Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: fatiha şerife çağrısı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2847

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: fatiha şerife çağrısı
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:17




dokuz yıl önce İzmir
gaziemir de açılan cami.. ve caminin mihrabının resmini yayımlamışım.. Cami içinde de Noter Mustafa Beyin bir vakfı da bulunuyor.. bu paylaşımı yenileme vesilesi ile bir BİRLİK tablosu da yayımlayacağım.. benin olmayan okuyucularım ve çok sayıda beğenicilerim ve hiç sesi çıkmayan YARARLANICILARIM.. yararlanan kimse arar.. arayan olmadığını göre yararlanıcılarım da bulunmuyor demektir.. öyle ise bende şimdi olmayan ancak gelecekte olabilecek yararlanımcılara sesleniyorum.. TANRI acaba ÜÇ olabilir mi?


Üstadım İmamı Nursi'nin cenazesini kaçıran Askeri uçakta bir Subay demiş.. Tanrı üç olamaz mı biri yerde.. biri yer altında.. biri de gökte.. sanırım eski TÜRK inançlarından söz etmiş.. şimdi burada sunduğum tabloya bakın ve birde burada mihraba.. bu üç göreceksiniz.. tevafuk etti yeni.. ben yaptıysam Allah Azze ve Celle canımı alsın. Einstein Macro uzay dünyası ile Planck micro atom dünyası ortasında bizim Nevton yasalarınını cereyan ettiğ midi dünya yok mu ? Al size üç tane fizik.. mikroplar ve bitkiler ve hayvanlar.. alın size üç tane bio dünya.. bir VAKİ dün var bir de MÜMKÜN yarın.. ikisinin arasında da ne olduğu belli olmayan bugün.. işte size üç tane zaman ve üçü de birbirine benzemez.. sonuçta NİCELİK olarak tabloda üç tane SAYI yazdım.. hatta dört.. bunu görün ve anlayın ve düşünün.. eleştirin ve sorun.. ancak siz düşünmeyi hiç beceremiyorsunuz.. ezbere sayfalar dolusu laf söylersiniz..


Kul euzu birabbannas.. melikinnas.. ilahinnas.. diye bitmiyor mu son sure ile Kur'an-ı Mu'ciz-ül-beyan ? Hatta BİR Tanrının BİNBİR ismi bulunuyor.. en azından YÜZ tanesi hadisle belirtilmiş.. Kitabda ise temel sıfatları ve isimleri belirtilmiş besmelede.. ihlasta.. ayetelkürsüde.. haşir sonunda.. sonunda dünyada ikiler.. üçler.. dörtler.. yediler dokuzlar.. fakat TANRI BİRDİR. Bunu her akıllı ve düşünen insan bilir. Ancak Tanrı hakkında konuşmaya başladığımız onun isimleri ve sıfatları olur.. eserleri ve yapıtlar olur.. melekleri ve kitabları bulunur.. Peygamberleri olur ve hepsi aynı kaynaktan gelmiştir.. Peki bu kitab ve nebi ayrılıkları nedendir ?


Kendi ellerimizde yazdığımız ekonomik ve politik çıkar ve yararlarımıza alet ettiğimiz kitaplar yüzünden. Akıllı ve zengin müslümanlar bir araya gelsin Yehova Şahitlerinin tevrat ve incili bir araya getirdii gibi Akıllı Muslüman Zenginlerde tevrat ve incil ve Kur'an üç kitabı bir araya getirsinler insanları hocaların, papazların ve hahamların ellerinden ve dillerinden kurtarsınlar.
Sonuçta siz sustukça.. susturulmazsam ölünceye kadar konuşacağım.. anlaşılan...

Ve biz Fatiha-i Şerife Anahtarı ÇAĞRISI
Fatiha cagrisi
İmamı Nursî afaki tefekkür kesrete götürür.. enfüsü tefekkür ise vahdete isal eder demiş.. tablo onu gösteriyor.. Aslında kesretin karşısında vahdet yok kıllet var.. çokluk ve azlık söz konusu.. azlık ve kıllet ise iki şeyle ilgilendirilir birisi teklik diğeri çiftlik.. çiftlik çokluğun birimi olarak düşünülür ve öyledir.. çünkü doğana ve kitaba göre her şey ÇİFT yaratılmıştır. Teklik ile hem çiftliğin karşısını çıkartılır hem birliğin karşısına çıkartılır. Tanrı birdir ve tekdir.. yaratılan ise çifttir ama iki bir araya gelir tek olur; örneğin karı ve koca çiftleştiğinde tek olur ve teklikten de bir çiftlik çıkar, kız ve oğlan. İşte yaratan lem yelid ve lem yuleddir.. yani o ne doğurulmuş erkek ne de doğurmuş kadındır.. Yani Tanrı bizim burada söylediğimiz somut ve nesnel SAYILARLA alakası olmayan bir nicelik ve niteliktir.. Yani Tanrı hakkında birilerinin ezberlerine göre konuşacaksınız.. dinler arası, diller arası ve kültürler arısı laf savaşlarına hazır olun.. ancak Tanrı Tanırlıktan.. Tanrı Tanıklığa geçmek istiyorsanız benin Fatiha Şerife Anahtarı ÇAĞRIMI kulak vereceksiniz.
Sağlıcakla kalın.

osmanziya 01.07.2024 konak izmir






ilmin ve iradenin kendisine RAM olduğu yer.. ROM'u siz bulun

bilgi ve öğrenme ile genişler.. buyruk ve eylem ile yükselirsiniz... ve bu iki kanadı birleştirerek yürürsünüz.. ilerlersiniz.. yüzersiniz.. uçarsınız.. yani x,y ve z... mihrab.. kürsi ile menberin birleşimidir.. ilim ve iradenin birleşiminin eylem ve amel olduğu gibi.. amelin bir zamandaki hali var HALK içinde.. birde namazdaki hali var.. HAKK ile.. namazda halkı ardına atar HAKKA yönelirsin.. yani yüzünü hakka çevirirsin.. z.a.m.a.n'ın tersi olan n.a.m.a.z ile ilmin ve halkın.. emrin ve iradenin.. mantığın ve nutuğun.. bilgin ve sevgin.. iki kanat olur.. namazların kadar yüceltir.. sonra oradan aldığın dersi zamana getirir.. erdemin ve yetkinliğin izlerini istersin. Nebi seni buraya kadar getirir.. Rasul seni buraya çağırır.. buradan gerisi, yani velayetin ve kurbiyetin ve ubudiyetin, yolunu açmakta de sana aittir...



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk