Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Din | |
YöntemBilim Forumu | Diğer | Din |
Konu: spinoza | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3646 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: spinoza Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:45 |
BBu gün Büromda Değerli bir Arkadaşımla sohbet ettik. Değerli kitabından biz takdim etti.. teşekkür ederim. Eve gelince bu Mustafa ÖZTÜRK’ün video'sunu izledim. https://www.youtube.com/watch?v=w0iwQH03b1I Spinoza'da Panenteist Tanrı Tasavvuru - Mustafa Öztürk Kardeşimi ziyaretinden sonra yeni bilgisayarımı kurmaya niyet etmiştim ki 89'luk anacım telefon etti.. televizyonu bozulmuş.. tamam akşam eve gitmeden uğrarım dedim.. fakat yine bilgisayarı kurmak nasbip olmadı.. hanım telefon etti.. evde tüp bitti dedi.. yaklaşık yarım saat içinde eve intikal ettim.. fakat apartmanın girişinde yedi yıldır hiç rastlamadığım bir şekilde apartmanı giriş cihazının elektiriği bozulmuştu.. eve geldim.. buz dolabının üstünde yapışık bulunan aygaz numarası düşüp kayblmuştu.. evdeki kartvizitleri taradım bulumadım.. neyse ki hanım tüpün üzerinde yazılı 444 4 999 ana bayi numarasını gördü.. telefon ettim.. adres verdim.. telefon edeceğim numara istedim.. verdiği numara benim kayıtlı olduğum değilmiş.. çünkü oraya sipariş gelmemiş.. o numaradan benim kayıtlı olduğum numarayı sordum.. verilen numarayı aradığımda siparişin verildiğini söyledi.. yani 444 lü numara da yanlış sipariş vermiş.. fakat iki yerel sipariş kendi aralarında mı görüşmüşler bilmiyorum.. Demek istediğim İŞLER HEP DÜZENLİ GİTMİYOR.. sohbet ettiğim kardeşim "Allah'ın yasalarında bir değişiklik bulamazsın" sözüne sabitlenmiş ve yasaları da bilimin saptadığı yasalar olarak alınca.. Tanrı.. yasa.. değişmezlik.. kavramları ile analiziyle oluşturduğu zihin sistemini yıkmak zor değildir. YASA kavramından girdim.. olmadı.. DEĞİŞMEZLİK kavramından girdim olmadı.. TANRI kavramına da hangi kişinin sanrısından ya da sayrısından gireceksin.. diyerek orada problematiği dile getirdim. Yani geçen 18 ve 19.cu yüzyıllarda NEVTONİZMDEN yerleşmiş DEĞİŞMEZ fizik YASALARI kavramından hareketle bir sistematik oluşturmuş.. oysa MAKRO uzayda geçerli determinist einstein fiziği ile MİKRO âlemde atom altı dünyada geçerli istatistik planck fiziği arasındaki MİDİ DÜNYADAKİ Newton ile üç tür fizik yasaları söz konusu.. mesala odamızdaki atomlar böyle dağınık değil de bir köşede toplanmasıda bir olasılık.. evrende hiç değişmezlik ve kesinlik bulunmaz.. bir sodyum atomu öbür sodyum atomuna benzemez.. Değişkenlik insanın kafasındaki ÖZDEŞLİK ilkesinde bu Aristo Mantığı da olaya ve bilime uygulanmadığından ortaya mantıktan ayrı bir MATEMATİK çıkardık.. o da yetmedi OLASILIK matematiği icad ettik. Demem o ki insan KESİN'i seviyor.. KUŞKUSUZ olmak hoşuna gidiyor.. amma bir taraftan da YENİLENEN işleri de seviyor.. şimdi konu dağıldı.. belki sonradan toparlayabiliriz.. sağlıcakla kalın. Mustafa ÖZDÜRK Hocayı dinlerken şu notları almıştım: Başkalarının anlatımı ile felsefe etmek ya da din yapmak olası değildir.. başkasından edilen bilgi ezberdir.. bilgiyi kendin inşa etmedikçe ona sahip olamazsın.. belki herkesin kendi bilgisini ve değerini sağlam ve sağlıklı bir şekilde edinebileceği günlerde gelebilir. Saygılarımla osmanziya Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 18:17 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3646 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:54 |
Kadınlar erkeklersiz.. erkekler kadınlarsız olmaz.. olur diyenler ya kadın egemenliğine ya da erkek hakimiyetine yol açmaya hizmet ederler. Hakimiyet eğer muhalefetini bulmaz ya da karşı tarafın istiklaliyetini tanımazsa.. egemenlik ve istibdat istibdat ve baskıya döner.
Eskiden beri gelen erkek hakimiyeti de bir olgudur. Çünkü gücü olanı güç zehirler. Bu yüzden muhalifete düşen de onu ayağını yere değdirmektir. Bunun yolu da kadının erkeğin gücünü özenmesi değil kadının dayanaklığını kullanarak ezilmeden muhalifet yapmaktır. Bu da kadın ve erkeğin birbirleri için olmazsa olmazı olduğunu anlamak ve anlatmakla olur. KADIN ve ERKEK bir yapının iki bileşenidir. Bir manzaranın iki basarıdır. Bir mubsıranın iki nazarıdır. KARI ve KOCA Toplum ve Birey Dünya ve Ahiret Akıl ve Kalb Muhalefet ve İktidar Sermaya ve Emek Köle ve Kral ZAYIF ve KAVİ Toplumun birimi olan AILE insanın bilimidir aynı zamanda. Ancak bu bütünün içinde bir YERİ olan erkek her şeyi erkek.. bir yeri olan KADIN her şeyi kadın.. bir yeri olan TOPLUM her şeyi toplum.. bir yeri olan BİREY her şeyi birey olarak görebilir. Maskulenizm (erkekçilik).. feminizm (Kadıncılık) .. toplumculuk ve bireycilik.. görebilir fakit BİLİM ile bakan görmez. Bilim gözlüğü ile bakanın bu bileşen uçlar arasında bir denge ve uyum olması gerektiğini, bunun da hazır değil inşa edilmesi lazım geldiğini bilir. Ve ona göre davranır. Çoğu zaman KAVİ olan güçle zehirlenir. Zehirlenen kadın olsun.. erkek olsun fark etmez. Kim güçlüyse aldanır. Denge ve uyumu sağlayamaz. Zaten sağlamakta bir savaş ve barıştan ziyade sınav ve yarıştır. Çoğu zaman bu konularla ilgilenmiş ve bu gibi içerikli YBA reklam ve propagandası ile paylaşırım. Kadın değerini ancak erkeklerin bildiği pırlantadır.. yoksa paralarında üzerinde zaman zaman resimleri basılan ünlü bayanlar değil. Her dişile kadın denilmeyeceği gibi her erile de erkek denilmez. Kadın ve erkek ise karı ya da koca olmayınca sadakatı ve emaneti anlaşılmaz. Ana ve baba olmayınca dayanıklılığı ve gücü anlaşılmaz. Babaların hoca ve anaların usta olması ise yasa ve çabaya bağlı ve bağımlı olmadıklarında anlaşılır. Sonuçta tapılası karı ve kulluk edilesi koca ile kurulan aile hem dünyanın teminatı hem ahiretin garantisidir.. diye düşünüyorum. Saygılarımla Osmanziya 07.01.2025 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:03 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |