Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: gusül Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2937

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: gusül
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:00
Karmaşık şeyler önce yalın ve basit işlerle başlar.. reflekslerle alışa alışa kolay ve çabuk hale gelir. YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) ile yaptığım bu Düzenleme ve Değiştirme ile Düzeltme ve Denetleme SÜRECİ genetik, nörol ve hormonal hareketlere bağlanıyor. Burada çevreden gelen etkileşim gösterilmesede tablonun ilerleyişinde içkindir. Çünkü değiştirme ve düzeltme çevresel etkilerle gerçekleşir.

İnsanın kendisini tanıması büyük bir olay.. çünkü tüm diğer olaylar bunu sağlamak içindir.

Saygılarımla

osmanziya 21.07.2024 üçyol izmir 11:59

Abdest hakkında ayet Kur'anda iki kez yer almaktadır. Ezberimde olanı Kitabda 5 nci sure olan MAİDE suresinde yer alan 6. ayettir. Burada teyemmüm abdesti ve namaz abdesti nasıl alınacağı ayrıntılı anlatıldığı halde GUSUL abdestinin yan BOY abdestinin yani cimadan sonra alıncak abdestin nasıl alınacağı hiç söylenmiyor. Demek ki her şey KİTAP'da yazmıyor ve sünnet gerekiyor.

Gusul abdesti almanın kolay yolu.. ağzınızı ve burnunuzu kapatım gölün icine girmek ve çıkmaktır. Böylece bedeninizi temizlemiş olursunuz.. bunu Hristiyan hayatta bir kere yaparlar VAFTİZ adıyla.. keza eski semavi dinlerin kalıntısı olan HİND dinlerinde GANJ nehrine girmek suretiyle yapılır.. demek ki GUSUL bütün dinlerde olan evrensel bir TEMİZLİK. Eğer bütünüyle böyle bir boy abdesti almak imkanınız yoksa banyoda bedeninizin parçalarını sağ ve sol bacak.. sağ ve sol kol.. teker teker yıkayacaksınız. Ağızı ve buruna su alarak temizlemekte ayette yazmıyor. Çünkü bunlar SÜNNET.. her ibadetin farzı var.. vacibi var.. sünneti var.. müstehabı var.. dört katmanlı bir iş ve en önemlisi senin buna kattığın incelikler.

işte gusul abdestine benim kattığım incelik ise SAĞ ayağımı yıkarken RUHUMU temizlerim.. manen ve sembolik olarak.. SOL ayağımı yıkarken NEFSİMİ temizlerim.. içgörü ve remzi olarak.. SAĞ kolumu yıkarken AKLIMI temizlerim.. ma'na ve lafız olarak.. SOL kolumu yıkarken KALBİMİ temizlerim.. sembolik ve simgeli olarak.. sonunda ASLİ olan dileklerim ve düşüncelerim.. TALİ olarak duyumların ve duygularımda yıkanmış olur.. İNSULA'da



Osmanziya 21.07.2024 12;35

12:34


Bu tablolarımın evveliyatı buraya yüklenmış kırka yakın word dökümanı olan TABLOLAR ile teker teker anlatılmış. Bunları versiyon sırasıyla yalından karmaşığıya doğru inceler ve izlerseniz görürsünüz.. elbette incelemek için gereken önemi ve izlemek için icab eden değeri verebilirseniz.. Bunu yaptığınızda tabloları imgeleme ve tahayyül cesaretiyle irdele ve tevvehüm girişimini başlatmanızda gerekecektir. İşte bunları buraya bindiriyorum. İndirmek ve gereğini yapmaz size kalmış.

Sayılarımla

20240721_124019_TAKDIM.zip

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:40
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk