Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: takkeli Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3872

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: takkeli
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 18:29

21,02,2014

Gerideki karanlık ve üstündeki beyazlık.. hangi gözün ve güneşin işi.. cismin ve beynin bir birine ne kadar yakın ne kadar uzak... gördüğünün ördüğün olduğunu anlayana kadar geçen ALTMIŞ YILIN ötesinde ne var berisinde ne yok.. sorular.. sorunlar.. zorluklar..sorumluluklar.. hangi "zone" de.. hangi "özne" de.. zenbine tevbe.. ismine inab.. aslına rucu.. günahına mağfiret gerekmez mi ? Öyle ise gözlerini PENCERE'lerden çek gönlüne in.. intim sferin senin asıl seferin.. ne zaman susacak ve ne zaman başlayacaksın..

mustafa everdi Gri olan gömlek mi yoksa kazak mı? Süveter de olabilir. Şekil önemli mi derseniz şekil yapmışsınız ya ondan...
10y
gömlek.. kazak.. suveter.. tişört.. hepsi KAMİS.. yusufun gömleği.. yani gömleği genel olarak kullandım.. insan don ve atlet üzerine gömlek giyer.. üstüne resmi ya da gayri resmi bir LİBAS giyer ve bu bir tür LİSAN'dır.. üzerimdeki rob dö şambr.. yani akşam elbisesi.. Rahmetli Nuriye Teyzemin hatırası.. yünden yapılmış bir SOBA.. yani hem roba hem soba.. şimdi böyleleri yapılmıyor ve kullanılmıyor.. bu bir.. ikincisi ise cisim ve göz ile görünenlere SURET diyorum.. zihin ve akıl ile bilinenlere de ŞEKİL.. sureti biçim ile karşılıyorum da şekil konusunda yerleşmiş bir terimim yok.. genelde "tasarım" demek uygun görünüyor ancak "tasım" demek daha uygun.. çünkü akıl ve zihin.. akıl yürütme yapılan mukayese ve karşılaştırma yanı tasım kullanır.. us tasım ile çalışır.. ancak tasımdan başka şekil ve tasarımlar var mı ? olabilirse bu tasım genel olarak şekli karşılamaz.. tasarım.. denilse biçimin biçimleme varsa tasım'ın tasarımı var diyebilir miyiz ? Üstelik suret ile yapılına teşekkül ve şekil ile yapılana tasavvur diyoruz.. yani günlük dilde ve hatta bilimsel dilde bu cisimsel ve zihinsel ögeler.. yani dil ve düşünce yeterince ayrışmamış.. ben aslında bunun derdindeyim.. Kant.. kavramsız görülür kör.. görüsüz kavramlar boş.. tümcesine getirmiş ve orada kalmışız.. ilerisine bu günlük dil ve bilimsel bilgi ile ilerliyemiyoruz...

gevezelik etmişiz.

21.02.2025 cuma

yokluk vucudumuza giydiğimiz üç gömlek var.. ilk katman insanlık.. ikinci katman bulunduğumuz dil.. üçüncü katman ise olduğumuz dindir.. din ise ibadette teslmiyet ve islamiyet yanları olan bir yapıdır ilki için iyyakenabü deriz ikincisi içinde iyyakenestain.. bu noktada müslüman eski ve yeni müslümanlar olarak ikiy ayrıldığı gibi bekleYen ve bekleNen müslümanlar ile müslümanlar olarak ikiye ayrılır.. bekleyen müslümanlar genelde YİNE'leyici ve kendini değiştiren müslümanlardır.. yani MUSMUL müslümanlardır.. beklenen müslümanlar ise genelde YENİ'leyici ve toplumu dönüştüren müslümanlardır.. yani MÜCAHİD müslümanlar.. ancak burada bekleyen müslümanların önemli bir özelliğini belirtmek isteren.. imam veya mehdi bekleyen müslümanlar indirilen kitabtaan ayrı gönderilen bil elçi ve aracıda beklerler.. beklenen müslümanları ise indirilen kitabı yeterli görür bir elçi.. bir aracı.. bir mehdi.. bir imam beklemeden gayret eden ve himmet eden müslümanlardır. İşte bunların kalitelisi ise genellikle evladı rasulden ve ali beytten çıkar.. genellikle diyorum gibi vereset-i nübüvve'nin soya ve zürriyete bakmayan insanlık.. dil ve din inşacıları da vardır.. icazetleri vardır.. çünkü hadis iki şey bıraktım diye biri ehli beytim diğeri KUR'AN.. çünkü hem rasullullah vardır.. hem kelamüllah.. rasul kalbe ve kelam ruha tesir eden deva ve şifadır. Dünyayı beliryleyen etkiler ise bu ikisinin birleşmesinden çıkar.. imamı gazalı.. imamı rabbani.. imamı nursi gibi..

21.02.2014
demiş dedim:

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma