Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: the matrix uzerine Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2625

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: the matrix uzerine
    Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2024 Saat 18:42
https://www.youtube.com/watch?v=mPSin9gWUb4
Matrix'in Haini Cypher Aslında Haklı Mıydı?
Shockwoice

Teşekkür ederim.. serinin ilk filmini seyrettiğimde.. ikincisini ve üçüncüsü bulunmuyordu o zaman.. https://www.yontembilim.com/matrix.asp bu yorumu yapmıştım.. uzun zamandır söylerim: "Hakikati hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayenin hakikatine erişmekte zordur." Bu noktadan bakarsak elimizde iki senaryo bulunuyor. Birincisi MEDENİYETİN önerisi yani maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini gidiyoruz. İkincisi AMİNİYETİN çağrısı herkes cennetini kendi inşası kadar bina edecek. Medeniyette özgürlük oluyor, sonsuzluk bulunuyor. Aminiyette ise sonsuzluk oluyor özgürlük bulunmuyor. Bazılarımız bu ikisinden de yararlanarak bulunmayan sonsuzluk ve olmayan özgürlüğü var sanarak ya da sayarak bir dünya inşa ediyor.. ki bunun içinde ben olabilirim sizde.. bu kişisel bir sorun ve bireysel bir seçim.. burada önemli olan doğru.. gerçek.. iyi.. güzel gibi kavramları tartışmak.. ancak bu da ayrı bir dil ve platform gerekiyor.

Zaman zaman barış Özcan ve haluk tatar ve bebar ilim gibi youtuber’lere böyle anlatımlar yazarım.. bana dönmediler.. Yazarları ve hocaları HAZIR açık ve seçik ANLAŞILIR yazılarla insanları düşünmekten uzaklaştırdığını suçlayan Osmanziya’yı bilgi edinmede KOLAYLIĞI zirveye çıkaran YOUTUBER’lerin evleviyetle kale almayacağı da belli. Dikkat ederseniz burada var ya da yok kavramlarını kullanmaktan kaçındım.. bulunuyor.. oluyor gibi şimdi zaman kalıpları kullandım. Midi dünyamızda olanaktan çıkan olasılıkların günlük dilimizde geçmiş ve gelecek dizilimleri İZAFİYET kuramıyla DETERMİNE belirli ve sıralı SİMETRİ “gerçek” hesaplanarak geçmişten geleceğe akan ASİMETRİK bir gerçeklik yadsınır. Makro uzay ölçeğinde benimsenen budur. Atom altı KUANTUM micro ölçeğinde ise tam tersini sırasız ve belirsiz ve fakat matematikle belirli hale getirilmeye çalışılan İSTATİSTİK bir “gerçek” söz konusu edilir. Bu iki gerçekliği birleştirmeye çalışan SİCİM kuramını matematiğini gözlemeye ise çağımızın teknolojisi yetmiyor.

Fakat dediğim gibi konu içerik ve gözlem ve bilim ve matematik değil DİL sorunu. Bizim felsefe ve din arasında ortak bir dil platformumuz bulunmuyor ki bu konuyu çözümleyelim ve sorunu çözelim. Herkes kendi açısından “haklı”dir.. doğrudur.. gerçektir.. iyidir.. güzeldir demekte hiç birimizi tatmin etmez.

Bu durumda sözlerin yani din öyküsünün ve dil oyununun taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olduğunu duyarlık göstererek bu ortak platformu aramaya ve bulmaya önem ve değer vermek olmazsa olmaz bileşenleri dil ve din olan KÜLTÜR’ün belli bir düzeye gelmesini beklemekten başka çare görünmüyor.
Osmanziya yöntembilim.com
21.04.2024 üçyol izmir 18:42
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk