldı ki kesinlik eğer ÖLÇÜT alınsa bundan dolayı BİLİM din haline gelir.. din de BİLİM haline gelir. Yani ikisi de aynı şey olur.. bu durumda ne olur ?

CEHALET...

Her şeyi bilen insan hiç bir şeyi bilmeyen insan gibi İNSAN değildir.

İnsan olan bir taraftan kuşkucu soruları sorarak BİLİM yapar.. bir taraftanda kesin yanıtlara bakarak DİN eder. Böyle hem aklını hem kalbini kullanarak cüz'i ve Külli alanlara yönelerek insanlığını yürütür.. islamlığını ilerletir.. kulluğunu sürdürür.

osmanziya 29.06.2024 06:01 üçyol izmir













Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 18:37
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk