Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: hazine haritasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4008

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hazine haritasi
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:35
"Her kemal ve cemal sahibi kendimi görmek ve göstermek ister." sırrınca herkes şiir ve sair vasıtalarla meşru ve makul ve mümkün olduğu kadar KENDİNİ GÖSTEREBİLİR.. yani RİYA yapabilir.. sanırım kendi göstermenin mümkün olmayanına heves.. benim YBA otuz senedir mümkün olmadığına göre heves olabilir.. makul olmayanına heba..   meşru olmayanına heva   denir.. diye düşünüyorum. osmanziya

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2693

bilgiler ve düşünceler ve inançlar

inançlar ve düşünceler ve bilgiler

birbirini etkilerler

ISTIKAMET.. benim gibi körler için bu TABLO da gosterildi.. görenler zaten dinin ayri.. sıratin ayri.. metnin farklı.. ma'nanin farkli oldugunu.. biliyorlar.

Bir tek din bulunur ve fakat insanlarin sayisi kadar da sırat olur..

İnsanlar bu yukumluluge ve şeriata ve yola SIRAT dedikleri gibi deyne ve borca ve sorumluluğa DİN adini verirler.

Fakat cehalet ve rahat ve gabavetin yani aptallıgin ve tembelligin ve bilgisizligin artmasi yuzunden yer yüzunde dinin YÜKUMLULUGUNUN faşizmi.. masonlugun ŞERIATININ kapitalizmi.. marksizmin YOLUNUN sosyalizmi.. hindunun AHLAKININ budizmi "din" haline geldi.. deyn durumuna getirildi.

Bunun sonucunda cahillerin.. tembellerin.. aptallarin sayisi kadar da DIN ortaya çikti.

Bundan dolayidir ki yahudiligin 400 mezhebi.. hristiyanligin 200 meslegi.. muslumanligin 100 meşrebi.. birer yol ve IDEOLOJI iken.. bir birinden KOPUK oldugundan birer DİN haline geldiler.

Bu aptallarin ve tembellerin 16 senedir benim din ve şeriat hakkinda söylediklerine ve savlarima.. tablolarima ve oklarima; yanit ve eleştiri ve soru tevcih etmemeleri bu " cihet " cehaletleri yüzundendir.

Sonuçta din bitti derken bu aptallarin din saydiklari yollarinin ve şeriatlarinin sona erdigini ve yine din haline getirilen felsefelerin cari ve meri bulunmadigini ve ideoloji haline getirilen dinlerin hukmunun kalmadigini soyluyorum.

Elbette Adem aleyhisselama bindirilen dil ve indirilen din ne ise en son insanda bulunan EVRENSEL itikad ve ibadet ve ahlak yan din odur.

TARIHSEL olan sırat ve şeriat ve yol; kulturlerin.. milletlerin.. devletlerin.. medeniyetlerin ve insanlarin sayisi kadardir. Bunlarinda uç yuz çikis 300 iniş olmak uzere 600 yıllik bir dönel muddeti ve miadi bulunur.

Elbette dedigimi GAZETE gibi bir kere okumakla kolaylikla anlamayacaksin.. biraz zorlukla KITAB gibi oku.. anladiklarini eleştir anlamadiklarini sorda.. gecirdigimiz vaktin harcadigimiz emegin bana sana bir yarari olsun.

Saygilarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya 04.04.2025 üçyol izmir 07:42

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:13
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:47
tamam

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:12
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:50
Her çağın bilimi ve felsefesi dini etkiler. Sonuçta bilim ve din bir DİL KULLANIMIDIR.

Daha açık ifade ile KÜLTÜRÜN olmazsa olmaz bileşeni dilin ve dinin birbirini etkilememesi muhaldir.

Biz bu tablolara kendimizin elde ettigi EDINDIGI bilgileri yukleriz.. her ne kadar başkalarindan ÖGRENDIGIMIZ bilgileri anlamada dahi kullaniyorsak.

MALIN hası nasıl kendi kazandigin ise MELIN hasida kendi edindigindir.

Ancak HAZIR açık ve seçik SEHİL yani ANLAŞILIR yazan hocalar ve yazarlarla meli dumura ugratilmiş
ve kelami uyuşturulmuş..
kurtulamaği SEVGİSİNİN aşki ve BİLGİSİNİN ışkı alakasini köturumleştirmiş kimseler..

burada tabloda yazili duşunme ve inanmasi, ögrenme ve anlamasi aleyhine abartilmiş ve kabartilmiş kişiler..

bu yuzden cumlelerle yazilan satir aralarini okuyamadiklari gibi tabloda yazili kelime aralarini da okuyamiyorlar

ne yazik ki..

Ancak ben onları değil hocalarını ve yazarlarını suçluyorum.. durum böyle olunca benim ve onların yapabileceği fazla bir şeyimiz olmuyor.. yoksa kendimizi mi temize çıkarıyoruz ?

osmanziya

03.04.2025 üçyol izmir 07:08

ÖĞRENmeye niyyet edince insan dort dil ve bilgi ile karşilaşiyor.. her birinin alani ve yontemi ayri ayri..
Biz bu bilgi ve dil turlerini dorde ayirdik:
GUNLUK
BILIMSEL
FELSEFÎ
DİNÎ
Dil ve bilgiler.

Bu gune kadar gunluk dilin MANTİGI ve bilimsel bilginin MATEMATIGI tespit edilmis olup felsefi bilgi ve dini bilginin mantigi ve matemativi ortaya konulamamiştır.

Sonsuz.. başsiz.. ezeli.. ebedi.. halidi.. sermedi.. gibi SALT ve MUTLAK kavramlar mahiyeti ve neligi icabi bilinemez ve betimlenemez ve tanimlanamazlar.

Burada bilgi ve dil alanlarinin ve katmanlarinin birbirinden ayrilmasi bu gibi konularda bize yardim eder.

Bu alan ve katman ayirimi konusu ve sorunu temel bilgibilimsel (epistemelojik) bir mevzu ve yontembilimsel (metodolojik) bir mes'eledir. Konunun açiklanmasi bir uzmanluk istedigi gibi sorunun çözulmesi bilgide bir gelisim suresinin geçmesini ve evrim surecinin gelişmesini bekleyebilir. Bu gun çozulmeyen problemler yarim çozulebilir. Ve fakat mutlaka yanitlacak ve kesinlikle çozulecektir de diyemeyiz.

Bu dil ve bilgi katmanlarini ana karadan ayrilmiş kitalara da benzetebiriz.. Asya.. Avrupa.. Afrika.. Amarika gibi.. ya da bir bir uzerine tabakalar olarakta dusunebiliriz. Ekosfer.. litosfer.. hidrosfer.. atmosfer..iyonesfer..

[17:48, 03.04.2025] Mustafa Buğucam: Ornegi dil-bilgi Ana Karasindan ilk ayrilan kıta GUNLUK DIL kitasidir. 6 bin yıllik YAZILI dil din birlikteliginde oluşmus edebiyat ve tarih.. efsane ve usure.. mitoloji ve hikaye birikimlerini ortaya koydugu seyir içinde en cok bin beşyuz en az üç yuz yillik surede BILIMSEL BILGIYE geçilmiştir. Gunluk dilin MANTIGINI Aristo.. Bilimsel bilginin Matematigin Dekart başlatmiştir.

Bugun biz konulari aydinlatirken ve sorunlari çozerken.. bilim ve hukuk yaparken.. funun ve fıkih ile san'at ve hikmet etkinlikleri ederken gunluk dilin mantigindan ve bilimsel dilin matematiginden yararlaniyoruz.

Bu çalişmalar sonucunda.. bilim ve hukuk ile yanitlan sorular ile ticaret ve siyasetla cozulen sorunllar ile akil ve vicdan ile yanitlanmayan sorusalar ile teknoloji ve ideoloji ile çozulemeyen sorunsallari ayirt eder hale geldik.

Şimdi bana ÖRNEK ver diyeceksiniz.. ancak ben HAZIR açik ve seçik SEHIL ANLAŞILIR anlatim yapan yazarlardan degilim.Duz hazilarimda satir ve cümle aralarini.. tablolarimda kelime ve çizgi aralarini okumanizi.. anladiklarinizi eleştirmenizi ve anlamadiklarinizi sormanizi beklerim.
[17:55, 03.04.2025] Mustafa Buğucam: Şuhuda ilişkin bilimsel bilginin altında.. FELSEFİ dil.. gunluk dilin altında.. DINI dil yer aliyor.

Yani felsefi dil ve dini dil źuhudi dil değil GAYBI bir dildir. Gunluk dilin manitigi ve bilimsel matematigimden ayri bir mantik ve matematik isteyebilir.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 10:58
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:53
[19:05, 29.03.2025] Mustafa Buğucam: Siyasi yorumlardan bıktım, trt müziği açıp şarkı türkü dinleyip içim açılsın dedim. Selahattin Alpay; şimdi de sözleri Bedrettin Dalan’a ait olan bir türkü dinleyeceğiz deyince, birden, Haliç’i gözlerim gibi masmavi yapacağım diyen, Tarlabaşı bulvarını açan, Üsküdar sahilini bugünkü haline getiren, ilk kazıklı yollarla sahili halka açmaya çalışan Eski İstanbul belediye başkanı Bedrettin Dalan’ı hatırladım.

Açık söyleyeyim ben onu uzun zamandır görmeyince ölmüştür sanıyordum. Vikipediye girip baktım. Kendisi Bayburtlu bir Türkmen. 83 yaşında ve hala yaşıyor. 1984-1989 arası istanbulun ilk BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI olmuş. Daha önce büyükşehir belediye başkanlıkları yoktu malum.

Merhum Turgut Özal’ın Anavatan Partisinde siyasete başlayıp, doğru yol partisine kadar bir kaç partisi olmuş. Yeditepe üniversitesini kurmuş…

2009 Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında oğlu, şoförü, yazı işleri müdürü gözaltına alınmış, kendisi ABD’de olduğundan hakkında treörist suçlamasıyla uluslararası tutuklama müzekkeresi çıkmış ve bütün mal varlığına el konulmuştur.

Yargılama sonunda yolsuzluk ve terör suçlarından gıyabında beraat edince 2015 yılında yurda geri dönmüştür.

Halen İstek vakfı ve Yeditepe üniversitesi Onursal başkanı olarak çalışmalarına devam ediyormuş.

Ülkemizde her dönem ayrı bir terör ve yolsuzluk soruşturması yapılmıştır malum.

Erbakan, yargıtay Başsavcısı Vural Savaşın partiyi kapatma iddianamesinde PKK’dan daha tehlikeli kan içici vampir olarak nitelenmiş, Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ terör örgütü lideri olarak hapse atılmış, Tayyip Erdoğan ünlü bir şiiri okuduğu için halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan cezalandırılmıştır.

Ayrıca Erbakan, kayıp trilyon davası olarak bilinen davada yolsuzluktan yargılanarak, diğer partili arkadaşları ile birlikte hapis cezasına çarptırılmıştır.

Rahmetli Menderes köpek ve bebek davalarından asılmış, hayatı savaş meydanlarında geçen İsmet Paşa’nın asker kaçağı olduğu bile söylenebilmiştir. Hüsamettin Cindoruk biz siyaset icabı, İsmet paşa asker kaçağı diye meydanlarda söylerdik taraftarlarımızda buna inanırdı demektedir.

Diyeceğim Çetin Altan’ın tabiriyle her dönem Türk’e Türk propagandası yapılmış, vatan millet Sakarya edebiyatımız, yolsuzluk ve teröristlik suçlamalarımız eksik olmamıştır.

Buna rağmen suçlananlardan birisi olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhtar bile olamaz diyerek kalemi kırılmışken çeyrek asırdır ülkemizi yönetmektedir.

Siyasetten bıktım, biraz da müzik dinleyeyim dedim, nereden nereye geldik yahu.

Yaşayıp daha neler göreceğiz bakalım.

Halil Dalman
28.03.2025
[19:20, 29.03.2025] Mustafa Buğucam: Teşekkur ederim bu toplayici yani efradini cami ve agyarini mani yazniz için.

Turk ve kurt sagi ve solu bu memlekete.. gerçekte.. hizmet etti.. ister legal Erdogan ve Perinçek olsun ister illegal Gulen ve Apo olsun.. çunku degerlendirmeler elbette gercegi degil yanliligi ifade eder ve üstelik LEGALITE bir guc konusu ve sorunudur. Bunun takdiri tarihe ve ahirete kalir. Benim iyi dedigime sen iyi demek zorunda olmadigim gibi benim begendigimi de sen begenmeyebilirsin.

SIYASET ve TICARET.   hizmet ve mal sunmanın   DUNYA hizmetlerin en asilidir.Çünku bu geçim sorunlulugun kolaylaştirilmasi yolunda insan ticarete ve siyasete giriştiginde kendisinden başkasini düşünerek ortaya çikar.

Bizim sorunumuz Teknolojiye donusen ticaret ve Ideolojiye cevrilen siyasettir. Elbette TEKNOLOJI ve IDEOLOJI bile dogrudan kötü degildir. İşin olumsuz tarafi uretim tarzımizin bizi doğaya yabancılaştirmasi sagliyorsa ve tüketim tavrimizin insani insandan uzaklaştirmasini artiriyorsa bu işte mutlaka bir bozukluk söz konusudur.

Bu olumsuz durumu nasil engelleyebiliz

doğa nedir.. nesneni anlami nedir..

insan kimdir.. kimsenin amacı ne olabilir.

doganin yaratilişinin ve insanin evrimin ölçu ve ölçutlerin bularak yabanci ve uzak ıraklık yaresinin çaresini aramaliyiz.

Uretim ve tuketim.. elbette egitim ve yonetime bağlidir. Ticaret ve siyaset işini yaparken bu işi kotuye kullananlar seks ve din ticaretinin kapilarin açarlar.. denklemde sadece bilim (funun) ve hukuk (fıkıh) degil san'at ve hikmette yer alir imtihan geregi sehvet ve siddet dahi devreye girer ahlak yasasi erozyone ugrar.. eger kozmik yasa kulturel yapida etkisiz birakilmiş.. bu yuzden sokaklar adi teşhirden şehri yaşanilmaz hale getirince medeniyetin sadece adı kaliyor

Diger taraftan Bilim ve Hukukun esasi olan iktisat ve adaleti ticaret ve siyasette gerçekleştirmek çok zordur. Elbette bilim ve hukuk ike ticaret ve diyasettec çalisanlar eleştirilir.. meyveli agaç taslanir. Bu yakinma ve karalama abartisi daha iyiye ve ileriye gitmek için gereklidir. Bu olanla yetinmeme ve daha iyisini isteme san'at ve hikmetin fazil ve kemalini aramaya ve bulmaya kapı araladiginda buradan seken teşebbus ve girişimlar beklenmedik becerilere ve başarilara yol açabilir.

Ülkem doguyu ve batiyi bariştirdi.. ulusum solu ve sagi kavuşturuyor..   kulturum de 7 ekimde başlayan katlima bir şey yapamayan   uygarligi INSANLIĞA donuşturuyor.. TÜRKIYEMDE ileri diyor... bırakin belini ve bacagini ve kıçıni açmak ozgurluk sayiliyorsa turban takmakta çok gorulmesin.. Yine bayrami bize zehir edecek KURESEL EFENDILERI piyonu SIYONIST aptallar da kendi elleriye aci akibetlerine yuruyorlar.

Bunlarin oyunu açiga çiktiginda İbrahimi teslimiyetin sosyo kulturel id ve ideayı BARİŞA dönuşturdugunu goreceksiniz ve bunu da sadece insan olmayan yahudilerin.. hristiyanlarin ve muslumanlarin rahatsiz oldugunda anlayacaksiniz.

Nice mutlu ve kutlu ve umutlu bayramlar dilerim

saygilarimla

osmanziya.

29 MART 2025
Evi olmayanlara kolay çözüm.. eger Ev sahibi olarak AKTUEL haldev evin içinde olamiyorsak onu kiraci olarak VIRTUEL halde   kafamizin içine koyabiliriz.. burada çozum ise bu ikisinin ortasi.. onu gozunuzun onune koyabiliyorsunuz.. Bu vesile ile dunyanin köklu sorununa geleyim.. yahudinin dunyada parasi çok ama evi yani vatani yok.. ama inaniyorlar ki TANRI bu dunyayi onlarin evi yapmiş lakin zayif dusunce hayvanlar onu ellerinden almış.. onlar tekrar kuvvetlenip mulklerini geri alacaklar.. muslumanlari asil evi ise dunya degil ahirettir.. ancak dunyanin hakimiyetin ve adaletini saglamalari için gerekeni yapacak ve dunya ve ahirette götlerini kurtarmak için savaşacaklardir.. EV ugruna daha dogrusu VATAN ugruna daha dogrusu gotlerini ( canlarini) kurtarmak için herkes birbirini öldurecektir.. bunun için yahudi diyor ki ben seni öldursen sen beni oldureceksin.. işte bunu bilen.. inanmadiklari ićin ahiretleri olmayan DUŞUNEN kuresel efendileri.. işlerini gormeye.. kol gucunu kullaman makineler ve kafa gucunu kullanan yapay zeka.. yettigi için artik insanlari gereksiz sorunlar olarak goruyor ve 8 milyardan 500 bine indirmek istiyor.. boylece koru körune inanip boşu boşuna savaşanları.. körukluyor.. oysa düsunme ve inanmayi dengelersek bu oyun bozulacak..

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:00
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:56
Mehmet Emin Koçer yazdı:

Din düşmanı kimdir?

Dindar müslümanların sık kullandıkları bir argümandır aslında

İki türlü din düşmanı vardır

1. Açık açık din yok diyen, şüphe duyan, İslam'ı diğer dinlerle bir tutan vs.. açık açık din düşmanlarının bazısı saygısız, acımasız, saldırgan, oldukça cürretkar
Bazısı da sessiz,sakın kendi halinde

2.Din ile beslenen, din ile zenginleşen,din ile kitleleri kontrol eden, din ile insanları köleleştiren, din ile zevk sefa yaşayanlar .

Mehmet Emin Köçer

Bu yaziya cevabi verenlerden Naci Çelik demiş kı

Mehmet Emin Köçer.Sende diğer Kur"an müslümanları gibi Kur"an"ı anlamak için çok acele etmişsin.Halbu ki: Kur"an,"Kur"an"ı anlamak için acele etme.

Rabbim ilmimi artır de" diyor.Yaptığın yorumlar(hüküm ve fetvalar)la ilgili doğrudan veya dolaylı ayetleri bulup iyice tertil etmeden hükümde bulunma,bulunmamalısın.

Bir kişi ben Allah"a ve ahirete inanıyorum derse,diyorsa biz ona müslüman gözüyle bakmak,müslüman muamelesi yapmak zorundayız.Çünkü İslam veya müslümanlık derece derece ve göreceli bir dindir ve asgari ve azami dereceleri vardır.

Kişi açıktan ve binçli bir şekilde Allah ve ahireti inkar etmedikçe o din veya İslam düşmanı olmaz,günahkar olur.

Bu meyanda,bilgisizlik veya tefekkürsüzlük yüzünden atalar dinine inanan insanlarda müslümandır,İslam dini üzeredir.Atalar dini mensuplarını din düşmanı kategorisine sokman büyük bir hata,büyük bir bühtan.

Eminim,buhtanda bulunduğun kişiler arasında annen,baban veya büyük anne ve babalarında var.

Allah"ın izniyle bu yaptığım tesbitler Kur"an"a son derece uygundur.İstersen,bu tespitlerimle ilgili sana onlarca ayet verebilirim,bilesin.

ve daha önce de bunu söylemiş:

Mehmet Emin Köçer.Yavaş yavaş benim istediğim noktaya geliyorsun.Ben,90 Yaşındaki,çocukluğundan beri kazaya kalmış namazı olmayan babamın yakasına yapışmış ve "baba sen müşriksin,tövbe et ve İslam"a gir" demiş hadsiz bir adamım.İstiyorum ki benim yaptığım hadsizlikleri,haksızlıkları sende yapma.Sen her kula asla nasip olmayacak Kur"an"daki tevhidi farketmiş,yani kendi ayaklarının üzerine doğrularak Allah yolunda yürümeye başlayan,diğer bir ifade ile "kendisi olmuş genç bir müslümansın.Ben,75 Yaşındayım.38 Yıldır Kur"an"ı okuyor,düşünüyorum.Demem o ki: Senin Allah" yolunda yürümen gereken daha çok yol vardır.Sakın,başta akrabaların olmak üzere Allah"tan korkan,ahirete inanan,namaz kılan,oruç tutan,Allah yolunda emekleyerek ancak yürüyebilen müslümanları hor görme.Onlara yaklaş,onlara karşı kanadını indir,"onlara de ki: "Sizinle bizim aramızda bir tartışma nedeni yoktur,aramızdaki hükmü Allah verecektir".Ayet.

Sonra bunların(önceki peygamberlerin)peşinden ard arda elçilerimizi gönderdik.Meryemoğlu İsa"yı da onların ardına kattık;ona İncili verdik VE ONA UYANLARIN KALPLERİNE ŞEFKAT VE MERHAMET KOYDUK.İcat ettikleri ruhbanlığı(Atalar dinini)biz onlara yazmamıştık,yanlız Allah"in rızasını kazanmak için kendiliklerinden uyguladılar,ama ona gereği gibi uymadılar.Biz de onlardan iman edenlere(Allah ve ahirete inananlara)mükafatlarını verdik.Fakat onlardan birçoğu da yoldan çıkmıştır.(Allah ve ahiretin varlığına inanmamış veya kuşkuya düşmüştür.)57/27

Mehmet Emin.Bilgisizlik,tefekkürsüzlük yüzünden Allah"ın mazur gördüğü benim yerli yahudi ve hırıstiyanlarımı,(Allah"a ancak ortaklar koşarak iman eden,iman edebilenleri)sen,ben veya bizim de mazur görmemiz gerekmez mi? Allah"ın,bunlardan "Allah ve ahirete inanıp iyi işler yapanlara korku yoktur onlar üzülmeyeceklerdir"(2/62) dediğini bilmiyormusun? Bundan dolayıdır ki:Mümin erkek veya kadınların müşrik(ateist)lerle evlenmelerini Allah kesinlikle yasaklarken bizden önce kitap verilen,yani yahudi ve hırıstıyanlarla evlenmemize izin veriyor.(5/5) Allah,"müşrikler necistir" dedikten sonra onlarla evlenmeye hiç izin verir,verebilir mi? Çünkü toplumların temelini aileler oluşturmaktadır.Demem o ki: Allah"ın sözünü ettiği ve cenneti yasakladığı müşrikler Allah ve ahireti inkar eden kişilerdir.Yani ateist"lerdir.

Bende derim ki

DIN itikad ve ibadet ile ahkam ve ahlakdan ibaret olduguna göre her birine gore ayri ayri karar verilmeli.. ancak hıç kimse TANRI yerine geçip:

sen muminsin ya da kafirsin..
sen muslumansin ya da müşriksin..
sen salihsin ya da fasidsin
sen munafiksin ya da halissin
sen muttakisin ya da fasıksın

dememeli..

Sadece AHKAM bakiminda ben muslumanim diyeni MUSLUMAN MEZARLIGINA gommeli..

Muslumanlarim.. hristiyanlarim ve yahudilerimin ve dindarlarimin da bir araya gelip tevhidi hakikiyi ortaya çikarmadikça da bu işi yapmaktan başka bir yetkisi ve gucu bulunmuyor zaten.

Fakat asil iş halifei arz olan insanlarin esyayi iktisatli ve eşhasi adaletli çaliştirmalarini temin ederek yer yuzunu ve toplumu ve barisi korumalarini sağlamaktir.

Saygilarimla

osmanziya

NOT:

FILOLOJI ve TEOLOJI

dil ve din
ticaret ve siyaset
bilim ve hukuk
şirket ve parti

TEKNOLOJI ve IDEOLOJI

Mantik ve PSL
Matematik ve FKB
Psik ve METAFIZIK
Fizik ve PARAPSIK

FILOZOFI ve TEOLOJI

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:00
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:12
Super simetri 90-60-90.. ne pi sayisi ne altın oran.. parelel ve simetrik çizgilerin oluşturdugu bu perifer.. janiferin suretinin ardinda gizli..

04.042021

dört yıl önce paylaşmışım..

bir de şuna videoya bakabilirsiniz..

https://www.facebook.com/reel/518557371112526
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:40
Teşekkür ederim.. Arkeofili sitesinin haberine göre Dil 135 bin yıl önce ortaya çıkmış.. haberi için.. günlük dil ve bilimsel bilgiler.. bizim bilgi ve düşünce ve inanç bütünlüğümüz içinde bir "yer" işgal yani "anlam" eder. İzleyebildiğimiz altı bin yıllık YAZILI dil ve din birliktliğinin kökeni olan SESLİ birlikteliği yani BİLİŞİM devrimini 70 bin yıl önceye götürüyor.. kendi türk kültürümüz açısından Kazım MİRŞAN 17 bin yıl geriye götürmüştü.. Ancak gerek Chomsky nin dil ve zihin kitabı ve gerekse Evans'ın dil miti kitabı KÖKEN konusunda dil bilimsel bir açıklık ve kökün veremiyor. Ancak ideolojiler böyle çalışmalar da yapıyorlar. DÜŞÜNCE dünyamızın bir parçası olan ideolojiler bağlandıkları inançlara göre bir açıklama yapmak eğilimindeler. Zaten bilim sürekli metodik kuşkusuyla YANLIŞIN peşindedir.. iyi de yapıyor.. Popper'den beri. Tarihi bilgilerim de YARIM olduğunu hepimiz biliyoruz. Sosyal bilgilerimizin yanlılığı da bize uyanık olmaya zorluyor. Böylece dini bilgilerin pek çok YALAN'ını temizliyoruz. Ancak onu temizlerken dini yok sanmaya.. saymaya.. insanı yadsımaya.. toplumu yabancılaşmaya da gidiyorsak attığımız taş kaçırdığımız kurbağaya değmeyecek.. belki de tek kaçan kurbağa kendimiz olabiliriz.. diye düşünüyorum. osmanziya https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2693
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide