Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: aile Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2957

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aile
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:47
[09:49, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Teşekkur ederim.. kural kaliteli mal ve hizmet sununmu.. demesi kolay yapmasi olay bir iş.. kalitenin ortaya çikmasi için.. mal ve hizmeti çapına göre.. pek çok faktörel ve aktörel DOLAY gerekiyor.


[10:01, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu.. sorunlulugu gideren GEÇIM işinin gorüneni.. bir de gorunmeyeni söz konusu.. sorumlulugu gerektiren SEÇİM kısimi var; karakterli fazilet ve kemalat serimi.. kaliteli sunuma geçim.. karakterli serime seçim.. dedik.. bu MAIŞET ve MEŞİET beraberliği öylesine ince ve spesifik bir iş ve işletim.. bu MESAÎ ve MEŞAİ birlikteligi öylesine duyarli ve sofistike eylem ve etkinlik.. benim sözcukleri şöyle dizmeme benzemez. Pratik teoriye uymaz.
[10:06, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Bir suru deneme ve yanilmadan pek çok degiştirme ve duzeltme çıkarmak gerekiyor.. ustelik çözdugun sorunlar.. ulaştigin hedefler.. yeni problemler çikariyor ve yeni hedefler gerektiriyor.. çözemedigin diger sorun ve ulaşamadiğin hedeflerle birlikte..


[10:18, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Örnegin.. iyi laf söylerim amma iş yapamam.. siz guzel iş yaparsiniz amma oturup degerlendirmezsiniz.. üçuncusu guzel laf söyler ve   iyi iş yapar fakat kazik atacağı zamani bekler.. dördüncusu sözu ve işi ve niyetinde bir BOZUKLUK olmaz lakin sabri yoktur.. ekibi yari yolda bırakıverir.. hasili nefis kafir.. ruh münkir.. akil muşrik.. kalb münafik bir TANRI.. bunlarin urettigi ve tukettigi ülkeden ve toplumdan ne IYILIK gelir.. bunlar egittigi ve yonettigi beyin ve beden nasil DOGRU yurusun..


[10:22, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Önce bu tanrılara sanrı bulunduklarini..sonra insan olduklarini anlatmak gerekiyor.. fakat bu başkalarina oldurmak ve buldurmaktan önce kendimin aramasi istenmez mi ?


[10:35, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Amellerim ve emellerim arasına sıkışmıs ELEMLERIM.. 72 yaşina ulaştı.. bir ömur bir karıya talim etmiş sümsuk ve sünepe müslüman olarak ne yapabilirim ki ? Iki üç kariyi bir araya getirip çoluk çocugu ile on kışilik bir aileye kaliteli LAIKLIGI ve karakterli DEMOKRASIYI ögretip özümleyemeyen bir koca ve baba partiye şerefli ve fereşli bir ONUR ve şirkete yararli ve verimli bir URUN verebilir mi ? Bu şirket ve partinin suyu.. hangi toplumdan.. hangi ulustan akacak ? Aileleri bozuk bir milletin devleti duzgun olabilir mi ?


[10:38, 23.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Çetin Altan'ın dedigi gibi enseyi karartmayacağız.. ancak neyin aranmasi ve bulunmasi ve olunmasi gerektigini de iyi bilecez..


saygilarimla. Osmanziya 23.07.2023 uçyol izmir 10:38


İnsan neyin arasında daha doğru nelerin ve kimlerin ARASINDA bulunduğunu bilecek..

Örneğin vaki ve kesin bir GEÇMİŞ ile belirsiz ve mümkün bir GELECEK arasında olan BU GÜN'nün ne kadar şaşırtıcı olduğunu..

Yeniye aşık bir nefis ise eskiye meftun bir ruh taşıdığını ve bu ikisi arasında yer aldığını..


Şimdi bir sayı verelim.. 40 yaş..
kırk yıl öncesi ile kırk yıl sonrası..
yani bir den otuz dokuz ile kırk birden seksene kadar bir ÖMÜR de.. geçmiş eğitim dönemi ile gelecek yönetim dönemi arasında nasıl bir yol izlemiş.. ona bakalım..

Ben 72 de buna bakıyorum.. sekiz yılda ne yapabilirim ?
Bunu geçirilmiş 72 sene söyleyebilir mi ?

Bunu çeşitli açılardan konuşabiliriz.. SEKS açısından bakalım.. insanın yarısı YAŞAM ise yaşamın yarısı sekstir ve bu yüzden en azından hayatımızda dörtte birlik yer tutmasına rağmen işin ASLI hiç konuşulmaz.

SAĞLIĞIN KAPISI kaliteli uyku temeli üstünde yükselen alkali beslenme ve fiziksez egzersiz sütunları kapatan YASAL (meşru) SEKS (cima)   başlığı taşır.

Şimdi gençlere bakıyorum.. sokakları yatak odasından daha seksi hale getirdiler... neden ?

Bunun çeşitli nedenleri olabilir.. kendini daha özgür hissetmek.. kendini daha cesur göstermek.. genç ve güzel bedenini görmek ve göstermekte karşı konulmaz coşku.. gençler ve özellikle kızlar arasında kızışan rekabet.. modaya uymanın kaçınılmaz çekimi.. çeşitli bilmediğim başka nedenler olabilir ancak 60 sonra gelen.. kaçınılmaz ÇİRKİNLEŞME 80 den sonra gelen.. kurtulunmaz.. YAŞLANMA.. çirkinleşme ve yaşlanmanın sonuçları olan geleceğe ve öbür dünyaya ilişkin YALNIZLIK ve UMUTSUZLUK..   Çünkü BENCİLLİK her geçen gün Yalnızlığı artırır..   UTANMNAZLI her geçen gün UMUDU azaltır. Bunu birileri söylememiş ya da söylese de önem vermemiş olabilir.. lakin yaşlandıkça geçmişin etkisi daha da artar. Bu bakımdan birilerinin yanlış ve yalanlarından.. kendine ve başkalarına verdiği zarardan dolayı tükenmeye başlayan UMUDUNDAN başka bir şeyi kalmamışsa.. onu da elinden almamak lazım. Kendimize bakmak en iyisi.. belki biz de öyle olabiliriz.

Saygılarımla osmanziya 23.07.2024 12:04 üçyol izmir




Yaklaşık yirmiye yakın dosyadan sonra ortaya çıkan bu tablonun altındaki dosyaları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa duoğru izlerseniz..

hem konuyu

hem YBA işletilmesini

anlamış ve görmüş olacağınızı düşünüyorum

Saygılarımla

osmanziya

23.07.2024 14:47

20240723_144757_AILE.zip
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2957

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:19


Bir şey hayalden ve sıfırdan başladığında ayaklarında ayakkabı bile yoktur.. Yani Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan yedi sene sonra ki bu fotoğraftan.. bu gün geldiğimiz noktaya bakarsak.. İrandan Yunanistana.. İraktan İsraile giden çizgi.. dinin ve dilin değil aklın ve vicdanın hüküm sürdüğü bir geleceğe götürüyor.. bu gün yahudi ya da müslüman olduğunu.. mason ya da marksist bulunduğunu iftiharla söyleyen insanlar bulunabilir.. ancak yarın bunlar UTANÇLA anılacak.. dili ve dini.. emeği ve özgürlüğü.. barışı ve insanlığı yani ortak insani değerleri sıfırlamıyor ve kötülemiyorum.. ancak bu gün müslümanım diyerek kendinden başkasının da müslümanlığını nazara almayan.. yani dünyayı kendi köyünden ibaret bilen bir ZİHNİYET ortadan kalkması bile azalacağını düşünüyorum.. geçmiş yıllarda ve yüzyıllarda birbirini telef eden katolik ve protestanlar.. yahudi ve müslümanlar.. sünniler ve şiiler.. masonlar ve marksistler.. budistler ve komünistler.. bunları KULLANANLARCA milyonların ölümüne neden olduklarını göz önünde tutarsak.. dinleşen felsefeleri ve ideolojileşen dinleri AYDINLARIN ortaya çıkardığını unutmatsak.. artık hoclar ve yazarlarca günlük dilin düz yazısıyla yazılmış HAZIR açık ve seçik SEHİL yazılarla ÖRGÜTLEŞTİRİLEREK özgürleşeceğini var sayan KÜLTÜRLENME üçüncü dünya savaşına toslamak üzere.. o zaman artık herkesin kendini kurtarma sorumluluğu ile baş başa kalıyor demektir..

Sorun-luluğumuzu geçimle çözüyoruz
Sorum-luluğumuzu seçim çözüyoruz.
Yüküm-lülüğümüz..
Konum-luluğumuz..
Belli değil

İşte bize düşen bunu belirlemek.. bizim konumuz ne.. bizim yerimiz neresi.. bunu iyicene bir belirlesek.. yükümlülüğümüz de belli olacak.. biz kavm miyiz yoksa rasul müyüz.. ahseni takvimden ahseni amele giden yerde hangi KONUMDAYIZ..

Dün sayfalarımda bir ÇAĞRI yaptım..
Elbette yirmi senedir kendim söylediğim gibi kendim dinliyorum.
Ancak bir gün SES geleceğine umudum bulunuyor.
Bir değerli Arkadaşım demiş : TANRIM KONUŞMALIYIZ; LÜTFEN, MÜMKÜNSE HEMEN! adıyla kitab yazmış ve bu başlığın hemen altına da "Monolog" yazmış.. yani Tanrı ses vermedi.. ben kendi kendimle konuştum.. çünkü Tanrı'nın DİYALOG'u ibrahim ve musa ve isa ve muhammed aleyhisselatü vesselam'larla bitti..

Konuşursak sen ile ben konuşuyoruz.. bende yürek var sesleniyorum lakin sende yörek gibi bir kürek var, boyuna yaşamı amaç edinmişsen sesin gelmiyor.. boyuna çamurla dünyayı yükseltiyorsan.. ahiretten de bir umudun kalmamış.. sen var sanıyorsun lakin Tanrı'yı ve kendini kandırıyorsun ve bundan da haberin bulunmuyor.. aramadığın için.. ararsan bulursun.. belki de olursun kim bilir..

Garibim rahmetli Zeki COŞKUNSU.. konuşacak kimse bulamadan çekti gitti.. Amma Maşaallah TAŞ GİBİ KİTAPLARIYLA.. Rabbimiz gani gani rahmet ede. Amin.

osmanziya 23.07.2024 üçyol izmir 15:18
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2957

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 19:13
Ramazan Hocam'a dedim: Değerli Hocam, güzel bir saptama.. "Devlet koltuğu emanet olarak algılanırsa kalkması kolay olur; eğer mülk olarak görülürse kalması zor olur." demişsiniz. İkinci cümleyi "kalkması zor olur." diye bitirseydiniz daha açık olacaktı. Her ne ise Bir de başında demokrasi koltuğunun üstünde demoklesin kılıncı anlaşılırsa.. fakat millet ne krasi bilir ne de kles.. sadece islam adına yapılan "demo"ları anlar.. oysa islam falan ya da filanın ağzından değil bizzat Kur'an lisanında belirtilen MARZIYAT-I İLAHİYE'dir. Fakat biz onu çoktan liderlerin marziyatı haline getirdik. Oysa liderler şimdi OY adı verilen senin marziyatın ile oradadırlar. Hasıla kelam DÜNYADA insan olmadıktan sonra islam olunmuyor.. insanda AİHERETTE islam olmadan kurtulamıyor.. saygılarımla.. sağlıcakla kalınız. osmanziya yontembilim.com   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk